Марешки: Да свалим имунитетите! Само скандали, натиск

Имунитетът те прави зависим от задкулисието, смята още той
Обновена: 7 юли 2017 10:17 | 7 юли 2017 10:15,
5
Марешки: Да свалим имунитетите! Само скандали, натиск
Снимка: архив, Булфото

Веселин Марешки призова от парламентарната трибуна всички народни представители да се откажат от депутатския си имунитет по примера на "Воля". Той поиска отмяна на чл. 70 от Конституцията, която регламентира депутатския имунитет. Според лидера на партията няма смисъл депутатите да имат имунитет, защото той се е превърнал в инструмент за притискане и манипулация.

Още по темата
"60 подписа са необходими за внасяне на тази инициатива и се надявам, че ще се намерят хора сред вас, които да подпишат този документ", призова Марешки.

По думите му депутатската защита се използва за дискредитиране и медийни скандали, а искането на имунитета е повод за обществен линч.

"Нямаме нужда от имунитети и вече го обявихме. Няма нужда от този статут, който само дава власт на задкулисни кукловоди да издевателстват над някого", заяви Марешки.

"От кого да се пазим с тези имунитети? От народа, който ни е избрал ли? Имунитетът не дава свобода, а те прави зависим от задкулисието", заключи той.

Депутатският имунитет на Веселин Марешки бе искан на два пъти. Първият път бе заради разследване срещу него за побой, като се стигна до това комисия в парламента да решава за защитата му.

Втория път главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета му заради натиск и изнудване на собственици на аптеки. Тогава бяха поискани и имунитетите на депутатите от "Воля" Павел Христов и Кръстина Таскова по същата причина, а те обявиха, че ще се откажат доброволно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
4
 
! Отговори
дядо Пенс преди 6 години
Друго не знам,ама тоя продава най-евтино!
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
държавата Мафия погна неудобния... приятелчето Златев загуби повече от милиард от конкурентните цени на горивата.... и продължава да твърди ,че монопол НЯМАЛОда са ви честити цени от 2,50- 3 лева литъра скоро
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изцепва се така, щото знае, че няма да стане тоя мандат. За промяна на конституцията нали трябва ВНС и то става дълга и широка...
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Брееееееееееей, нещо смислено да чуем от Марешки!
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А не може ли, преди да станат депутати, първо да излежават по 2-3години? Те си знаят защо. Ние също.