Плащаме новите изтребителите поне 8 години, може и 12 дори

F-16, "Грипен", "Юрофайтър" - пряк лобизъм нямало, само през медиите
331
Плащаме новите изтребителите поне 8 години, може и 12 дори
Снимка: Булфото, архив

Военният министър Красимир Каракачанов смята, че е най-добре плащането за новите изтребители да бъде разсрочено за няколко години.

"Аз искам да разсрочим плащания за изтребителите за минумум 8 години, а в хода на разговорите може да ги направим и 10 или 12 години", обясни той пред Нова телевизия.

Още по темата

Той призна, че никой не е лобирал пред него за определен тип изтребител.

"И експертите, и политиците имат различни предпочитания – едните предпочитат F-16, другите – "Грипен”, а трети  - "Юрофайтър". Пред мен нито американците, нито шведите, нито италианците са лобирали по един или по друг начин, но през медиите се прави лобизъм за едните или другите”, обясни военният министър.

Според него обаче същинският разговор по темата още не е започнал.

"Ако правителството ме натовари да започна преговори с участниците в конкурса, аз ще се опитам да извоювам максимално добри условия и цени”, каза още той.

Каракачанов коментира и случилото се в Асеновград в началото на тази седмица и последвалите протести в града.

"В Асеновград имаше поредно проявление на нашите съграждани, роми, които в последните 25-26 години научиха, че имат права, но не пожелаха да научат, че имат и задължения. В последните 25 години това население беше оставено на произвола на съдбата, беше оставено да намери дупките в нашата социална система, да получава средства без да работи, да не желае да се интегрира и да не спазва законите”, коментира още Каракачанов.

"Ние говорим за липса на работна ръка, а в същото време не малка част от нашите съграждани предпочитат да живеят на социални помощи и чрез измами да докарват допълнителни средства”, добави той и подчерта: "Законът трябва да е еднакъв за всички”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С парите от 2 нови Грипен-а може да се закупи цяла ескадрила от 10 нови МиГ-а!!Решението за техниката не е икономически обосновано,а е чисто политическо!!Все пак обещаните от нас 2% от БВП трябва да се похарчат някъде и при някого!!На язовир "Копринка" пък тествахме финландски амфибии!!Военна техника от Финландия?!?!?!Хахахахахахахааа!!
89
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русофобите искат да кажат че американското оръжие не струва така ли да разбирам ? Защото Грипен ползва американски ракети и бомби. Как прецениха това така и не разбрах.
88
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ако искаш да разбереш колко лекари има в селото-превържи си пръста и излез на мегдана"Много авио-специалисти сме имали в България,браво!
87
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щото са много скапани ф-15, затова Израел има над 250 такива самолети на въоръжение
86
2
 
2
 
! Отговори
Загуби на Ф-16 преди 6 години
Най-честите причини за разбиване на Ф-16 са проблеми с двигателя, хронични още от създаването на самолета. От април тази година е последното разбиване на Ф-16 заради скапан двигател, а най-прясното "доказване" на този самолет е от 21 юни, подпалва се при излитане и се разбива близо до Хюстън. Качествено американско оборудване.
85
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да купите военни самолети от пацифистка държава като Швеция, която от 200 и кусур години не е имала никакъв военне конфликт, е като да си поръчате пържоли във вегетариански ресторант
84
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Загуби на Ф-16А колко са загубите на Грипените, а да забравих, те никога не са участвали във военен конфликт, само на паради, ама и за паради не са участвали много, щото в Швеция нема паради :)
83
1
 
7
 
! Отговори
митхад паша преди 6 години
До 1Никой не ги е нападал,стига си дрънкал глупости,просто са им смъкнали шамиите от главите,щото тук е България,а не сауд.арабия,разбра ли,***!?Айде,прибирай си исляма под мишница и бегом в Сомалия!
82
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
то ако СААБ имаха читаво производство немаше да им фалира автомобилното производство, толкова за шведовете, едно време правеха качествени неща, сега бутикови боклци
81
0
 
0
 
! Отговори
Пламен преди 6 години
Ето какво е мнението на бившия командващ на ВВС и сегашен главнокомандващ БА (ШЕФА!!! Раираш...) - ген Р. Радев, в интервю от 05.2016г. За нетърпеливите - 3:00-4:00min.https://youtube/watch?v=VcOarVzT6q0
80
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 90Всички сайтове са на хранилка при сорос!Всички!
79
2
 
7
 
! Отговори
Загуби на Ф-16 преди 6 години
-19.01.1991 - свален от иракска ЗРУ "Куб"-19.01.1991 - свален от иракска ЗРУ "Нева"-27.02.1991 - свален от иракска "Игла-1"-02.06.1995 - свален от сръбска ЗРУ "Куб"-02.05.1991 - свален от сръбска ЗРУ "Нева"-11.05.2015 - марокански, свален от йеменско зенитно оръдиеСтрашно способен самолет е Ф-16, сърби с установки от 50-те и йеменци със ЗПУ-та го свалят...
78
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единствените потвърдени случаи при които ф-16 е губил въздушна битка, са в конфликтите между Туржия и Гърция, и са побеждавани от други ф-16, ФАКТЗа Грипените божа работа,те никога не са се доказвали във военен конфликт, и не само Грипените, а и по-старите самолети на СААБ, а и да доста резонен е въпроса ако и СААБ авио, последва съдбата на СААБ авто, демек фалира, нямато кой знае колко поръчки, за последните 20 години са произвели под 200 самолета
77
0
 
2
 
! Отговори
4 преди 6 години
Договорът вече е сключен де факто.Познахте кой е.Другото е за забавление на аудиторията!спете спокойно,всичко е предрешено,особено за овце като нас!
76
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименИзраел получава 5милиарда на година помощ от САЩ за оръжие.. Е така давам им 5милиарда и си купуват с тези пари каквото искат от САЩ
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За такива като тебе са продадени само дето САЩ изпраща безвъзмездна военна помощ за Израел за десетки милиарди през няколко години. Относно германците там се знае че им дават подводници на символична цена от наложеното им "чувство за вина"
74
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За какво са ни скъпоструващи кутии ? При конфликт сърбите ще ги свалят като круши. Те свалиха СТЕЛТ на сащ с обикновени зенитки а сега вземат от Русия С300 и ще бъде като детска игра за тях да свалят бракувани талиги.
73
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 76Да бе подаряват им ги по 50 милиона парчето. Даже им подаряват и германски подводници Долфин. Единствените които подаряват оръжие са руските агресори, подарили на Асад за година и половина оръжие за 20 милиарда долара. Хубавото на това оръжие е че не става за съвременна война.
72
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Релно искат да ни продадат стари самолети на петорно по висока цена от новите
71
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 82Па и автомобилното и авиационното са си част от един и същи концерн с една и съща стратегия, е верно де бяха, автомобилното им фалира, авиационното им остана щото имаха договор с шведската армия, ама докога ще остане е божа работа, иначе и автомобилите им бяха също толкова бутикови и ексцентрични, на гасртия беха супер, ама напрактика дефектираха още в първите години на експлоатация, живееха на някакви стари лаври отпреди 50 години, не става така