Президентски обстрел: Ненчев и Цветанов провалят авиацията!

Румен Радев отправи остри критики към двамата бивши министри
176

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Президентът Румен Радев се изказа изключително критично към бившия военен министър Николай Ненчев като заяви, че по време на мандата си като министър той се е провалил. Държавният глава визира договора за ремонта на МиГ- овете, заради който Ненчев е подсъдим в момента.

Още по темата
Именно Румен Радев се яви като свидетел по делото днес. Той се съгласи с тезата, че Ненчев е "приземил" военната авиация, съобщава БТА.

Той категорично "катастрофира" с Полша, коментира Радев и припомни, че е написал докладна записка след негово посещение там. Това станало по времето, когато военен министър е бил Ангел Найденов. "Ясно съм казал, че Полша има потенциал за поддръжка на самолетите, но това трябва да се изследва, така както трябва да се изследват възможностите за диверсификация", коментира президентът.

Той припомни, че винаги е призовавал за сключване на незабавен договор с руската компания РСК МиГ за спасяване на авиацията. Второто, за което винаги съм призовавал, е търсене на възможности за диверсификация на услуги с Полша, а в дългосрочен план - доставка на нов самолет, коментира Радев. Авиацията изпадна в пълен колапс, коментира Румен Радев действията на Ненчев. В момента всеки самолет лети с агрегати с удължена от нашия инжинерно-технически състав годност. Това противоречи на всякакви норми и риска носим ние, каза още той.

"Цветан Цветанов разбира от апартаменти, а не от самолети", коментира Радев изказванията на председателя на ПГ на ГЕРБ. Президентът определи като трибунал за политическа разправа парламентарната комисия, която ще проверява процедурата за нов изтребител.

Самият разпит на президента се провежда при закрита врата, тъй като в началото на заседанието Радев каза, че ще изнася класифицирана информация, която представлява държавна тайна.

Президентът коментира и вчерашната среща с премиера Бойко Борисов, като по думите му тя е проведена по искане на министър председателя и е за предовратяване на неразбирателството между институциите. "Надявам се ГЕРБ да възприеме държавническия подход на Борисов, защото действията и декларациите му все по-често противоречат на тези на Цветан Цветанов. Той разбира повече от апартаменти, отколкото от изтребители, а единствената му връзка с авиацията е, че говори на автопилот и някой друг му задава курса, коментира президентът Радев думите на Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
28
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Институцията на президенството олекна след необмислените изказвания на Румен Радев
64
25
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
представям си го Радев каква жалка картинка е бил, когато бившата му жена го е ловнала на калъп с Деса :)
63
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и Радев и Цветанов са смешни червени фуражки - ФАКТ !
62
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв мъж е Радев?Един истински мъж би оставил справедливостта да възтържествува, а не да пуска непроверени слухове като продавачка на пазара
61
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук има доста платени драскачи които имат за цел да очернят президента. Само, че народа вижда, че за пръв път има президент и колкото и да се опитват някои да го дискредитират няма да успеят. Браво господин президент ние сме зад теб, цяла България те подкрепя!
60
12
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За пръв път имаме мъж в държавата и то непрофесионален политик,който вади кирливите ризи на некадърниците,а не ги покрива.Браво г-н президент!
59
35
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Излезе жалката природа на Радев - злобен и дребнав
58
28
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако Ненчев не бъде осъдент и обвиненията на Радев не се докажат е правилно президента да изчезне от властта
57
30
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
Другарю Радев, а на теб кой ти задава курса? А да - *** 20 и Решетников!
56
10
 
36
 
! Отговори
Браво на президента преди 6 години
Браво Радев. За първи път имаме президент, а не мижитурка. Изкарай и кирливите ризи на тези продажници.
55
1
 
10
 
! Отговори
пацифист преди 6 години
Факт е,че най-милитаризираните държави с ядрени и конвенционални средства за масово изтребление, които имат потенциала да унищожат всяка форма на живот на планетата амнайсе пъти са безпомщни пред реалната съвременна заплаха - тероризма.Ефективното разузнаване и балансираната политика са единственото ефективно средство за противодействие на съвременните предизвикателства пред мирния и спокоен живот на хората !
54
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Президентът ни е супер, ама това е възможно, понеже президентската институция в парламентарна република не е фактор, не е част от трите власти. Ако в президентската институция имаше много властови правомощия, щеше да е пак някой *** като сега управляващите ни, като предните, като по-предните... Само служебните правителства са нормални, понеже и от тях почти нищо не зависи.
53
3
 
8
 
! Отговори
маке преди 6 години
до 49 носенето на кирлив въшкарник е проблем на носещия го който искаше да носи чисти дрехи намираше начин верно е че имаше мърлячи но никой не им беше виновен а за хомосексуалисти не съм и чувал по онова време ся го сметате за привилегия но тогава просто нямаше
52
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
две червени фуражки в спор, за това кой е по ***
51
35
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев показва пълно неуважение към седебната система и държавността.Срам ме е от него!
50
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако дадем толкова пари за разузнаване, колкото за хвърчила с бомби, ще знаем, че някой крои зло на България, преди самия тй да си го е помислил !
49
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом Герберските продажници и *** на америка ***, значи Радев е на прав път.Браво Радев разбий Герберската мафия! За подръжните на ГЕРБ къде се скри онзи паун ББ, когато ромциг.аните пребиха Българските спортисти.Скри се в миша дупка и не се показа, ГЕРБ защитава единствено ромите.
48
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За Цветанов каквото и да се каже,все ще е малко.А Ненчев дори не си зслужава да се коментира.
47
11
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГОРДЕЯ Се че имаме такъв ПРЕЗИДЕНТ, каза му го на ЦВЕТАНОВ в лицето.за това се изисква много кураж, евала ген.Радев
46
29
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Радев ще му мине мандата да непрекъснато да се заяжда за няколко самолетчета !