Захариева ще отговаря за антикорупционните политики

Валери Симеонов оглавява Съвета по демографска политика към МС
14
Захариева ще отговаря за антикорупционните политики
Екатерина Захариева, Красимир Каракачанов, Валери Симеонов. Снимка: БТА

Правителството определи вицепремиера по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева за председател на Националния съвет по антикорупционни политики.

В състава на Съвета се включват допълнително представител на вицепремиера по обществения ред и сигурността и министър на отбраната – член на политическия му кабинет, директорът на Центъра за превенция и противодействие на корупцията, както и представител на Националното сдружение на общините.

Националният съвет по антикорупционни политики е създаден през 2015 г. като междуведомствен орган със съвещателни, координационни и контролни функции по отношение на разработването и изпълнението на политиките в областта на превенцията и противодействието на корупцията.

Промяната в постановлението се налага във връзка с новата структура на Министерския съвет и определянето на вицепремиера Екатерина Захариева за национален координатор по антикорупционни политики. От друга страна, разширяването на състава на Съвета с нови членове ще допринесе за повишаване на ефективността на работата му, посочват от правителствената пресслужба.

С друго свое решение кабинетът определи вицепремиера Валери Симеонов за ръководител на Националния съвет по демографска политика към МС.
 
Заместник-председател на Съвета ще е министърът на труда и социалната политика Бисер Петков. С промените се разширява и съставът на консултативния орган и се актуализират министерствата, чиито представители влизат в него съобразно новата структура на Министерския съвет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
калинка преди 6 години
тая да си ходи при плевналиев, не става за нищо.
11
0
 
1
 
! Отговори
naco преди 6 години
ЗАЕДНО с АГЕНТИТЕ на ДС,които са я ПРИКЛЕЩИЛИ на снимката ли? НАРОДЕ????
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха Ха Ха
9
0
 
5
 
! Отговори
Обективен преди 6 години
Прах в очите,заблуждавате нас и вас!
8
0
 
5
 
! Отговори
направо невероятно преди 6 години
хахаха,от там от къде извира корупцията ще водят "борба" против нея!
7
0
 
6
 
! Отговори
PD преди 6 години
Колко празнодумие!За нищо не отговаря, щото ако, то отдавна да е зад решетките. Всъщност новината е, че поредната безотговорна, само ще имитира, докато от това, всички страдаме.
6
0
 
16
 
! Отговори
Край преди 6 години
Тази никога непрактикувала юристка може да отговаря само за ретроградния Меркурий. Важното че на Бойчето винаги му е съгласна. Ако я направи шефка на филхармонията - утре ще се нанесе в кабинета.
5
0
 
12
 
! Отговори
Бай Корлеоне преди 6 години
Край, корупцията е унищожена щом тая неграмотна ГРОБарска КАЛИНКА ще е шеф на осмата поредна структура, която ще я бори!!! Изпълнен съм с................песимизъм!!!
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази нова фаворитка на Бойчето е изучили перфектно езика на бюрокрацията много да говориш и нищо дано казваш!Ще разчитат на нея да размотава старчетата в ЕС че България прави нещо а всъщност нищо не се променя и кражбите ще продължат с пълна сила. И за пореден път ще се изпълни действието да променим всичко за да не се промени нищо! Пример специализирани съд и прокуратура които действат като прах за пране за българските политици олигарси и ги изкарва винаги чисти като сълза.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И въобще... кипи безсмислен труд.
2
0
 
9
 
! Отговори
сега преди 6 години
Поредната грешка която ще доведе пак до провал.
1
0
 
11
 
! Отговори
Where r u now? преди 6 години
Корумпираната и с ужасен диалект Захариева ще отговаря за антикорупционни политики?Значи ще замита послушно под килимчето далаверките на Тиквата и останалите от този кабинет?