От МВР за наводненията: Компетентна реакция!

Общо 650 сигнала са постъпили на тел. 112 за два дни
5 юли 2017 12:11, Василия Пейчева
3
От МВР за наводненията: Компетентна реакция!
Снимка: БТА

Компетентна реакция и превантивни мерки са довели до овладяване на ситуацията с обилните валежи от последните дни. Това отчете вътрешният министър Валентин Радев в парламента.

Още по темата
"Съгласуваните действия между всички институции допринесоха за компетентното реагиране в процеса на националния план за действие при бедствия и аварии. Това доведе и до недопускане на жертви. С направените превантивни действия от правителството се вижда как трябва да работи системата при бедствия и аварии", коментира вътрешният министър.

Армията също била в готовност, но не се наложило включването й.

Радев обобщи, че в периода 2-4 юли на тел. 112 са постъпили 650 сигнала за паднали клони, дървета, задръстени шахти.

"Най-тежко беше в Плевенско, бе обявено бедствено положение, затворен беше път. Само за 7 часа се усложни ситуацията в Самоков и бе обявено бедствено положение. Евакуирани са 12 граждани", каза още министърът.

Радев посочи и щетите от пороите.

"Има щети по пътищата в Плевен, Ловеч, Враца, Велико Търново и София. Има свлечени земни маси, изровени банкети, паднали дървета. Вследствие на голямата буря има и теч в лявата тръба на тунел "Ечемишка", каза той.

През следващите дни ще продължава да се следи обстановката, да се оказва помощ на пострадалите и да се описват щетите, обеща още министърът.


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Dies Irae преди 1 година
Да и за това в Русе на Булевард Трети Март точно преди Сарайския мост се удави една патрулка. Понеже ТИР-овете едвам минаваха и полицията не се сети, че те не могат да минат и затова се забиха и чакаха 1 час в колата (не можаха да излязат и да почнат да регулират движението например като отклоняват колите който идваха обратно), а чакаха пожарната да дойде и да ги избута на сухо. Това им е адекватната реакция.
1
0
 
4
 
! Отговори
МРАВКА преди 1 година
ЩО ЗА МИЗЕРНИЦИ И НЕГОДНИЦИ НИ УПРАВЛЯВАТ?АКО БЯХТЕ ДОСТОИНИ И МОЖЕЩИ НЯМАШЕ ДА СЕ СЛУЧВАТ ВСЯКА ГОДИНА ПО НЯКОЛКО НАВОДНЕНИЯ.ЗА НИЩО НЕ СТАВАТЕ ОСВЕН ДА КРАДЕТЕ И ГОВОРИТЕ ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ.КЪДЕ Е БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ КЪЛНЯЩА СЕ ДА СЛУЖИ НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ТА НЕ СВАЛЯ ОТ ВЛАСТ ТЕЯ НЕГОДНИ И ПРОСТИ УПРАВЛЯВАЩИ?