След бунта в Асеновград: Във всяко гето, ден и нощ - полицай на пост

Ромският етнос много лесно можел да бъде приобщен, смята Валери Симеонов
83
След бунта в Асеновград: Във всяко гето, ден и нощ - полицай на пост
Снимка: БТА, архив

Нужно е да има денонощно полицейско присъствие във всяка гето, смята вицепремиерът Валери Симеонов след размириците между българи и роми в Асеновград и Пловдив.

Още по темата

"Във всяко гето трябва да има полицейско управление. То ще инспектира и нормализира обстановката вътре. Тази вътрешна престъпност в гетото трябва да се овладее", коментира той пред Нова телевизия.

Според него основният проблем за приобщаването на ромския етност е решаването на въпроса с гетото, за да не се превръщат хората там в общество, което живее изолирано.

Симеонов отсече, че престъпността в самото гето е голям проблем, защото и сега има много ромски семейства, които работят, гледат си децата, но "когато това дете  излезе на улицата, го правят крадец или го карат да проституира". 

Той смята, че ромите са етнос, който лесно може да бъде приобщен.

Въпреки това вицепремиерът призна, е в момента властите гасят пожар в Асеновград, където хората протестират от дни след  сблъсъка между роми с гребци.

Вицето призова за широка дискусия за решаването на проблемите и да се намери начин за реалното интегриране на ромите в обществото, но "не чрез декади и усвояване на пари, както се прави 20 години", защото в махалите "не живеят радикализирани ислямисти, това са си нашите" роми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От целата дъндания с ромите едно е сигурно пак ще увеличат заплатите на полицайте май некой пак ще плаща,нема ли некой от тв да снима пенсионерите как бъркат в кофите за *** и некой втори Динко да поведе народа на протест....
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига стая работа та работа в БГ,нема работници нема вече и балъци.умрел е некой за тая умрела държава.турихте ксенофоби и фашисти у власта да изгоните ромеите,нема нищо всяко зло за добро навън сте станат хора и сте благодарят на работливите и некрадливи българи
65
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам като се събудят скинарите у европа и почнат да наказват ромите на европа,да не вземем после да се обидиме,че са били некой по погрешка
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ромите са етнос, който лесно може да се интегрира? Това същият Валери Симеонов ли е или са го подменили? Тези хора, като седнат на по-висок стол, забравят ли всичко, каквото са говорили преди и с което са подвели толкова избиратели? ? Ние ли, румънците ли, западните държави ли, където гастролират и показват всичките си "културни" ценности и способности? Симеонов, лицемерието може и да ти позволи да задържиш позицията си, но не и уважението на хората.
63
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако можеха да се интегрират, досега да е станало! Те просто не искат.Единици са тези, които се образоват и успяват да се измъкнат от гетото.Защо да работят, когато могат да живеят от кражби и социални помощи, и държавата им го позволява? Размножават се с бързи темпове и до 10 години ще са 25% от населението в страната ни. И тогава какво ще правим? Всичко читаво ще имигрира.
62
0
 
2
 
! Отговори
Kopoile преди 6 години
Onova s trite zvezdi ste da e rimliani ot Stolipinovo i drugi...rimski mahli...
61
0
 
2
 
! Отговори
Zaednost v nervite преди 6 години
Sega bulgarite, turcite i *** se obediniavat v mostno narodno dvijenie...ste nastane masovo izbesvane na sadiite i prokurorite v bg i da svarshva tazi debela korupcia....na vseki elektricheski stalb po edin obesen sadia i prokuror!
60
0
 
2
 
! Отговори
Лорт преди 6 години
Защо просот не въоръжим населението и да видим, какво ще стане :)
59
0
 
1
 
! Отговори
Георги преди 6 години
никакъв проблем може и лична охрана да им назначим,само че, господин Симеонов да плати от личните си пари за охраната.
58
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Част от ромите винаги са живели като нормални хора, хранили са се от собствения си труд и не са създавали проблеми. Никой не е настроен срещу тях. Нека да живеят тук, редом с нас.Но по отношение на останалите - ако искат да практикуват кражби и други безобразия или да живеят според техните вредни традиции, да си търсят държава! Тук за такива място няма!Нямаме и излишни пари, за да ги хрантутим, озаптяваме и да се правим, че уж вярваме, че можем да ги променим. ТЕЗИ НЕ ГИ ИСКАМЕ !!!
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Валерииии,Приобщава се онзи, който иска да се приобщи!Преди повече от половин век правешкият каскет ги довлече тук, за да се хранят от труда ни и да се размножават на наш гръб! Уж с цел да се приобщят и да станат съвременни, образовани, трудещи се хора.И какъв беше резултатът? "Работеха", докато ги водеха на заплата тук и там. Щом закриха изкуствено поддържаните, работещи на загуба предприятия и ТКЗС-та, онези си продадоха панелките, изядоха парите и се върнаха към стария си начин на живот!
56
0
 
4
 
! Отговори
Не хитрувай,Симеонов преди 6 години
Кой ще плаща на допълнителните полицейски звена?И не мислиш ли, че такива трябва да се осигурят най-напред по селата, които са беззащитен обект на ромски набези? Защото там доживяват последните си дни хората, които десетилетия наред са работили, за да има храна на масата, докато е растяло нашето поколение!Не хитрувай и не флиртувай с готованци и негодници, защото търпението на българина е на предела си и няма нужда от измислени "патриотични" партии, за да се справи с проблемите!!!
55
1
 
7
 
! Отговори
Сега е моментът преди 6 години
Сега е моментът и не бива да се изпуска. Вземат им паспортите и ги пращат в Германия като сирийци. Или в лагери по границата и оттам за Сирия. ИД нали падна вече - да отиват там.
54
0
 
6
 
! Отговори
дядо Пенс преди 6 години
Слабоумните в Правителството главоломно растат...След Боко,Екатерина,Цура Ц. Цвинокио ,сега и Далавери Винкелов се изтропа по въпроса...
53
0
 
19
 
! Отговори
ДО АНОНИМЕН 54 преди 6 години
ВРЕМЕ Е ЗА ВТОРА ГОЛЯМА ЕКСКУРЗИЯ ТОЯ ПЪТ КЪМ ИНДИЯ !До колкото съм информиран, индийското правителство е отправило апел към всички свои сънародници в чужбина , че могат да се върнат в родината. Всичко е въпрос на договаряне между две страни. Така че идеята ви е много добра и при едно наистина патриотично правителство би могла да има и реално изражение!
52
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Mмхм... и по един Боолен, да мята кюфтета и да пуши пури по 300 лв...
51
3
 
8
 
! Отговори
Не си незаменим ... преди 6 години
Само мажоритарни избори ще им разритат удобния кошер. Трябва промяна. Сега няма ни най-малко желание да се справят с проблема. Отиват в гетата да купуват гласове, после когато и 100% продаден вот да има там ще вкарат 1, а останалият купен вот ще изгори. Затова толкова много се съпротивляват политическата върхушка против промяната!
50
0
 
14
 
! Отговори
9 преди 6 години
Като ветропоказатели са всичките,мама им ***!
49
0
 
16
 
! Отговори
тъпчо преди 6 години
Хахах,тоз седна на кръглата маса и забрави какви ги говори години наред. Властта и парите не променяли хората,а!?
48
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВРЕМЕ Е ЗА ВТОРА ГОЛЯМА ЕКСКУРЗИЯ ТОЯ ПЪТ КЪМ ИНДИЯ ! Който не учи , не работи и се изхранва от цвета на кожата си и ленивост да си отива от където е дошъл . Няма ли париза учебници, за дрехи а засателити ,джие ес ми и таблети имат . Занаята им по наследство са кражбите , телефонни и всякакви други измами, изнасилванията и убийствата . Симеонов загуби доверието на всички българи с изречението за инеграция на тези същества . Изгонете ги те не допринасят с нищо .