Полицаите, останали без облекло ще получат пари

От опозицията скочиха, че това е решаване на проблема на парче
21
Полицаите, останали без облекло ще получат пари
Снимка: БТА

Полицаите, които е следвало да получават униформено облекло, но такова не им е било осигурено, ще получат левовата му равностойност. Това предложение за промени в закона за МВР на ГЕРБ беше прието единодушно от парламента на първо четене.

Още по темата
По този начин държавата ще компенсира полицаите, които не са получили униформи през 2012, 2013 и 2014 г. Промените са съгласувани лично с премиера Бойко Борисов и с МВР шефа Валентин Радев.

В началото на седмицата премиерът се зарече да осигури пари за летни униформи на полицаите, както и за гориво за патрулните коли. Нужните средства са в размер на 10 млн. лв., а ако се налагало, правителството щяло да отдели и 15 млн.

"Незабавно им давате парите за униформите да идат да си напазаруват", заръча Борисов, с което се разбра, че пари трябва да се дадат на полицаите, а не директно униформи.

Макар че гласуваха "за" промяната в закона, депутатите от левицата обвиниха управляващите, че не решават проблемите в системата.

"Проблемът е още от 2012 г., това са пет години, а на фона на предстоящото председателство на ЕС, щеше да е смешно полицаите да са със скъсани униформи и обувки, но даването на ръка на пари, вместо дрехи, е решаване на проблема на парче", скочи червеният Иван Иванов.

Според него е нужно да се намери цялостно решение за мотивация на полицаите, а закърпването на положението щяло да има нулев ефект.

"За тази година са осигурени пари, но въпросът е за следващата има ли", попита той.

Драгомир Стойнев пък обвини ексвътрешния министър Румяна Бъчварова за лошото състояние на системата.

"В момента разглеждаме следствията от реформите й, тя обясняваше колко е добра, сега правим една промяна на парче, което показва, че ГЕРБ са неспособни да правят реформа и се стигна дотук, защото синдикатът заплаши с протести, а вас ви е страх от протести", отсече той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Ченге преди 6 години
И като дадът пари какво.Унорми се шият от общо 4 фирми,от които може да си купиш само тениски.Обувки не може да се намерят а повечето хрантутници в кабинетите имат по 4-5 чифта чисто нови.Защо не се говори за инзвънредния труд дават компенсация,която може да ползват,когато има хора да работят ха ха ха. ТО НЯМА ХОРА.
16
2
 
0
 
! Отговори
да ,ама не преди 6 години
Имам познат на който сват му му подари чисто нова куртка полицейска и той я носи като ходи за риба.Та не вярвам да има останали полицаи без униформа.
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И откъде ще си купят униформи като им дадете пари? Не ми се вярва точно униформи да си купят. Целта значи е да им напълните гушките още за да не могат да викат на площада. Мой познат напусна полицията и раздаде доста униформено облекло което не успя да износи. Вярно, че бебе което не плаче не му дават да яде. Ама тия се скъсаха от рев. При положение, че са оядени.
14
1
 
1
 
! Отговори
Ганьо Балкански преди 6 години
4000 в МВР вземат и пенсия и заплата...около 50 000 000 годишно повече за заплати...е га ти риформата...па после немало кинти...
13
0
 
3
 
! Отговори
1213 преди 6 години
Не знам как можеш да работиш работя която работодателя не ти осигурява нито облекло а има претенций да бъдеш по определен начин облечен... Да не говорим ,че през жегите тези униформ не са подходящи. За зимата е добре ама за лятото... трябва да е нещо по-леко..
12
0
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Ще пазят реда без униформи, но с пари в джоба.
11
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 6 години
До АнонименНикой не дава пари на ръка! Правиш си заявка до тилова служба /в смисъл, какво ти трябва, като дрехи, обувки и т.н./ и после отиваш да си ги получиш.Въпроса е че едни летни "кубинки" струват около 100лв., а годишния лимит за дрехи е 400лв.!65338
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голяма глупост е даването на пари за униформи, а униформения след това да тича до складовете. Вместо да се вземат мерките им и да им се ушият. Такова нещо го има само в МВР и МО, на др места ти дават работното облекло. Така ще се избегне на някой дрехите да са му големи или малки, защото не е останало от неговия размер. Както и злоупотреби с парите.
9
0
 
2
 
! Отговори
Айде помисли малко преди 6 години
До новЕ ти колко мислиш, че са тия пари?И какво ще ги правят, като ги вземат? Ще станат милионери ли? Ще отидат да си купят униформи и кубинки.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От къде мога да си купя полицейска униформа?
7
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 6 години
Не си формулирах правилно , това което написах!Трябваше да попитам: "Кой взе по 800 лева на човек служещ в МВР"?Отговора пак трябва да го даде госпожата!
6
0
 
0
 
! Отговори
ЕТ преди 6 години
ще се борят за парите си, нямат избор. СОЦА, ОСТАВИ МНОГО ХОРА БЕЗ РЕАЛНА ПРОФЕСИЯ. УЧЕХА ЗА БЕЗРАБОТНИ. САМО АДМИНИСТРАТОРА МОЖЕ ДА ИМИТИРА УСПЕШНО НЯКАКВА ТРУДОВА ДЕЙНОСТ , КАТО ЧЕТЕ ПОСТОЯНО СТАРИ , ОТПОДНАЛИ И НОВИ НАРЕДБИ. ТАКА ДО ПЕНСИЯ.
5
0
 
8
 
! Отговори
1 преди 6 години
До НовПенсионирах се 2015г. месец Декември. Четири години не бях получавал дрехи. Платиха ми дрехите за 2014 и 2015г, 2012 и 2013 ги обявиха за нулеви. Много ми е интересно кой "цунка" парите за тези две години? Проблема е, че не съм се пенсионирал само аз!Отговор трябва да даде бившия министър Бъчварова.
4
3
 
4
 
! Отговори
Нов преди 6 години
Значи излиза, че не им е зор за униформите, ами да вземат парите за тях ?
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро ще вземат да ги компенсират и в натура, само и само да не протестират. На някои чувал с картофи, на други ориз и т.н както е било преди 50г. Но така ще е , няма как да увеличиш заплатите само на учителите, а за всички други да казваш , че няма пари
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
я като тръгнат да протестират все се сещат по кое перо са трябвали, но не са дали едни пари. Сега ще ги дадат със задна дата и протеста ще млъкне....
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що не ходите да си търсите парите в Асеновград