Съпротива или не - подписваме договора с Македония

Предстои финалният кръг на преговорите, важно било да се парафира
91
Съпротива или не - подписваме договора с Македония
Снимка: МВнР

Няма официална информация, че се отлага подписването на договора за добросъседство с Македония, коментира министърът на външните работи Екатерина Захариева, след като опозицията в западната ни съседка остро се противопостави на подписването.

Още по темата

Тя посочи, че е договорено да празнуваме заедно Илинден и предстои и финалният кръг на преговорите.

Ще направим всичко възможно това да се случи, заяви тя, цитирана от БТА и припомни, че редица български правителства от 2012 г. следват една и съща политика по отношение на договора за добросъседство.

Захариева обясни, че и премиерът Зоран Заев, и външният министър Никола Димитров са споменали за срещата в Черна гора и че все още няма точни часове, но че ще направят всичко възможно това да се случи на 2 август сутринта.

Така че официална информация, че се отменя, нямаме, важното е договорът да се сключи и да постигнем съгласие по текстовете, коментира Захариева.

Тя уточни, че сама е поискала изслушването в парламентарната външна комисия, защото се надява това да е една от темите, по които да имаме национално обединение.


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
7
 
2
 
! Отговори
Loyko преди 3 години
Sled vtorata svetovna voina v Bularia ,nad 160 000 se samoopredeliat kato makedonci,a sega oficialno se otchitat kato takiva samo 2 500.Kakvo li e stanalo s vsichki ostanali rodove?Ne viarvam da e imalo asimilacija...
63
1
 
4
 
! Отговори
До 78 преди 3 години
Ми хич не приличаш на спокоен с тия приказки. Какво те притеснява? И на какво казваш "агресивна политика"? Някой да иска да ви окупира? Нещо друго?
Не, вие искате да се откажем от историята си.
Но няма да го бъде. И не за друго, а защото това, което говорим за нашата история е истина. А пък, че сега сте Брюм -ваша воля. А, че не сте били българи - чудо голямо. Бъдете ако искате патагонци. В рода ми има и българи и македонци, които никога не са се отказвали от българското си име. И нито аз нито децата ми ще се откажат. Много добре пимня родата, която идваше отМакедония как ни хулеше. Накрая
62
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Се родиф. македонац али зарад пусти от пасош си я продадоф верата и да станаф бу1гарин.
61
1
 
3
 
! Отговори
Djurgh преди 3 години
S podpis ili bez...na besilkata ste visnete skoro ms i ns...
60
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото и да им е мъчно на македонофобите, трите делови на Майка Македония, скоро ке се обединат.Кско преди 1912 кога беме една држава.
59
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на македонците. Горд народ.
58
2
 
8
 
! Отговори
PD преди 3 години
Няма значение в какъв мит ще повярват. Важно е какъв идеал ще изведат, за да създадат идентичност. За сега няма такъв. Само претендират за древност, е и ?Добре древни сте, за що се борите? Да признаем че сте древни? Добре древни сте е и ?Да признаем езика, ми добре, а, ще пренапишете ли учебниците в университетите по целия свят, щото това признание да има стойност?
Братя сме, и историята ни е обща, а тези що крадоха от историята ни, създавайки митове, на тях що не дирите сметка? Те мътят водата.
57
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Македония не е държава, а това е териториална област... там живеят българи повечето сърбизирани и с промити мозъци, които МРАЗЯТ България... Жалко, че тая очилата патка е толкова ***, че би подписала и заповед за собствения си арест....
56
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Споко, бе човек! Не си българин. Вече 50 пъти писах, че съдбата на Брюм вече не интересува обикновения българин. Това не можете да го преживеете, че вече сте ни безразлични. Вземи си хапче за успокоение и лягай да спиш.
55
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 69. Преживели сме го. Колкото и да ти е кофти. Но от историята си няма да се откажем. Няма да се откажем от азбуката си, няма да се откажем от царете си. Във всичките ви църкви пише по стените за българи и никъде не се споменават македонци. Е от това няма да се откажем. Но претенции към сегашната ви държава нямаме.
И само да вметна -изтрихте в "Преспанските камнани" думата българин навсякъде. Ми не я превеждайте! Изтрихте по църквите си думата българин. Кой е агресор и злобен. Познай от три пъти.
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И Зеев-чо що не ходи да подписва с гърците, със сърбите, с албанците? Ами цъфнал тука и се прави на големата работа?
Не ви иска българският народ вече, не го ли разбирате?
53
1
 
2
 
! Отговори
PD do 63 преди 3 години
Няма как да се намесиш, в чужд коментар, и да си наясно какво са имали в предвид говорещите.
Няма как Маке, да си изведе идентичност, от дълбока древност, за която вече е изчезнала идеята, предавана през поколенията, и са останали само митове.Това не е идентичност-родово наследство, а мит, фикция, в която определени елити, вмъкват каквото си искат.Но от дядовците, през бащите, до децата, достигат импулси, които рано или късно, се сблъскват с манипулираната реалност.И елит и народ се разминават
52
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имате си шиптъри, имате си сърби, имате си гърци. Обръщайте се към тях. Какво седите по българските сайтове и ревете колко сме злобни. Дадено-злобни сме. Сега успокоихте ли се?
51
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много отдавна сме преживели, че не искат да се чувстват българи, независимо от фактите. Но вие не можете да се примирите, че вече сме ви обърнали гръб. На вас ви се иска още да се тръшкаме и да искаме да помните историята си. Прав ви път.
50
3
 
8
 
! Отговори
До 55 преди 3 години
Това "злобни българи" вече трети или четвърти път го пише некво маке. Е, добре разбрахме какво ти е на сърцето. Такава ми беше работата навремето и доста общувах с македонци. Каквото и добро да му сториш вместо благодаря, чуваш "злобен българин"
Което още веднъж показва, че с тия хора не може да имаме вземане-даване. Всеки по пътя си. Ама, че им трябва подкрепа за Ес, за Нато - да се оправят.
49
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До бай х DO 60

FILMA VREME RAZDELNO E SIMVOL NA POSHLOST I NEVEGESTVO PORACAN OT SEKRETARIATA NA BKP.
48
1
 
5
 
! Отговори
PD преди 3 години
До бай х,
Право в десетката!
Ама Караибрахим, е в елита на империята. Нататък те оставям сам.
47
3
 
2
 
! Отговори
PD преди 3 години
Та да довърша за завладяването на Пиринско.
Дореде оправяме навесот, ке хортуваме. Язе ке се оплачим от нашия елит, маке ке се оплачи от техниот. И накрая ке спретнем една дружина, оти сите сме юнаци. Та рекох и пак ще кажа:
Да живее братската дружба между ората/ арите дека следват завета на дедите си, да са от белите/светлите/чистите, някъде известни като Българи.
Така е било, и така ще бъде! Името няма значение, щото са важни делата.
46
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв договор за добросъседство с БЮРМ? Не съм съгласен, докато тея непрокопсаници не си коригират поведението.
45
1
 
4
 
! Отговори
PD преди 3 години
Който сее вятър, жъне бури. Който си търси враг, ще си го намери. Чуждото не искаме, а нашето си, ще браним. Нашата държава е окупирана от некъв елит, и македонската също. А ти не разбра ли? Не елитите, а хората воюват. Маке щял да идва да си земе Пиринско. Че ги разквартироваме по същите къщи, с асма и двор, че пием по една люта ракия, че пеем патриотични песни (общи). Т'ва ли ти е войната ? А заран, че го вържем да помага, да опраим навесот, оти капе. И ще се разбираме, макар и на разни езици.