В НС внесоха петиция заради ромското насилие в Асеновград

Подписана от около 10 000 души, внесе я майка на пострадало дете
40
В НС внесоха петиция заради ромското насилие в Асеновград
Архив: БТА

Интеграция на ромите, събаряне на незаконните постройки в махалата “Лозница“, намаляване на раждаемостта на ромите, спиране на социалните им помощи, задължително образование, създаване на фондове за подпомагане на пострадали от насилието на ромите деца, както и за подпомагане на талантливи ромски деца.

Още по темата

Всички тези искания са записани в петиция на жителите на Асеновград, която майката на едно от пострадалите деца след боя от роми с камъни и лопати Гергана Георгиева внесе в парламента.

Петицията е събрала близо 10 000 подписа.

Хората от града настояват да бъде увеличен щатът на местните служители на реда, като се създаде звено "Общинска полиция". Жителите на Асеновград искат още дошлите от други градове роми да се изселят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
34
 
! Отговори
Подкрепям петицията преди 6 години
НОоспорвам някои точки:1. Онзи, който иска да се интегрира, сам взима мерки това да стане. Другото е ала-бала.2. Образованието и сега е задължително. Който не е изпълнил това свое задължение, докато е бил дете, да го изпълни в Строителни войски, след като навърши 18 г., а жените да се постараят да получат дипломи, подготвяйки се като частни ученички. Не успеят ли - без право да гласуват и с помощи само за 1 дете.3. Подпомагане на талантливите деца без предимства по етнически признак!
9
0
 
25
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
По-добре късно,отколкото много късно.
8
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубава петиция, но в неолиберлна европа няма бъдеще.
7
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога ще започне събарянето на незаконните гета в Асеновград и не само там?Искам да се включа като доброволец.
6
0
 
34
 
! Отговори
77777 преди 6 години
Всъщност проблемът с тези, на които тук е забрано да се пише кои са, се решава просто почти изцяло. Трябва само законът да се прилага и за тях. Не полага грижи за детето си - социалните го взимат веднага, а всяко неграмотно такова, показва неполагани грижи. Прави незаконна постройка или се самонастанява - веднага в затвора, събаряне и каквото трябва. Изнасилва малолетна и й прави дете - веднага за макс. брой години в затвора. Спиране на всякакви социални помощи за всички в България. Много неща м
5
1
 
38
 
! Отговори
До 6 преди 6 години
Ами защото Асеновград се вдигна на протест.Вие,останалите защо си мълчите?Оставяте се да ви грабят,изнудват и заплашват,а мълчите.Докога?
4
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо само Асеновград? Има проблем с тези индивиди повсеместно. Има и проблем че тия *** се ислямизират. Не ни трябват никакви бежанци след като си ги имаме тия на главата. Трябва радикален проблем като в Китай. Да имат макс 1 дете
3
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Накарайте ги да работят!!!Престанете да им давате помощи,защото цял живот ще разчитат само на тях.Престанете да давате децки на жени,които вече са станали баби.А всички деца които не ходят на училище,да бъдат лишени от децки помощи.Разследвайте скъпите палати на тези,които са безработни,защото обществена тайна е,че са от кражби и ало измами.Бутнете им незаконните жилища и ги накарайте да спазват законите,като всички останали.Който не иска-съд и затвор.Престанете да ги толерирате и обгрижвате.
2
0
 
50
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 6 години
Който виси на гърба на данъкоплатците - бой, обществено полизен труд и по максимум 1 дете.
1
0
 
48
 
! Отговори
БГ преди 6 години
Браво на Асеновград!!!