Мария Габриел зовe: Да оставим отпечатък в историята на ЕС

Най-големият ми капитал е връзката ми с хората, обяви новият ни еврокомисар
84
Мария Габриел зовe: Да оставим отпечатък в историята на ЕС
Снимка: БТА

България само след няколко месеца ще председателства Съвета на ЕС. Това е моментът, в който всички заедно можем да покажем, че България ще остави отпечатък в историята на ЕС и то с благородни каузи, обяви новият ни еврокомисар Мария Габриел в интервю за предаването "Панорама" по БНТ.

Още по темата
Тя обаче посочи, че това може да стане само с взаимодействие и подкрепа. "Най-големият ми капитал е връзката ми с хората. Благодарение на тях сме успели да постигнем много каузи. Моята сила и това, които искам да продължа е – диалог, обединение", допълни Габриел.

Тя посочи, че е изключително важно, че страната ни поема един от най-важните ресори в ЕС и това отменя негативизма от това, че дълго време нямахме еврокомисар. "Това, което за нас е важно, да погледнем какво може да бъде свършено в този период. Този сектор е признание за доверието на европейските партньори, но оттук нататък предстои много работа", коментира тя.

Мария Габриел посочи, че цифровите технологии трябва заедно с традиционните канали за комуникация да помагат да се борим със социалната изолация. "Моят мандат е ясно дефиниран – на първо място трябва целите, каквито бяха заложени през 2015 г. на единния цифров пазар в Европа, да направят една солидна база за икономиката и за обществото ни", допълни Габриел.

Тя съобщи, че смята да предложи законодателство, свързано с нелоялните търговски практики между онлайн платформите и предприятията, които оперират на тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.