Борисов за мигрантите: Трябваше да са 1200, дойдоха 2-ма, единият избяга...

Премиерът питал Европа да ги сложи ли в затвор, за да стоят в България
Обновена: 7 юли 2017 13:12 | 7 юли 2017 12:53, Камелия Цветанова
96
Борисов за мигрантите: Трябваше да са 1200, дойдоха 2-ма, единият избяга...
Снимка: кадър Facebook

Не само, че правителството не е поело ангажимент да вземе повече мигранти, след като Чехия, Полша и Унгария отказаха да приемат бежанци, ами дори не може да си изпълни и квотата за релокация, за която вече има договор.

"Вишеградската четворка по принцип не поиска да вземе мигранти, ние се бяхме съгласили на 1200 да дойдат у нас, а дойдоха двама, единият избяга", обясни пред парламента премиерът Бойко Борисов.

Така той отрече опасенията на социалистите, че страната ни ще бъдe натоварена да вземе бежанци за сметка на странитe от Централна Европа заради заема от 200 млн. евро, който взима от Банката за развитие на Съвета на Европа.

Още по темата
"Пред Европейския съвет зададох въпроса дали ще ми позволят да построя затвор да ги затворя там, защото ние имаме вече случаи по 30 пъти хващат един и същ бежанец, той бяга, хващат го на граница, връщат го, той пак бяга, те не искат да стоят тук, така че не само не сме поели ангажимент да вземем още, ами и стария не можем да изпълним", уточни Борисов.

Той обясни и защо полага толкова усилия България да влезе в чакалнята на еврозоната, след като се заговори за сценарии за развитие на Европа, но на няколко скорости.

"Не тръгнем ли в тази посока, не може да се сърдим на европейските страни, след това, което се случи в Гърция, да си защитят валутата, така че ние трябва бързо да стигнем до сърцето на Европа, до развитите страни, за да не останем на втора скорост", коментира той.

Премиерът обаче смята, че най-големият проблем в момента е не нещо друго, ами излизането на Великобритания от ЕС.

"От моя опит знам, че разводите винаги са скъпи и ще страдат децата. И този развод ще е много скъп и за ЕС, и за Великобритания", отсече той.
 
Според него идеята, която лансира за обща европейска армия ще стане факт, макар че все още няма развитие по нея.

"Аз го казах пред Съвета като една идея, да ми отговорят с "не", но то ще стане", убеден е той.

Според него въоръжаването и ученията на армиите гълтат огромни ресурси.

"И попитах - защо не отделим 2%, както е изискването на НАТО, след това да преценят експертите на България какво й е нужно, на Гърция, на Румъния, не е нужно да купуваме едни и същи летателни средства, кораби, защото в Европа сигурно има повече въоръжение отколкото ни е нужно", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То и българите досега трябваше да сме 10 милиона,но дойдоха на власт нац.предатели и безсъвестни грабители и сега сме с 5 милиона назад.Да каже Борисов нещо по въпроса за стопения до 5 милиона български народ и защо останалите 5 ги няма!?
73
1
 
3
 
! Отговори
TURK преди 6 години
И СТИГА СТЕ ГО ПЛЮЛИ г-н БОРИСОВ БЕ ПИГМЕ.И.....ЧОВЕКЪТ ПОДАВА 2 ПЪТИ ОСТАВКА,ВИЕ ГО КАРАТЕ 3 ПЪТИ ДА СЕ ВРЪЩА.....И ДОРИ НАПРАВИ Т.УРЧИН ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА РАЗГРАД-БИВШИЯ ДПС-ар ГЮНАЙ ХЮСМЕН,АЛЛАХ ДА ГО ВЗЕМЕ ПРИ СЕБЕ СИ....ТОЗИ ГЮНАЙ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПО-БЪРЗО.....НЕГОВАТА *** ДА Я УВАЖА.....
72
1
 
3
 
! Отговори
KOFPOMPADJIYA преди 6 години
Prav e kolegata Borisov.Skoro hvarlyam kofpompata i az izchezvam.
71
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На снимката има голяма прилика с героите на Доньо Донев ;)
70
0
 
10
 
! Отговори
haha преди 6 години
ние се бяхме съгласили на 1200 да дойдат у нас, а дойдоха двама, единият избяга************************************************************************Явно само един луд, избегалия сигурно е бил само пиян..
69
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе то още ние дето дойдохме с Аспарух не сме се интегрирали във византийските земи, та чакаме тия да се интегрират...-------Ти по-добре научи историята,докато ромеите успеят да завладеят земи в Балканите около 1 век и вече им се е наложило да се изнесат през 3-4 век,заради източните народи от хуни,българи,авари,готи, а 5-6-7 век българите вече са били у дома си на Балканския полуостров и пълновластни господари. За тези 1-2 века,византийците не успяват да се интегрират и удържат завладяното.
68
2
 
21
 
! Отговори
Шопа с топа преди 6 години
***! Вместо да се срамува, че благодарение и на него България е доведена до такава мизерия, че араби, *** и афганистанци не искат да останат тук, той взел да се хвали че само 2 бежанци са дошли в България!
67
1
 
17
 
! Отговори
Атлас преди 6 години
по 30 пъти хващат един и същ бежанец, той бяга, хващат го на граница, връщат го, той пак бяга, те не искат да стоят тук..................Гледайте във какво сме позволили да ни превърнат нашите отпадъ.ци от всички партий и разни мутрогени грозни........
66
2
 
22
 
! Отговори
Й+К преди 6 години
Бойко, ти предаде България. Нито един българин не иска "бежанци"!
65
2
 
24
 
! Отговори
Z преди 6 години
Тука не се диша заради тебе бе Борисов,кой ще ти седи в България!?
64
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имал чувство за хумор Гойко... ;)))Ся остава и да н аправи Южен Поток и Белене с 2 реактора и ще запонча да го харесвам. Стига да не купи изтребителите с кредит...
63
2
 
14
 
! Отговори
Соломон преди 6 години
един бобър сгъваше едни опаковки на шоколади.бобъра се казвал Бойко......
62
1
 
16
 
! Отговори
мутра си е мутра преди 6 години
Яне Янев е опитал да убие 18 годишно момче с нож,Янев е съветника на премира Борисов!
61
3
 
20
 
! Отговори
Приказки от 1001нощи преди 6 години
БАЛАМУРНИКА ПАК ГИ БЛЕЩИ ЕДНИ МИ ТИ ВРЕЛИ НЕ КИПЕЛИ.САМО ТОЙ СИ ВЯРВА НА ТЕЗИ ДЪРДОРЕНИЯ.
60
4
 
22
 
! Отговори
спасител преди 6 години
кои е борисов и да казва да идат или не бежанци, кукла на конци даже няма и собствено мнение.клоун
59
3
 
30
 
! Отговори
nqkoi преди 6 години
Баце фразата аз съм *** и вие сте прости и затова се разбираме, май важи само в първата и част. Стига вече махленски изрази за пред кварталният пияница
58
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"... дойдоха 2-***, единият избяга..."---Вервам му ... Боко Тиквата никога не лъже. Само не знам как Боко го е преброили този един избягал - вероятно с джобен калкулатор.
57
0
 
19
 
! Отговори
Хахсхахаха преди 6 години
Благодаря че ме разсмяхте, хахсха за малко да си разлея пиенето.Толкова ли сме зле че даже икономически имигранти не идват у нас? Хахсхаха Боко Боко, пак показахме на цяла Европа че сме блатото и за нищо не ставаме.
56
0
 
5
 
! Отговори
Makedon преди 6 години
E bravo be .......za toj Bojko Borisov abe toj e Gospod za Bolgarite a i za Balkanite....
55
2
 
9
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
До АнонименСтъпка 1 - направете СЕПА трансферите по 1лв. такса а не по 35лв. !Борко натисни за това другите неща ще започнат да се нареждат.Има и други стъпки но първо тази оправи.