Борисов слага край на чиновническия тормоз с "писмени молби"

Променят 70 нормативни акта и става "заявление" или "искане"
57
Борисов слага край на чиновническия тормоз с "писмени молби"
Снимка: Reuters, архив

Да се заличи думата “молба” от българския правен мир, защото народът не трябва да се моли на институциите. Нито физическите, нито юридическите лица.

Това е наредил премиерът Бойко Борисов на шефа на парламентарната правна комисия Данаил Кирилов, съобщи "24 часа".

Заръката е в духа на мащабната административна реформа на правителството, която цели облекчаване и демонстриране на уважение към гражданите.

Макар че още през 2008 г. министърът на държавната администрация Николай Василев изчисти част от нормативите от унизителната думичка, 9 г. по-късно тя все още фигурира в 50-70 закона и подзаконови нормативни актове.

Борисов е дал срок за редактирането им - до края на септември, но можело и по-бързо.
Навсякъде “молба” трябва да се замени със “заявление” или “искане”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
3
 
! Отговори
Bookland преди 6 години
Четете 'Баща по желание' на Барбара Делински,'Ветрове без посоки' на Белва Плейн,'Отвличане' на Даниел Стийл,'Горчиво небе' на Нора Робъртс и 'Алибито' на Сандра Браун за добро настроение и за да не бъдете т.ъпи като мотики.
7
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно няма да доживееме и за 100 години този човек да запретне ръкави и да свърши някаква работа. Но знае, че не трябва да слиза от медиите и непрекъснато си измисля причини да се говори за особата му.България е затънала в проблеми той ни занимава с глупости.
6
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аве плюете, *** в случая е прав. Знам, че има много платени от вас, а други просто гледат на нещата догматично - щом тоя и оня, значи това и това. Ама трябва малко и да се мисли.Чиновниците са сложени да обслужват тея, дето им плащат заплатите, т.е. нас. А сега нещата са обърнати - ти гледаш как да им угодиш на тях.
5
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То това е най-големия проблем, в думата. Ами тези 100000 паразита на държавна хранилка, кога ще ги разкараш, да се разбере реформата.
4
1
 
14
 
! Отговори
Унуфри преди 6 години
Електронно правителство - софтуер има, политическа воля не !
3
9
 
8
 
! Отговори
ЯЖХ преди 6 години
До Boko boКАТ те рекетира, щото не можеш да караш. ***.
2
6
 
19
 
! Отговори
Бравооооо преди 6 години
Боко е титан на мисълта,черешката на тортата,коричката на къканото.......................
1
7
 
21
 
! Отговори
Boko bo преди 6 години
Е как да не си горд, когато на начело на държавата стой човек като Борисов с неговият неизчерпаем интелект. Това беше най-важното му решение и най- големият проблем на България. Що за народ би избрал подобна грешка на природата при това 3 пъти за премиер. А после? Защо са ни такива заплатите, що КАТ ме рекетира, що нема направления. Ама то не е почнало. Скоро спират фондовете и тогава започва всичко. Жалко само за децата ни....