Президентски обстрел: Ненчев и Цветанов провалят авиацията!

Румен Радев отправи остри критики към двамата бивши министри
176

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Президентът Румен Радев се изказа изключително критично към бившия военен министър Николай Ненчев като заяви, че по време на мандата си като министър той се е провалил. Държавният глава визира договора за ремонта на МиГ- овете, заради който Ненчев е подсъдим в момента.

Още по темата
Именно Румен Радев се яви като свидетел по делото днес. Той се съгласи с тезата, че Ненчев е "приземил" военната авиация, съобщава БТА.

Той категорично "катастрофира" с Полша, коментира Радев и припомни, че е написал докладна записка след негово посещение там. Това станало по времето, когато военен министър е бил Ангел Найденов. "Ясно съм казал, че Полша има потенциал за поддръжка на самолетите, но това трябва да се изследва, така както трябва да се изследват възможностите за диверсификация", коментира президентът.

Той припомни, че винаги е призовавал за сключване на незабавен договор с руската компания РСК МиГ за спасяване на авиацията. Второто, за което винаги съм призовавал, е търсене на възможности за диверсификация на услуги с Полша, а в дългосрочен план - доставка на нов самолет, коментира Радев. Авиацията изпадна в пълен колапс, коментира Румен Радев действията на Ненчев. В момента всеки самолет лети с агрегати с удължена от нашия инжинерно-технически състав годност. Това противоречи на всякакви норми и риска носим ние, каза още той.

"Цветан Цветанов разбира от апартаменти, а не от самолети", коментира Радев изказванията на председателя на ПГ на ГЕРБ. Президентът определи като трибунал за политическа разправа парламентарната комисия, която ще проверява процедурата за нов изтребител.

Самият разпит на президента се провежда при закрита врата, тъй като в началото на заседанието Радев каза, че ще изнася класифицирана информация, която представлява държавна тайна.

Президентът коментира и вчерашната среща с премиера Бойко Борисов, като по думите му тя е проведена по искане на министър председателя и е за предовратяване на неразбирателството между институциите. "Надявам се ГЕРБ да възприеме държавническия подход на Борисов, защото действията и декларациите му все по-често противоречат на тези на Цветан Цветанов. Той разбира повече от апартаменти, отколкото от изтребители, а единствената му връзка с авиацията е, че говори на автопилот и някой друг му задава курса, коментира президентът Радев думите на Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народа е казал: Всяка жаба да си знае гьола. Радев ще казва за самолетите, Цветанов за фитнес оборудването, Борисов за маркучи и поливна техника.
124
17
 
14
 
! Отговори
Курнелия лъже преди 6 години
Другарко Нинова няма да ви простим , че ни излъгахте за срещата си с ген. Решетников за съгласуване избора на Р.Радев за президент.
123
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 128Ха-ха-ха....сбърка името....става въпрос за Ненчев! А другия даже не го слагам в сметката, той "оправи" МВР, сега авиацията....е по-добре е от социоложка на всички възлови длъжности де!!!
122
28
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев срамота си за себе си, за армията и за народа.
121
25
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хвърчилков да си гледа младоженката и да не се занимава с неща ,които не са му работа. "Грипен" не е натовски самолет защото Швеция не членува в НАТО и се нуждае от руски "доработки" за още половин милиард лева.Това е причината всички русопати да очакват по някоя троха.
120
9
 
26
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Прав е президентът! Особено за Ненчев. Последното нещо, което интересуваше бившият ни министър на обраната е да имаме силна армия. А сега американските му господари му удариха една тояга, за да лае срещу Грипен. Да добавя и че заместникът му Орхан Исмаилов веднага от министерството на обраната се вля в ердоганската партия ДОСТ. Всеки сам да си направи сметка дали това министерство е работило да обезпечи нациналната ни сигурност!
119
8
 
17
 
! Отговори
мечта преди 6 години
до 114 КалинаИ аз завиждам на унгарците за Орбан . На България точно такъв е нужен-Орбан , за да потръгнат нещата у нас.
118
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен до 116 преди 6 години
Прецедент имахме преди, сега имаме достоен президент който не се страхува да говори истини.А както знаем ИСТИНАТА казана в очите най- мнго боли.Свиквайте кликата ГЕРБ и техните платени протежета, хората вече не са толкова наивни, последните идихания на ГЕРБ са това, и затова е това квичене.
117
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
с парите от тези самолети , толкова неща ще се направят за сигурността в градовете, а да не говорим по селата. Но 3 самолета са си 3 самолета, 2 милиарда са си 2 миалиарда и всичко това отива на въздуха. По- добре да се похарчат за пенсии на бедните ни майки и бащи, за нещо добро, а не за ОРЪЖИЯ за война. Ама толкова е акъла на президента и толкоз акъл имат 2 милиона зомбирани българистанци. Жалко било е истина, че сме били *** народ.
116
12
 
11
 
! Отговори
ангел преди 6 години
Че Ненчев беше некадърен е истина , но г.н президента да не бърка сегашния скандал с Грипена и делото срещу Ненчев , много бързане и потайност имаше в сделката за самолета докато е на власт служебното правителство, което НЯМА право да решава този въпрос !
115
12
 
30
 
! Отговори
един от вас преди 6 години
Радев деликатно , но достойно поставя Цецо намясто. Точно така , Цецо разбира от апартаменти ,разбирай кражби, и замазани оправдания.Бойко го държи , защото му оправя структорите по места.Президентът е най-големия коректив на самозабравилите се управляващи.Най - сетне човек със собствено мнение и позиции
114
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен до 115 преди 6 години
Защо народа е зле бе, кой управлава последните 9 години? Сега когато президента казва истини че в ГЕРБ всичко е мафия и конфликт на интереси, и настана вой до небесата.Само така г-н президент имате подкрепата на по-голямата част от Българите.
113
20
 
14
 
! Отговори
Огнян Минчев-цитат преди 6 години
Ако президентът Радев не се заеме сериозно с процеса на своето политическо самообразование в позицията на държавен глава, ако продължава да бърка познанията за политиката с ирационалните митологии, характеризиращи колективната некомпетентност на издигналата го на този пост партия БСП, ще му бъде трудно да се ориентира в своите задължения, за които той и без друго е твърде неподготвен.
112
10
 
28
 
! Отговори
Ганчо преди 6 години
Браво господин Президент. Най накрая някой да ги постави на място тези лежачи.
111
25
 
12
 
! Отговори
Прецедентът Радев преди 6 години
Изборът на военен за най-висшата държавна длъжност в България ще се окаже един злощастен експеримент. Нелепо е когато едни случайни хора си мислят, че света се върти около тях.
110
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо Радев толкова се занимава с тази авиация ? Нали е президент ? има толкова много проблеми, а иска да похарчи почти 2 милиарда за 3 самолета ? Потопи, бедност, мизерия, цялата армия е зле, народа е зле... Но се пъни, всеки ден, във всеки един момент да има самолети! Това е срамота! Виждате ли какъв президент си избрахте 2милиона българи ? Сърби го оназ работа, сърби го и е готов да си начеше егото за сметка на народа! ДРУГА ИСТИНА НЯМА! 3 самолета ? Да се вози като пич, Ето това е президента.
109
8
 
26
 
! Отговори
Калина преди 6 години
Завиждам на Унгария за Орбан. Нашият премиер....(днес.бг ще ме цензурира) Най-накрая поне президентът да поизмие срама и на институцията, завещан от Роско и на политическата ни клика като цяло.Благодаря, Г-н Президент!
108
28
 
15
 
! Отговори
Gost преди 6 години
Прецедент безродник путинофил !!!
107
14
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Платените Герберски изтривалки са се активизирали, ало платените г-н Радев е избран за президент от над 2 000 000 Българи.Това че се опитвате да го очерните още повече ще засили нашата подкрепа към него.Кое което каза президента не е вярно Цецо разбира единствено от апартаменти.Ех тези комисионни дано се затъкнете продажници.
106
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За тези ,които пишат за развода на Радев. Едно е да се разведеш по взаимно съгласие, а друго е да взривят джипа на жена ти. Кое е по приемливо!!!