Премиер към президент: Не обръщай внимание на политиците - да се дракат!

Премиерът е казал на Каракачанов да преговаря за нови самолети
Обновена: 7 юли 2017 15:06 | 7 юли 2017 14:11,
78
Премиер към президент: Не обръщай внимание на политиците - да се дракат!
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви, че има пълен синхрон в работата между него и президента Румен Радев. Повод за коментара му станаха острите реплики между държавния глава и зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"С президента, който дълбоко уважавам, се срещнахме и се разбрахме. Много ясно и така е редно. Моят съвет беше - не обръщай внимание на политиците от всички цветове, защото те в парламента се дракат с всеки един от нас", коментира министър-председателят.

Още по темата

"Аз, ако почна да го държа отговорен за думите на Нинова, Симов, Зарков, докъде ще я докараме? И всеки ден той ще трябва да излиза да се разграничава или аз да се разграничавам от моята парламентарна група. Това е парламент, имат право да си говорят, спорят. Ние сме политици, но когато заемем даден пост, на първо време се гледа държавата и междуинституционалните отношения", допълни Борисов.

По думите му в поведението на Цветанов няма слаб пункт и той се опитва всячески да излезе от тази криза, която са си предизвикали с президента.

Премиерът отново настоя, че изтребителите, които ще бъдат купени, трябва да са нови.

"Като се купува, барем да е ново. Преговорите ще вървят с три държави. Ще преговаряме с всичките, но на Каракачанов съм му казал да преговаря за новите самолети", каза той и допълни, че ще се търсят варианти за отстъпки във времето на плащането.

"Изискваме разсрочено плащане, индустриално сътрудничество, куп неща. Ще се водят преговори, защото става дума за милиарди и то много", настоя Борисов.

Той допълни обаче, че първо ще се купят влакове, за да се движат хората сигурно, евтино и екологично чисто.

"Първо ще купим влаковете, тогава самолетите. От 2006 г. стоят влаковете неразплатени. За всичко ще съберем пари", обеща министър-председателят.

По-рано пред Атлантическия клуб Борисов коментира, че Автомагистрала "Тракия" е станала тясна. Повод за думите му вероятно са верижните катастрофи, станали на аутобана в сряда, при които бяха ранени много хора.

"Искаме и стратегически да променим мисленето в самия транспорт. (...) Това трябва да го решим и трябва да се поръчат нови влакове и локомотиви, за да стане комфортен превозът и за София-Бургас да се ходи за 3 часа. Ще има интернет вътре. Сега всичко се движи само с коли, вътре с по 1 човек", посочи премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов,всички знаем че ти изпрати Цветанов да атакува Радев.Не ставаш вече и за актьор!
13
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето това е приказка!Казано и точка,край!Евала му!
12
2
 
10
 
! Отговори
гост преди 6 години
До Анонимен 12 Не се заяждай бе конграчулейшън такъв!
11
0
 
15
 
! Отговори
г-н Борисов преди 6 години
ама и Вие се дракате с дребни драки Кога ще има Реформа в Здравеопазването ? здр. каса се източва , докторята арогантни и уядени не мож им стигна манията за величие , А за Народа лечение Няма !
10
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-н премиер,какво означава думата "дракат",защото не знам в българският книжовен език да има такава дума?
9
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бокич, тези приятелски приказки на диалект вече не вървят, никой не ти се връзва
8
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как се обръща, как се въргаля фурнаджийската лопата! Бъди мъж ве, кажи с кого си! Много ясно, че Цвъки с теб се съветва преди да говори! Цвъки ще бъде жертван като бушон рано или късно предвид двуличната хиена - Боко!
7
5
 
2
 
! Отговори
Reader преди 6 години
Четете новата завладяваща книга на брилянтната Даниел Стийл 'Дукесата'.Действието се развива през 19-ти век, а главната героиня остава сираче след смъртта на баща си.Полубрат и от негов предишен брак наследява всичко и тя остава сама,на улицата без средства за препитание и покрив.Тя се впуска в търсене на препитание,но след като навсякъде безмилостно и отказват тя наема малка къща и отваря свой собствен публичен дом.
6
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да се кво? .... конгратулейшън... и език и терминология ... смех!
5
4
 
27
 
! Отговори
Алеко преди 6 години
"Като се купува барем да е ново" - жив Бай ***! И това ми било европейски политик!! Егати диалекта, жаргона, егати приказките! Мутра, селски бек, ***!Вижте му двуличието, ни лук ял, ни лук мирисал! Значи и в Европа като отиде така говори и такива ги върши зад гърба ни!
4
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано от ГЕРБ не го бламират! Е ,те това ,са думи на държавник! Браво!
3
2
 
30
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Баце вече мина в друго измерение, той не е политик!???
2
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аааа,не е сигурно.Премиера оня ден говореше едо,днеска вече друго,до утре не се знае какъв акъл ще му дойде.
1
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да му се невиди банкянския речник.