Съпротива или не - подписваме договора с Македония

Предстои финалният кръг на преговорите, важно било да се парафира
91
Съпротива или не - подписваме договора с Македония
Снимка: МВнР

Няма официална информация, че се отлага подписването на договора за добросъседство с Македония, коментира министърът на външните работи Екатерина Захариева, след като опозицията в западната ни съседка остро се противопостави на подписването.

Още по темата

Тя посочи, че е договорено да празнуваме заедно Илинден и предстои и финалният кръг на преговорите.

Ще направим всичко възможно това да се случи, заяви тя, цитирана от БТА и припомни, че редица български правителства от 2012 г. следват една и съща политика по отношение на договора за добросъседство.

Захариева обясни, че и премиерът Зоран Заев, и външният министър Никола Димитров са споменали за срещата в Черна гора и че все още няма точни часове, но че ще направят всичко възможно това да се случи на 2 август сутринта.

Така че официална информация, че се отменя, нямаме, важното е договорът да се сключи и да постигнем съгласие по текстовете, коментира Захариева.

Тя уточни, че сама е поискала изслушването в парламентарната външна комисия, защото се надява това да е една от темите, по които да имаме национално обединение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
7
 
2
 
! Отговори
Loyko преди 6 години
Sled vtorata svetovna voina v Bularia ,nad 160 000 se samoopredeliat kato makedonci,a sega oficialno se otchitat kato takiva samo 2 500.Kakvo li e stanalo s vsichki ostanali rodove?Ne viarvam da e imalo asimilacija...
36
1
 
3
 
! Отговори
Djurgh преди 6 години
S podpis ili bez...na besilkata ste visnete skoro ms i ns...
35
2
 
8
 
! Отговори
PD преди 6 години
Няма значение в какъв мит ще повярват. Важно е какъв идеал ще изведат, за да създадат идентичност. За сега няма такъв. Само претендират за древност, е и ?Добре древни сте, за що се борите? Да признаем че сте древни? Добре древни сте е и ?Да признаем езика, ми добре, а, ще пренапишете ли учебниците в университетите по целия свят, щото това признание да има стойност?Братя сме, и историята ни е обща, а тези що крадоха от историята ни, създавайки митове, на тях що не дирите сметка? Те мътят водата.
34
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Македония не е държава, а това е териториална област... там живеят българи повечето сърбизирани и с промити мозъци, които МРАЗЯТ България... Жалко, че тая очилата *** е толкова ***, че би подписала и заповед за собствения си арест....
33
1
 
2
 
! Отговори
PD do 63 преди 6 години
Няма как да се намесиш, в чужд коментар, и да си наясно какво са имали в предвид говорещите.Няма как Маке, да си изведе идентичност, от дълбока древност, за която вече е изчезнала идеята, предавана през поколенията, и са останали само митове.Това не е идентичност-родово наследство, а мит, фикция, в която определени елити, вмъкват каквото си искат.Но от дядовците, през бащите, до децата, достигат импулси, които рано или късно, се сблъскват с манипулираната реалност.И елит и народ се разминават
32
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До бай х DO 60FILMA VREME RAZDELNO E SIMVOL NA POSHLOST I NEVEGESTVO PORACAN OT SEKRETARIATA NA BKP.
31
1
 
5
 
! Отговори
PD преди 6 години
До бай х,Право в десетката!Ама Караибрахим, е в елита на империята. Нататък те оставям сам.
30
3
 
2
 
! Отговори
PD преди 6 години
Та да довърша за завладяването на Пиринско.Дореде оправяме навесот, ке хортуваме. Язе ке се оплачим от нашия елит, маке ке се оплачи от техниот. И накрая ке спретнем една дружина, оти сите сме юнаци. Та рекох и пак ще кажа:Да живее братската дружба между ората/ арите дека следват завета на дедите си, да са от белите/светлите/чистите, някъде известни като Българи.Така е било, и така ще бъде! Името няма значение, щото са важни делата.
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв договор за добросъседство с БЮРМ? Не съм съгласен, докато тея непрокопсаници не си коригират поведението.
28
1
 
4
 
! Отговори
PD преди 6 години
Който сее вятър, жъне бури. Който си търси враг, ще си го намери. Чуждото не искаме, а нашето си, ще браним. Нашата държава е окупирана от некъв елит, и македонската също. А ти не разбра ли? Не елитите, а хората воюват. Маке щял да идва да си земе Пиринско. Че ги разквартироваме по същите къщи, с асма и двор, че пием по една люта ракия, че пеем патриотични песни (общи). Т'ва ли ти е войната ? А заран, че го вържем да помага, да опраим навесот, оти капе. И ще се разбираме, макар и на разни езици.
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до до 46 АБЕ *** ДА НЕ СА МИ ТАМ РОДНИНИТЕ ДА ТИ ПОВЕРВАМ НА ГЛУПОТЕВИНИТЕ,Е ЗАТОВА СПРЯМО ВАС САМО РИТНИЦИ КАКТО ГЪРЦИТЕ ПРАВЯТ,НЕ МИ Е ПРИЯТНО Д ГО КАЖА ЧЕ БАШ ГЪРЦИТЕ СА ПРОГОНИЛИ ПРЕДЦИТЕ МИ АМА ТОВА ЗАСЛУЖАВАТЕ ВАШАТА МАЙЧИЦА ЕНИЧЕРСКА....
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
както каза преди няколко дни един известен български историк/не е Б Д /'големите ресурси на Македония освен в производството на домати в какво друго се изразяват"???хахахаахха А ИМА,ИМАТ РЕСУРС И ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ПИПЕРКИ,ПАТЛИДЖАН И ЛУБЕНИЦИ хахахаха,и на много ЗОМБИТА за съжаление...
25
0
 
5
 
! Отговори
PD преди 6 години
А това за библията направо цепи мрака. Само дето в тогавашното делене на провинции, цялата тема Македония е почти в днешно Българско. Цялата измама е в това, че за А. Македонски, почти всичко е измама, от модерни съчинения възхваляващи елинизма. Може свободолюбивите макета и да открият един ден за какво са се борили Македонския царски род. И тогаз, пак до Българското ще се приближат. Щото Македонските не са били братя с елита, а с войската. За това са милеели и двамата. Нека ровят, ще разберат.
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България въобще не трябва да бърза да подписва никакъв договор С държавата БЮРМ,а трябва МАКСИМАЛНО ДО СТЕПЕН НА НЕВЪЗМОЖНОСТ ДА МАНИПУЛИРАТ ПО НАТАТЪК ИСТОРИЯТА ДА БЪДАТ ПРИТИСНАТИ СКОПСКИТЕ МАКЕДОНИСТИ!Те са "МАЙСТОРИ"на ФАЛШИФИКАЦИЯТА И "ТОЛКУВАНЬАТА"НА ИСТОРИЯТА,обичат да разсъждават на тема например "ШТО САКАЛ ДА КАЖЕ JAНЕ САНДАНСКИ АМА ЗОШТО КАЖАЛ ДРУГО А НЕ ОВА ШТО САКАЛ ДА ГО КАЖЕ"!!!Тюрлю гювеч,на македонистите не им "се важни фактите и напишаното,туку толкуваньта"!ВНИМАВАЙТЕ МНОГО!!!
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес Жаблянов от БКП които не понасям иначе ДОБРЕ ГО Е КАЗАЛ-НИКАКВО ПОДПИСВАНЕ НА ТОЯ ДОГОВОР,ИСТОРИЯТА НЕ Е ОБЩА,ТЯ Е БЪЛГАРСКА ДО 1944 ГОДИНА,"МАКЕДОНСКИ'ЕЗИК КАТО ПОНЯТИЕ НЕ СЪЩЕСТВУВА,"МАКЕДОНСКО"МАЛЦИНСТВО В БЪЛГАРИЯ НЯМА И НЕ МОЖЕ ДА ИМА И НЕ САМО ЗАЩОТО ПО ПРИНЦИП В БЪЛГАРИЯ МАЛЦИНСТВА НЯМА А ИМА РЗЛИЧНИ ЕТНИЧЕСКИ ГРУПИ!!Много АМА МНОГО ДА ВНИМАВА ТАЯ ЗАХАРИЕВА ДА НЕ СЕ ОКАЖЕ ГЕРБ ТОЯ ПЪТ ПРЕДАТЕЛЯ НА НАЦИОНАЛНИТЕ НИ ИНТЕРЕСИ И ТО НЕПОПРАВИМО!ЗАЩО БЪРЗАТ В ГЕРБ???НЯКОЙ ГИ ПРИТИСКА??
22
0
 
6
 
! Отговори
АTAKICT преди 6 години
ЛЕЛЪО ЗАХАРИЕВА КАКВО ПОДПИСВАТЕ МАКЕДОНИЯ Е ЧАСТ ОТ БЪЛГАРСАТА ТЕРИТОРИЯ ЩЕ ОТГОВАРЯТЕ ЗА ДЕИСТВИЯТА СИ ПРЕД НАРОДЕН СЪД И ТО МНОТО СКОРО ---ПРЕДАТЕЛИ МРЪСНИ
21
1
 
4
 
! Отговори
PD преди 6 години
Този,дето го пише, пак ще го каже. Не ми пука, че некав сръпски агент, го снимали по неква медия и имал хиляди лайка. А дървени глави, крадели история, от общата на балканите. И ако и да са крали, и са я разбрали, общ ще е пътя ни, към чиста и свята република. Щото няма Бел ари/Българин, дето за друго да милее. А щом дойде времето да я направим, ще разбереш що е важно, да имаш брат, пък нека се именува маке, сръп, грък, или пък трук. Още не е дошло времето, но ще бъде. И пак от тука ще се почне.
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След последните 20 години на Анти българска политика от страна на Македония...Не виждам нищо добросъседско с нас. Нищо не трябва да се подписва ...просто не трябва да ги забелязваме. Докато не си признаят грешките и не се извинят официално.Дори нямаме финансови ползи да си губим времето с тях.
19
1
 
6
 
! Отговори
Докога, докога ? преди 6 години
ТОЛКОВА ПРОТИВНА МИ Е ТАЗИ УПОТРЕБА НА ДУМАТА ДА СЕ '' СЛУЧИ '', ЗАЩОТО СЛУЧВА СЕ САМО НЕЩО СЛУЧАЙНО ( БЕЗ ДА СИ ГО ПОДГТВЯЛ ИЛИ ПЛАНУВАЛ ) СЛУЧКИ СЕ СЛУЧВАТ НЕ КОГАТО СА ОЧАКВАНИ, А КОГАТО СА НЕОЧАКВАНИ.
18
3
 
7
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
До До 25--27;Нали Алкохолика Гошо Тарабата беше готов да подари Пиринска Македония ,защото така му казал Сталин. Даже докараха учители да ги учат на МАКЕДОНСКИ. САЩ и Англия не разрешиха ДА СЕ РАЗПАРЧЕТОСВА Б--я.