Президентски обстрел: Ненчев и Цветанов провалят авиацията!

Румен Радев отправи остри критики към двамата бивши министри
176

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Президентът Румен Радев се изказа изключително критично към бившия военен министър Николай Ненчев като заяви, че по време на мандата си като министър той се е провалил. Държавният глава визира договора за ремонта на МиГ- овете, заради който Ненчев е подсъдим в момента.

Още по темата
Именно Румен Радев се яви като свидетел по делото днес. Той се съгласи с тезата, че Ненчев е "приземил" военната авиация, съобщава БТА.

Той категорично "катастрофира" с Полша, коментира Радев и припомни, че е написал докладна записка след негово посещение там. Това станало по времето, когато военен министър е бил Ангел Найденов. "Ясно съм казал, че Полша има потенциал за поддръжка на самолетите, но това трябва да се изследва, така както трябва да се изследват възможностите за диверсификация", коментира президентът.

Той припомни, че винаги е призовавал за сключване на незабавен договор с руската компания РСК МиГ за спасяване на авиацията. Второто, за което винаги съм призовавал, е търсене на възможности за диверсификация на услуги с Полша, а в дългосрочен план - доставка на нов самолет, коментира Радев. Авиацията изпадна в пълен колапс, коментира Румен Радев действията на Ненчев. В момента всеки самолет лети с агрегати с удължена от нашия инжинерно-технически състав годност. Това противоречи на всякакви норми и риска носим ние, каза още той.

"Цветан Цветанов разбира от апартаменти, а не от самолети", коментира Радев изказванията на председателя на ПГ на ГЕРБ. Президентът определи като трибунал за политическа разправа парламентарната комисия, която ще проверява процедурата за нов изтребител.

Самият разпит на президента се провежда при закрита врата, тъй като в началото на заседанието Радев каза, че ще изнася класифицирана информация, която представлява държавна тайна.

Президентът коментира и вчерашната среща с премиера Бойко Борисов, като по думите му тя е проведена по искане на министър председателя и е за предовратяване на неразбирателството между институциите. "Надявам се ГЕРБ да възприеме държавническия подход на Борисов, защото действията и декларациите му все по-често противоречат на тези на Цветан Цветанов. Той разбира повече от апартаменти, отколкото от изтребители, а единствената му връзка с авиацията е, че говори на автопилот и някой друг му задава курса, коментира президентът Радев думите на Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
13
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Цветан Цветанов разбира от апартаменти, а не от самолети" :D :D :D :DРадев е първият лъч светлина за тази страна!
4
7
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ненчев просто изпълняваше поръчката на евроатлантическите господари отвъд океана, които всеячески се опитват да ни оставят без армия още от 90-те...
3
10
 
52
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Малко махленски език е използвал Радев, но простака няма друг начин да разбере какво му казват. Така че, добре. И от такъв изказ има нужда понякога.
2
58
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На президента му утива да го съдят
1
11
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Благодаря , г-н ПРЕЗИДЕНТ !!!!!