Лили и Митко от Вълчан дол – на гости на Радеви в "Бояна"

Съпругата на президента сама ги взела от дома им в селото
1 юли 2017 19:53,
67
Лили и Митко от Вълчан  дол – на гости на Радеви в "Бояна"
Снимка: "Дунав мост"

Лили и Митко, двете деца от село Вълчан дол, чиято съдба трогна страната, гостуват на президентското семейство в резиденция "Бояна".

Малчуганите живеят в семейство с болни родители. Бащата им е на легло от години заради няколко инсулта, а майка им Надя е с психически проблеми. Семейството преживява със 130 лв. на месец.

Петокласничката Лили и осмокласникът Митко се грижат за цялата къща и ходят на училище в съседното село Давидково. Целият район се опитва да помогне на малчуганите.

Съпричастност към децата прояви и президентската съпруга Десислава Радева. 

"Вчера на обяд заминаха, лично дойде да ги вземе. Много харизматична, много земна жена, много топло се държа с децата. Бях очарована. Преди седмица дойде, запозна се с децата и този петък дойде и ги взе. Щастливи, очакваха идването й, доволни", разказа кметицата на Вълчан дол пред БНР.

Тя съобщи, че с дарените от хора средства е оправен покрива на къщата, в която живеят децата, ремонтирана е ВиК инсталацията, ще бъде поставена нова дограма.

Сменена е и тазобедрената става на крака на болния баща и той е в процес на възстановяване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
4
 
! Отговори
Севда николина преди 6 години
Престанете анонимен да сеете на корена ряпа. За съжаление Вие навярно вече сте изгубили представата за човешкото съчувствие, което показва г-жа Радева. След време ако семейство Радеви влязат в крак с президентското поведение, Вие ще се успокоите,или след това ще им търсите други кусури, само и само да се показвате,макар и анонимен, в коментарите.
54
2
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
да поеме разходите да ги изучи а да ги кани за 2 дни в софия това не горазбирам
53
6
 
4
 
! Отговори
Ех, поза преди 6 години
На гости ги поканили, да им покажат какво е хубав живот...а после?
52
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Πpeди пъpвaтa дaмa дa ги зaвeдe в cтoлицaтa, Лили и Mитĸo бяxa в Coфия cъc ceмeйcтвo oт Злaтoгpaд, ĸoeтo живee в Гepмaния. Toгaвa блaгoдeтeлитe взexa и мaйĸa им, зa дa нe им e тъжнo."джофрата на датмака защо не е взела и майка им
51
5
 
3
 
! Отговори
Devin преди 6 години
Mnogo trud e bilo...da saberat tiha i krotka publika i da napalniat zalata za teatara na decata na politicheskite bg artisti...
50
5
 
1
 
! Отговори
Semri преди 6 години
Dnesbg imate li pismeno razreshenie ot roditelite i nastoinicite na decata da puskate tesi snimki na maloletnite im deca v mediite?! Ami Radeva s pismeno razreshenie li e otvela decata ot roditelite im?Ako e bez razreshenie ste za sadebnata palatka.
49
1
 
13
 
! Отговори
божидар преди 6 години
Затади децата замълчете,***.Явно не знаете какво е това деца,или сте захранени със сребърна лъжичка?????
48
12
 
5
 
! Отговори
Жоро павето преди 6 години
Жалък опит да бъде поставена "фатмаковата шмунда" в една по добра светлина.....Съжалявам,но това е доста евтин трик,на когото не се хващам и не вярвам,че виждаш ли изведнъж Деса поумняла......Шмундата е и си остава "на *** шмундата".....с едно много голямо празно пространство между ушите и още по голяма празнота в "сърцето"!!!
47
2
 
13
 
! Отговори
божидар преди 6 години
Алооо ,анонимния ти явно си скопец,не знаеш нищичко за живота,сигурно още си на общата трапеза на майка си и баща си,колкото и да е тъжно и жалко,дечицата може и нищо хубаво повече да не видят,но поне си скрий гадния и просташки речник,всички ние знаем че това е PR,но заради децата млъкни ***.
46
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еееее местя го в момента
45
9
 
9
 
! Отговори
Иванова преди 6 години
Не виждам зла умисъл, а ужасна жестокост,Децата ще видят един друг, различен свят. Недостижим ! След гостуването, с тези деца , задължително трябва да разговаря психоаналитик! Вие, спомняте ли си,,Босногите деца '' на Хр. Смирненски? Помните ли ,,Два свята , единият е излишен" Тези деца , вече са видели Два, свята, единиятРАЗЛИЧЕН!
44
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във всяко добро дело зложелателите виждат умисъл.Искам всеки от тях да каже тук какво добро е направил за някой в нужда и тогава да хвърля камъни по главите на добрите хора.
43
8
 
5
 
! Отговори
Uzerit преди 6 години
Lajete. Nemate video.
42
7
 
3
 
! Отговори
Tol преди 6 години
Vmesto da plastame milioni leva izdrajka za bezsmisleni chetnicheski paradni stoiki i perushinki i askerski christianski bg talibanski razhodki v afganistan i pred bg prezidentstvoto...mojem da otglejdame zdravi i sposobni stastlivi bg trudovi hora i bg askeri v bg sultanska imperia na Rumen Radev.
41
5
 
33
 
! Отговори
АК-47 преди 6 години
Ето така се прави! И стига сте обсъждали личния живот на хората. Статията е конкретна. А и я ми кажете, кой в страната няма поне два брака, или не е сменил поне 3-4 партньора? Не това е за коментиране, а добрите дела на хората. Разни незнайно как забогатели, и живеейки сами в палати в Банкя, Драгалевци или Бистрица, обградени от пазванти, да сте чули да се погрижат за обеднели хора и деца???
40
17
 
3
 
! Отговори
Клюкарката преди 6 години
По добра е от Мелания ,но все пак като омъжена е залитънала по женен мъж с деца...
39
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лично младоженсата ли ли ще ги върне в понеделник на село или слугинажа от НСО ще направят кортеж до Вълчан дол?Може би по полезно щеше да бъде да вземат доведения син Георги за няколко дни, който бе зарязан от баща си заради хойкане по колежки!
38
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Цветанов не иска ли да оотиде?Ако не го поканят ще се разсърди.
37
3
 
32
 
! Отговори
Ева преди 6 години
Браво...дано да има повече такива добри хора...защото забравихме май че никой не е застрахован от лошото...затова трябва да бъдем добри с другите за да може някой да е добър с нас после..много се надявам да е така...
36
4
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Ето с такива добри дела трябва да се занимава президентшата и хората ще одобрят , а не да пише глу-по-сти във Фейсбук за котараци и ***!