След бунта в Асеновград: Във всяко гето, ден и нощ - полицай на пост

Ромският етнос много лесно можел да бъде приобщен, смята Валери Симеонов
83
След бунта в Асеновград: Във всяко гето, ден и нощ - полицай на пост
Снимка: БТА, архив

Нужно е да има денонощно полицейско присъствие във всяка гето, смята вицепремиерът Валери Симеонов след размириците между българи и роми в Асеновград и Пловдив.

Още по темата

"Във всяко гето трябва да има полицейско управление. То ще инспектира и нормализира обстановката вътре. Тази вътрешна престъпност в гетото трябва да се овладее", коментира той пред Нова телевизия.

Според него основният проблем за приобщаването на ромския етност е решаването на въпроса с гетото, за да не се превръщат хората там в общество, което живее изолирано.

Симеонов отсече, че престъпността в самото гето е голям проблем, защото и сега има много ромски семейства, които работят, гледат си децата, но "когато това дете  излезе на улицата, го правят крадец или го карат да проституира". 

Той смята, че ромите са етнос, който лесно може да бъде приобщен.

Въпреки това вицепремиерът призна, е в момента властите гасят пожар в Асеновград, където хората протестират от дни след  сблъсъка между роми с гребци.

Вицето призова за широка дискусия за решаването на проблемите и да се намери начин за реалното интегриране на ромите в обществото, но "не чрез декади и усвояване на пари, както се прави 20 години", защото в махалите "не живеят радикализирани ислямисти, това са си нашите" роми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
19
 
! Отговори
българина преди 6 години
По ефективно и евтино е отнемане бг гражданството и изселване безплатно където искат най добре в къщи индия пакистан и т.н. Ще се намери човек който да го направи, хората го искат
26
2
 
13
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Какъв Валериана го назовавате тоя.Че той е преименуван един от тях.Не се ли вижда по лицето му.Хасан е той.Валерка бил.Колкото ти дето си го назовал Валериана си Осман толкова и той е Валериана.
25
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя пак се обърка!! И какво ако в някое гето трябва да има полицай, то случката не е в гетото? Пак опитват подмяна и нищоправене. Насърчава ***зациятa
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТе са част от една махала в Пазарджик, даже повечето роми-мюсюлмани (миллет) стават протестанти в цялата страна.
23
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И как по-точно да приобщим хора, които веят байряка на Ислямска държава?
22
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на тия полицаи които ще работят там, какви точно права ще дадете, щото ако няма да могат пак да стрелят на месо, ще има всеки ден да си пердашат безнаказано ромите
21
0
 
15
 
! Отговори
Джурналист преди 6 години
(2017) Ром - милиионер, ром - милиционер... (2037) ром - ром, ром -ром
20
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горките патриотари! Как ги изклатиха лидерите им!!!
19
1
 
15
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Ромите са етнос.Който лесно може да бъде приобщен.Тоя 100 процента по себе си знае.И е сигурен в това.
18
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Валерка то който е иска е излязал от гетото и се е интегрирал, то тава е пътя - вън от гетото и никакви връзки с него
17
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доколкото си спомням каквото и да говорят нещата с ромите по времвто на бай Тошо бяха много по-добри. Държаха ги яко и много-много не смееха да вършат престъпления. Ми да разровят архивите, да разпитат - все още има живи участници в озаптяването им....То по времето на Живков и българите не смееха да шават много много. Ама стига с тая соцносталгия
16
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз предлагам и към всеки клуб по гребане да пришием по един полицай да следи младите спортисти да не псуват ромчета на майка.
15
1
 
20
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН преди 6 години
Интеграцията свърши...която иска друга държава да ги приобщава, то се видя, че тук освен на аванта да живеят друго не могат. Правят едни сметки за ток, вода и други неща и ние като по-прости от тях явно им плащаме сметките...Всички да бъдат затворени в една територия и там да ги варди които иска, ако не се оправи с този проблем Бате ти Бойка да си хваща чантата и да ходи да живее с тях...ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО АКО НАЙ-ПОСЛЕ НЕ СЕ СПРАВИ С ТОЗИ ПРОБЛЕМ КАКТО ТРЯБВА - АДЕКВАТНО.
14
3
 
11
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
В САЩ проблема с гетата го решиха когато взеха полицаи от самото гето. Дали в България подобно нещо би имало ефект, знае ли човек.
13
1
 
30
 
! Отговори
бай Спиро преди 6 години
Приобщаването е кауза пердута ! Да накараш ром да се учи, труди и да не краде е все едно да накараш гей да се ожени. Случва се, но е противоестествено и до време. Рано или късно природата натделява и всеки се връща към призванието си.
12
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Далавери как не е предложил да изградим гетата с ограда като на границата, само, че още по-скъпа.Естествено, негови фирми ще я строят.
11
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав е Валерката! Не бъркайте * с мигрантите. Те са родени тук, растат тук и са си "наши" без значение ок ли сме или не. И от тях има много отговорни и работливи хора. Просто държавата иска да се джавкаме, да се мразим, обиждаме, да сме разединени, за да нямаме силно общество, което да им търси сметка.
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Там при бозавите далавера няма , всеки ушев го знае това.Виж ако ги пратят да пазят по курортите ше падне някоя пара .Ако може даим дадат пари и да нев правят нищо най добре .
9
0
 
19
 
! Отговори
Решението е едно: преди 6 години
Измитаме ви всички,заедно с вожда на глутницата ви и проблема ще бъде решен.
8
2
 
24
 
! Отговори
К преди 6 години
Симеонов и неговите верни другарчета от ОП до онзи ден бяха против турците и ***, сега изведнъж искат да ги интегрират, закрилят и обясняват как били работливи. Налапаха властта и се самозабравиха. Да си прибират *** в тях и да им се радват!