Президентски обстрел: Ненчев и Цветанов провалят авиацията!

Румен Радев отправи остри критики към двамата бивши министри
176

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Президентът Румен Радев се изказа изключително критично към бившия военен министър Николай Ненчев като заяви, че по време на мандата си като министър той се е провалил. Държавният глава визира договора за ремонта на МиГ- овете, заради който Ненчев е подсъдим в момента.

Още по темата
Именно Румен Радев се яви като свидетел по делото днес. Той се съгласи с тезата, че Ненчев е "приземил" военната авиация, съобщава БТА.

Той категорично "катастрофира" с Полша, коментира Радев и припомни, че е написал докладна записка след негово посещение там. Това станало по времето, когато военен министър е бил Ангел Найденов. "Ясно съм казал, че Полша има потенциал за поддръжка на самолетите, но това трябва да се изследва, така както трябва да се изследват възможностите за диверсификация", коментира президентът.

Той припомни, че винаги е призовавал за сключване на незабавен договор с руската компания РСК МиГ за спасяване на авиацията. Второто, за което винаги съм призовавал, е търсене на възможности за диверсификация на услуги с Полша, а в дългосрочен план - доставка на нов самолет, коментира Радев. Авиацията изпадна в пълен колапс, коментира Румен Радев действията на Ненчев. В момента всеки самолет лети с агрегати с удължена от нашия инжинерно-технически състав годност. Това противоречи на всякакви норми и риска носим ние, каза още той.

"Цветан Цветанов разбира от апартаменти, а не от самолети", коментира Радев изказванията на председателя на ПГ на ГЕРБ. Президентът определи като трибунал за политическа разправа парламентарната комисия, която ще проверява процедурата за нов изтребител.

Самият разпит на президента се провежда при закрита врата, тъй като в началото на заседанието Радев каза, че ще изнася класифицирана информация, която представлява държавна тайна.

Президентът коментира и вчерашната среща с премиера Бойко Борисов, като по думите му тя е проведена по искане на министър председателя и е за предовратяване на неразбирателството между институциите. "Надявам се ГЕРБ да възприеме държавническия подход на Борисов, защото действията и декларациите му все по-често противоречат на тези на Цветан Цветанов. Той разбира повече от апартаменти, отколкото от изтребители, а единствената му връзка с авиацията е, че говори на автопилот и някой друг му задава курса, коментира президентът Радев думите на Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
2
 
! Отговори
Guzum преди 6 години
Dip harno ne sa doshli bratchedite og pernik, asenovgrad, nadejda, garmen, stolipinovo...sha farkat sichki...prokurori i sadii...
144
1
 
3
 
! Отговори
gfadfad преди 6 години
Бойко Борисов и Цветан Цветанов отишли на сафари в Африка.Преди да се приберат, Цв. Цв. получил информация, че се готви атентат срещу тях по пътя на връщане. Затова двамата с Бойко останали в Африка, а в самолета качили един *** и една ***.На летището в София Екатерина Захариева посрещнала самолета. Като видяла от самолета да слизат *** и ***, тя се обърнала към ***:- Божичкооо, г-н Борисов, колко сте почернял. Ако не беше Цветан Цветанов, нямаше да ви позная!
143
9
 
7
 
! Отговори
u4en преди 6 години
Тъй нареченият " червен генерал "- последен рубеж на Червените ...Оскотели от мизерия ..комун. кратуни ! ....Президента НАШ....Крим НАШ....Пабеда НАША.....Корни НАША милионерка....Кире Добрев..НАШ контрабандист....СерГЕЯ...НАШ....Гергов...НАШ свинар....Р.ОВ....НАШ инкасатор....Путин...НАШ....Вигенин...НАШ приятел на серГЕЯ...Университета в Калифорния където учи сина на партията...НАШ..къщата в Швейцария на серГЕЯ....НАША резиденция.....огризките в кофата за *** на Позитано 20....НАШИ..!!!
142
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До генерал-смешно еА пожарникар да е имало? Само питам!
141
6
 
9
 
! Отговори
Крадат милиарди преди 6 години
Предложението з а ограбване на БЪлгарския народ с над 3 000 000 000 за покупка на ненужни таралясници дойде от ПИАР престъпниците около Цветанов и Борисов след като Радев бе принуден да подаде оставка заради опит за убииство на хора с контролиран от смартфон МИГ 29 над Троянско..Радев да напише лично какво трябва на армията вкл обувки и *** и тогава да се рекламира като военен..Засега го рекламират като пилотче..
140
11
 
6
 
! Отговори
генерал-смешно е преди 6 години
Мястото на генералите е в армията, а не в политиката. В цивилизована Европа в мирно време няма нито един президент генерал.
139
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чувам Цветанов вече цвърчи! Май ще му се наложи да си "изчисти името"! Да би мирно седяло, не би чудо видяло! Едва му се размина панделата и пак се размириса!
138
5
 
20
 
! Отговори
th преди 6 години
Едно непознато чувство има в мен - да си гласувал за някого и впоследствие да се гордееш с действията му. Надявам се президентът да издържи на гербаджийските вели атаки защото всяка глупост/лъжа повторена безброй пъти се превръща в истина. Затова хвърлят помия върху него - знаят, че говорят глупости, но с подреката на медиите и забулването на истината в мъгла, успяват да претъпят сетивата на обществото. Спомнете си преди изборите какви глупости говореха! Представете си Цеца в сегашната ситуация!
137
5
 
18
 
! Отговори
=== преди 6 години
Ха-ха Цвъки и авиация - ужас - те двамата с Баце верно са на автопилот - по всички теми се изказват еднакво некомпетентно - пенкилери......
136
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** топи и прехвърля отговорност като к--ва
135
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** да каже как така декларира 4450 лева спестявания като взе 125 000 лева при пенсионирането като военен
134
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом националните предатели от ГЕРБ реват, значи всичко е наред.Радев им разбута спокойствието и отговора не закъсня, всички сили са впрегнати, платени и парттийни предатели изливат помия.На есен ще има много хора пред парламента, увеличаването на тока водата, ниските заплати и пенсии, издевателствата на ромите, всичко това ще отприщи народния гняв.
133
24
 
8
 
! Отговори
u4en преди 6 години
Изключително неуместен коментар ! Президента е лицето на нацията - Радев не е моят Президент ! Махленско изказване за селската чаршия ! Г-н Президент . има проверена истина .която длъжноста ви задължава да спазвате : "Умен човек си мълчи " !
132
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мачкай Румба!
131
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Президентът каза истините без подсладител и ужаси девствените герберски уши, където имат слух само за възхвала!
130
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
RADEV DA MALCI-NIKOI NE MU E POZVOLIL DA SE MESHA V RABOTATA NA GERB.
129
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шампионат по простотия, естествно представителите на най-тъпите фракции на БКП - милиционерската и фатмашката достигнаха финала. За честта на милиционера - Цуцо Кауня, един, единствен път напънал главата си - когато на изпита във ВИФ му се панднала "челна стойка". За достоинството на зеления чорап - Руцо К*рваря , цял живот свикнал да кара на където му кажат по радиото...
128
0
 
15
 
! Отговори
да, Радев е преди 6 години
компетентният: Ненчев казва, че е направил заявка по докладна' на Радев.Според Радев:настоявал за диверсификация ( ПОлша), нови самолети, но и ремонт в Русия.Никога нЯМА да разберем КАКВО е написано от Радев.( едно да говориш( препоръчваш), друго е написаното!Класифицирана инфо, закрити врати...за нас- преразкази: и КТБ беше тайна.Вече не е ..? Сега банкерът Цветанов е "тайна".( или "добре охраняван мъж"- имаше такъв роман около 1980г...)
127
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев ме кефи, как ги рита като мишки.
126
26
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
Кво стана, че не вечеряхме?Радев вдигна ли пенсиите, вкара ли ги в затвора, изкара ли ни от НАТО и ЕС?Жалки комунистически отпадъци сте!