Плащаме новите изтребителите поне 8 години, може и 12 дори

F-16, "Грипен", "Юрофайтър" - пряк лобизъм нямало, само през медиите
331
Плащаме новите изтребителите поне 8 години, може и 12 дори
Снимка: Булфото, архив

Военният министър Красимир Каракачанов смята, че е най-добре плащането за новите изтребители да бъде разсрочено за няколко години.

"Аз искам да разсрочим плащания за изтребителите за минумум 8 години, а в хода на разговорите може да ги направим и 10 или 12 години", обясни той пред Нова телевизия.

Още по темата

Той призна, че никой не е лобирал пред него за определен тип изтребител.

"И експертите, и политиците имат различни предпочитания – едните предпочитат F-16, другите – "Грипен”, а трети  - "Юрофайтър". Пред мен нито американците, нито шведите, нито италианците са лобирали по един или по друг начин, но през медиите се прави лобизъм за едните или другите”, обясни военният министър.

Според него обаче същинският разговор по темата още не е започнал.

"Ако правителството ме натовари да започна преговори с участниците в конкурса, аз ще се опитам да извоювам максимално добри условия и цени”, каза още той.

Каракачанов коментира и случилото се в Асеновград в началото на тази седмица и последвалите протести в града.

"В Асеновград имаше поредно проявление на нашите съграждани, роми, които в последните 25-26 години научиха, че имат права, но не пожелаха да научат, че имат и задължения. В последните 25 години това население беше оставено на произвола на съдбата, беше оставено да намери дупките в нашата социална система, да получава средства без да работи, да не желае да се интегрира и да не спазва законите”, коментира още Каракачанов.

"Ние говорим за липса на работна ръка, а в същото време не малка част от нашите съграждани предпочитат да живеят на социални помощи и чрез измами да докарват допълнителни средства”, добави той и подчерта: "Законът трябва да е еднакъв за всички”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали ти се каза че на Израел им подаряват самолетите бе ***. За Грипени се плаща и ако гледахме реално техническите показатели трябва да си купиме Су-35 защото в момента участват в бойни действия и се доказват.
69
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На предателите, които искат 30-годишни самолети за по-висока цена от нови, трябва да им се вземат комисионните и да им се купи въжето с тях.
68
1
 
7
 
! Отговори
Край преди 6 години
Демокрацията е химера като комунизма драги ми демократе. Единствения смисъл на политиката е да има максимално много щастливи хора - по този показател тоталитарния режим на бай тошо беше по-добър.
67
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кажете ми един военен конфликт, в който Грипените са се доказали ? няма такъв, ако беха толкова хубави Израел щеше да купува Грипени, а не нови модификации на ф-16
66
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това някой да сравнява СААБ с автомобилното подразделение е все едно да сравнява мегакомпанията Сименс с подразеделението им от преди години за телефони дето продадоха. Това сравнение говори за крайна некомпетентност граничеща с дори с идиoия
65
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом предателите русофили начело с резидента Радев така бясно агитират за Грипен, значи това е най-изгодно за Руския агресор. То ако Ф16 бяха наистина стари и негодни, предателите русофили щяха да проведат бясна кампания за тях като най-подходящи за руския захватчик. Предателите русофили винаги слагат интересите на Москва на първо място.
64
0
 
1
 
! Отговори
до 74 преди 6 години
*** верно ли ?
63
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой? Кой ще ги плаща ? Кой? Каракачанов ?
62
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
новите модификации на ф-16 са си напрактика 4++ поколение, и са на доста по приемлива цена от Грипените, но най-важното това е самолет който се произвежда и подържа в заводи от Холандия до Ю.Корея, това е най-използвания самолет в момента, подръжката му безспорно е доста по-ниска и най-важното, това е самолета с най-ниска себестойност на летателен час, и точно поради тази причина пилототе в армиите, които го използват имат значително повече летателни часове, а това е много важно за ВВС
61
2
 
2
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Край Добре че си написал демокрация в български вариант , че иначе щях да ти тегля една майна. Демокрацията е лошо нещо , но никай не е измислил нещо по добро.
60
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако Грипена ставаше за нещо, то най-воюващата армия в света тази на Израел щеше да бъде въоръжена само с Грипени. Явно че не стават за бой и фронтови бомбандировач а само за прехващачи на вражески самолети, което е само 25% от функционалността на Ф16 или Юрофайтър. Според наши военни експерти освен прехващачите Грипен ще се наложи да купуваме и друг вид многоцелеви самолети така че "икономията" на каракачанските пcета ще ни излезе много много солена.
59
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се говори за нови Ф-16 а за най-старите възможни и то 4та употреба. Че някога са били хубави съм съгласен , че най-новите са хубави също съм съгласен но не и да плащаме по 80 милиона за негоден боклyк
58
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е добре де да вземем Грипен, ама ако и авиационното подразделение на СААБ последва съдбата на автомобилното, демек фалира, какво ща правим после, преди Финландия, Австрия, Дания ползваха самолетите на СААБ, ама се отказаха от тях щото първо имат лош съпорт, второ са си ексцентрични марки
57
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Набезите на Израел в Сирия са успешни не заради радарната площ на F-16, а заради липсата на сирийски радари в южна Сирия, и пълната некомпетентност на сирийската ПВО. Руснаците никога няма да свалят израелски самолет, а да обменят данни за движенията им със сирийците би означавало жесток дипломатически скандал (какъвто Тръмп вече направи, пак с израелски данни). Много малка част от оборудването на НАТО е виждало бой, и ако ще се взима такова, поне да е ново, а не ползвани бракми на 40 години.
56
1
 
2
 
! Отговори
"Ярс" преди 6 години
Кой бе? Израел ли ?
55
3
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
До Анонимен 58 Ф-16 са класика в бранша. Изпреварила са времето с 50г. Ако са нови и модернизирани , това нашия самолет.
54
2
 
3
 
! Отговори
Малкия тошко преди 6 години
до 57! Незнам млади момко кой набор си, но през тошево време нямаше дискриминация! Работихме, турци, бьлгари роми рамо до рамо, руснаците изкупуваха всичкото бьлгарско производство,получавахме всички еднакви заплати винаги на време! А сега единствената алтернатива е да бегаш в чужбина да работиш за да пратиш пари на близки за да се изхранят в каракачанската ***!
53
2
 
6
 
! Отговори
Край преди 6 години
До 1989 г. българските ВВС са получили и експлоатирали общо:224 МиГ-2190 МиГ-234 МиГ-2522 МиГ-2923 Су-2231 Су-2544 Ми-2418 Ми-8sот 30 г. не сме купили 3 транспортни самолета Spartan и 12 вертолета AS 532 Cougar от които летят 2 или 3това са ни демократичните успехи под крилото на НАТО. Па ако щете купете личния самолет на Обама седма ръка. и му турете два тона ръчни гранати. Добрите пилоти и с котва са се справяли първата световна война.
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Грипен участват в учения на НАТО и се представят най-добре от всички
51
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе не знам ама за едно денонощие Русия свали над 6 американски самолета в Сирия. Единия бил уж стелт за 220 милиона долара. Преди години когато още не беше започнала войната руснаците пратиха ракетния крайцер Москва и свалиха 2 американски ф-22