Цветанов оцени: Президентът се справя добре с рафтинга!

Шефът на депутатите от ГЕРБ нямал време за "личното его" на Радев
53
Цветанов оцени: Президентът се справя добре с рафтинга!
Снимка: архив, БулФото

Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че има достатъчно работа, за да се занимава "с личните оценки на Румен Радев".

Според него двамата с президента трябва да говорят единствено за общите институционални цели.

Още по темата
"Аз винаги съм се водил само от обществения интерес и от това, което трябва да правим институционално. А не от това, което президентът има като лично его или този егоцентризъм, който в момента се демонстрира", допълни Цветанов в коментар пред Нова телевизия на разменените реплики между него и президента през последните седмици. Повод за тях стана покупката на нови изтребители и по-конкретно изборът на доставчик.

В края на юни по предложение на Цветанов бе създадена временна комисия, която да провери процедурата за избора на нов тип боен самолет и в частност действията на президента Румен Радев. Държавният глава пък заяви, че Цветанов говори на автопилот и че разбира от апартаменти, а не от самолети.

"Смятам, че е недопустимо един президент да говори по този начин", каза зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветанов коментира, че президентът трябва да бъде обединител на нацията и не е нормално да обижда българския парламент.

По думите му целта на комисията е да се изчистят всякакви съмнения за нещо нагласено и некоректно. "Трябва да има прозрачност. Силата на демокрацията е в разделението на властите", допълни той и изтъкна, че размяната на реплики между него и президента не може да бъде наречена "скандал" и че не това е била целта им.

Шефът на депутатите от ГЕРБ каза още, че никога не е претендирал, че "Цветанов е държавата". 

"Вчера се обадих на президента Румен Радев, за да го информирам за неща, които са свързани от парламента и от президентската институция – предстоящия избор за членове, председател и зам.-председател на Комисията по дискриминацията. Информирах го, че мандатът на комисията изтича и че трябва да влезем в процедура", коментира Цветанов.

Той допълни, че никога не е претендирал, че разбира от самолети. "Искам да имаме процедури, които да гарантират, че изборът, който ще направи българското правителство, ще бъде най-правилният", подчерта Цветанов и обясни, че с премиера Бойко Борисов се коментира всяко едно действие, което се предприема.

"Не виждам нищо лошо в това да се свежда всяко едно решение, което се взема, до ръководството", добави зам.-председателят на ГЕРБ.

Според него президентът Радев ще даде негативна оценка и за Сметната палата, която вчера обяви резултати от одита за разходите и набирането на средства за президентската кампания. Според него правилата са ясни за всички преди всяко едно състезание.

"Виждам, че президентът добре се справя с рафтинга, както и може би е бил добър пилот. Политиците по нищо не са по-различни от всички останали граждани на България. В това няма абсолютно нищо лошо. Политиците могат да дадат добрия пример, че за да избиеш стреса и да противодействаш на друго емоционално състояние, това е добра форма да се възстановиш“, допълни Цветанов.

Той обясни и че депутати от ГЕРБ искат всеки бъдещ генерал да мине на събеседване в Комисията по отбрана преди указ на президента, за да бъдат запознати народните представители. Според него конфликт в това няма и не пречи това събеседване да бъде, след като президентът си каже думата.  

В студиото той съобщи, че обучението на дъщеря му в британски университет е струвало 9 хиляди паунда, които тя е изтеглила със студентски заем.


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
14
 
2
 
! Отговори
Lora преди 1 година
Радев продължава да демонстрира колко е елементарен. Типичен военен, който не търпи противоречия, но и беден на идеи и аргументи.
51
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този на снимката кога ще влезе в затвора? Крайно време е!
50
0
 
7
 
! Отговори
Хайде холан преди 1 година
И моята дъщеря учи в Англия със същия кредит,ама не е само това масрафа!Щото сме теглили кредит(за издръжка и наема),който застрашава собствеността на ЕДИНСТВЕНОТО ни жилище!За заплатите ни не ми се говори...НО така и трябва!Щото след 10 години в нашата къща( или наоколо,ако я запазим) ще живеят само ***ни!Такова е бъдещето заради такива като Цветанов(и не само)!Поне децата да се спасяват овреме.....
49
0
 
6
 
! Отговори
ДГД преди 1 година
Пъпешът вече и от рафтинг ли разбира, освен от апартаменти?!?
48
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Krom
Драги, за да влезеш в ВНВВУ "Георги Бенковски" освен отлична диплома, издържани изпити с поне 5.5, се искаше и ЗДРАВЕ, което никакъв партиен функционер не можеше да ти даде. За летец-пилот най-тежката дума имаха ДОКТОРИТЕ, пред които и бай Тошо не предеше. Знаеш ли колко народ изпокапа точно поради тази причина. Почти така беше и в ВНВМУ "Никола Вапцаров". Там по можеше да се промъкне някое високопартийно чадо, но такива обикновено окапваха още първата година...Та така...
47
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сравнение между орела и охлюва не може да има .
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България е на 8-мо място по
сива икономика, което очевидно
е скритата агенда на герб. Ако
стоят още на власт ще отидем и още по-напред.
45
0
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 1 година
Бойко възлага на Цецо да приказва и върши п'ростотии, защото знае, че му идва отвътре.
44
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето го и Цв. Цв., той разбира от апартаменти!
43
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз имам мечта да живея в свят без хора като Цветанов
42
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма по-гнусен човек в световната политика от ЦвЦв
41
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не съм фен на бсп или герб, но Радев ми харесва и гласувах за него. Хареса ми и изказването на нинова относно Радев към герб - Радев не е плевнелие да го потупване и да му казвате какво да прави. Магаре да вържеш, магаре да избереш. Радев се справя много добре с работата си. Най после имаме човек с достойнство и чест.
40
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Президентът кара самолет

Президентът на рафтин

Президентът друса крушата

Президентът обменя ДНК
39
1
 
13
 
! Отговори
Burzum преди 1 година
А ти с какво се справяш добре ...освен с правенето на мръсотии...има нещо ужасно нечистоплътно в излъчването на това същество....
38
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Разбира от апартаменти" . Звучи безобразно глупаво. А аз си мислех, че Цветан Цветанов няма равен на себе си в несвързаното и елементарно говорене. Оф, всички ли ги избираме, защото са спечелили конкурс по тъпотия.
37
2
 
15
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Цецко-апартамента може само да си мечтае за рейтинг като този на Радев. А с такива изказвания сам си реже клона.
36
4
 
18
 
! Отговори
дядо Пенс преди 1 година
Тоя вместо да се заяжда с президента ,да каже защо днес няма преведени пенсии ! Хората чакат пред банките ,а тоя се прави на духовит...
35
3
 
21
 
! Отговори
Факт преди 1 година
"Родения да пълзи,не може да лети"
Тези думи от преди 100години все едно са писани за Цветанов!Осъден престъпник на 3 инстанции,отървал затвора само защото партията му е дошла на власт,се навира под прожекторите!
Иначе Радев определено сбърка,че му падна на нивото!Нека с тоя се занимават други с по-нисък ранг.Не е работа на държавния глава.
34
3
 
27
 
! Отговори
МОЛИ преди 1 година
НА МАЛКИЯ ПРЪСТ НА ПРЕЗИДЕНТА НЕ МОЖЕШ ДА СЕ ЗАКАЧИШ С СПОРТНОТО СИ ОБРАЗОВАНИЕ ОТ БАЙ ТОШЕВО ВРЕМЕ ДВАМАТА С БОКО СТЕ СИ ЛИКА ПРИЛИКА ПО ЕЛЕМЕНТАРНОСТ И НЕ ТИ РЕШАВАШ КАКВО ЩЕ ГОВОРИ ПРЕЗИДЕНТА ТОЙ В ПРАВ ТЕКСТ ТИ КАЗА КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАШ БЪЛГАРИЯ НЕ Е НА БАЩИТЕ ВИ СПРЕТЕ СЕ МАЛКО
33
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да де,ама те са хора на Борисов,а без него герб не е герб,а нещо друго си.