След бунта в Асеновград: Във всяко гето, ден и нощ - полицай на пост

Ромският етнос много лесно можел да бъде приобщен, смята Валери Симеонов
83
След бунта в Асеновград: Във всяко гето, ден и нощ - полицай на пост
Снимка: БТА, архив

Нужно е да има денонощно полицейско присъствие във всяка гето, смята вицепремиерът Валери Симеонов след размириците между българи и роми в Асеновград и Пловдив.

Още по темата

"Във всяко гето трябва да има полицейско управление. То ще инспектира и нормализира обстановката вътре. Тази вътрешна престъпност в гетото трябва да се овладее", коментира той пред Нова телевизия.

Според него основният проблем за приобщаването на ромския етност е решаването на въпроса с гетото, за да не се превръщат хората там в общество, което живее изолирано.

Симеонов отсече, че престъпността в самото гето е голям проблем, защото и сега има много ромски семейства, които работят, гледат си децата, но "когато това дете  излезе на улицата, го правят крадец или го карат да проституира". 

Той смята, че ромите са етнос, който лесно може да бъде приобщен.

Въпреки това вицепремиерът призна, е в момента властите гасят пожар в Асеновград, където хората протестират от дни след  сблъсъка между роми с гребци.

Вицето призова за широка дискусия за решаването на проблемите и да се намери начин за реалното интегриране на ромите в обществото, но "не чрез декади и усвояване на пари, както се прави 20 години", защото в махалите "не живеят радикализирани ислямисти, това са си нашите" роми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-добре вместо полицай в гетата да сложим на пост по един патриот. Така за нула време проблема с обединените ще се реши от самосебе си.
6
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във всяко гето - патриоти.
5
0
 
21
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Тоя изтепа рибата! Чува ли се какво говори?! Това е невъзможно поради ред причини. Виждаме как Запада приобщи емигрантите. Много добре им се получава май. Хахаха
4
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той смята, че ромите са етнос, който лесно може да бъде приобщен....Прав е винкела. Вижте той как се е приобщили.Затова разтуряне на гетата и разселване между нас.
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само да не ги пребиват тежко тея полицаи, че .....
2
0
 
22
 
! Отговори
Хм, преди 6 години
Валери...нещо и ти взе въртиш трибуквието!
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха да го видим вицето сега! Десет години ги "приобщават" и нищо.Не можеш да проощаваш нещо дети не ще.