Борят изчезването ни: Държавата плаща издръжка за трето дете?

Предложението е на Валери Симеонов, но ще реши ли проблема...
Обновена: 9 юли 2017 12:15 | 9 юли 2017 12:06, Петя Славова
74
Борят изчезването ни: Държавата плаща издръжка за трето дете?
Снимка: архив, Булфото

Държавата да плаща издръжката за трето дете. Предложението е на вицепремиера Валери Симеонов. Той планира да се създадат и условия българите от чужбина да се върнат да живеят и работят у нас. За да стане по-лесно, специално назначеният да надвие демографската криза вицепремиер го измисли: държавата ще поеме разходите за трето дете.

"Това наистина е само идея. Не е влязло в управленската програма на кабинета”, коментира пред Нова тв Христина Христова, съветник на Валери Симеонов по социалната политика.

Още по темата

"Хубаво е да се пристъпи към конкретни действия. И да се направят определени стъпки за това", коментира Милена Златкова.

А Христина Христова отвърна: "През годината в семействата се раждат около 5000 трети деца. Около 34 000 са родените като първо дете във фамилията. Според мен всякакви мерки в тази посока трябва да бъдат поощрявани. Трябва да се стимулира отговорното родителство".

Парите за насърчаването обаче още нито са ясни, нито са сигурни - щели да се обсъждат във властта. Заедно с още мерки: българите от чужбина да бъдат изкушени да се върнат у нас. Резерв ще се търси и в Северозапада. Да се задържат младите там, но да работят.

Социалното министерство започва срещи с младите хора и кметовете на Видин, Монтана и Лом. До септември щели да разберат какви са им проблемите и как да ги решат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
46
 
! Отговори
Малоумни преди 6 години
Тези отгоре са абсолютни люспери. Коя Българка ще тръгне да прави трето дете само защото гледаш ли издръжката е безплатна... пак някой отгоре се е направил на много умен и се изказва неподготвен. Шведите ще са тези които ще се облагодетелстват от това, отново. *** и тъпата държава, упадъка е невероятен и след 10г ще ревът че няма лекари, полицай, учители, пожарникари ... всичко ще е ромм.Цигнка с 7 деца взема 2000лв, сестра ми с 1 не е взела и стотинка.
29
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е браво, по този начин ще насърчите цветнокожите и мръсни *** да се множат още повече! Нали идеята е все пак да се множат българите, не ***- явно патриотите защитават ***, не българите.
28
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да трябва да се вземат мерки но да се спасява българина той изчезна за него трябва да се мисли изчезва белият човек от европа това е трагедията а по този въпрос никой не мисли не само в България е проблема а в цяла Европа колко хора знаят че бялата раса е само 8 % на земята и точно тя намаля постоянно тези 8% започват да се превръщат от водеща в изчезваща ако нищо не поправим да я спасим това е истената за съжаление
27
0
 
19
 
! Отговори
До 28 преди 6 години
Ти все едно говориш от мое име. Никакви детски. Децата не са стока! Който иска да има деца няма да му помогне някаква си социална помощ. А и социалните помощи стимулират хора, които себе си не могат да гледат да раждат деца!
26
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Детски изобщо не трябва да се дават, както и всякакви други социални помощи. Трябва да се премибе от държавата дава, към държавата не взема, т.е. вместо детски, държавата да не взима част от някакви данъци, примерно част от Данък общ доход.
25
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредното кранче за източваане на нашите пари към един етнос, който не работи, не учи и живее на наш гръб. Лъжепатриотите начело с Валери Симеонов го направиха този път. Който е гласувал за тях, сега какво ще каже? Пак ли " ама ние не искахме това "?
24
2
 
29
 
! Отговори
сабазий преди 6 години
детски да се дават до две деца и при положение,че родителите имат средно образование, живеят с граждански брак и са създали деца след 18 годишна възраст.С по-ниско образо-вание да не се плащат детски.Социални помощи да се дават на хора със средно и висше образование.
23
0
 
26
 
! Отговори
4 деца преди 6 години
В тая държава единствено ромите имат по 3 и повече деца. Погромът над България придобива нови измерения. Единствено спиране на помощите след 3то дете може да намали малко разходите по отглеждането на ***.
22
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак Римляните ще спонсорират. Българите не могат да се решат на второ заради неспирният рекет от монополистите с подкрепата на държавата.
21
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смотан популист! Не знае дали ще се гласува, дали ще има пари, но ръси простотии. И както колегите забелязаха, нищо добро не очаква българите, ако не се прецизира точно кои да се възползват. Иначе бай М****ал, вече е заложил калъпа на следващото ***.
20
2
 
36
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Както колегите писали преди мен са забелязали ОЧЕВАДНОТО - се задава поредният парадокс в държавата със затихваща функция - България.....огромна част от данъците на изчезващите работещи българи заминаваха за обгрижване на над 1 000 000 "малцинство" от паразитиращи роми! Сега тази част неимоверно ще се увеличи!Хвала на българските политици, които не виждат по-далеч от собствените си задни части...и ги ползват за мислене!
19
2
 
23
 
! Отговори
проверете преди 6 години
Фондациите на Сорос казаха навремето тези хора да се наричат РОМИ и медиите и правителствата безропотно слугуват!
18
1
 
26
 
! Отговори
Обаче преди 6 години
Трябва да има няколко задължителни условия:-И двама родители да имат завършено минимум средно образование- Да са имали навършени 18 г.когато са станали родители за първи път-Бащата задължително да е припознал децата сиИначе нали се сещате кой ще се възползва от помощите?
17
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите едно дете нямат тоя за трето говори,пак ромите ще облажат
16
2
 
22
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До ФактПродължение.Та значи може да се въведе квотен принцип:1.С висше образование имат право на неограничен брой деца.2.Със средно-3 деца3.С основно-2 деца4.По-ниско-1 детеПри надхвърляне на квотите се спират детските на всички деца в семейството.При заетост на родителите се увеличава квотата.При извършване на престъпление се спират детските.Изобщо много неща може да се измислят.Естествено,най -важния фактор е развитието на икономиката,но без ограничение за параз.итите пак не става.
15
1
 
23
 
! Отговори
На практика преди 6 години
Валери Симеонов бори изчезването на неговите роми( ***),Българите не се класират за трето дете което си е поредна гавра с България!
14
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стимулирането на българите да раждат трето дете са единствено работни места и достойно заплащане.Като се върнат тези от чужбина къде ще работят? Какви заплати ще получават?Валери Симеонов тръгнал с трици,мънкита да лови.
13
1
 
12
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До Взимайте пример,Значи в Сингапур проблемът е коренно различен.Там население си имат в излишък,просто са сметнали,че от двама интелигентни задължително ще се роди интелигентно дете.Което не е съвсем вярно.У нас е съвсем друго-държавата изпитва остър недостиг на бели хора и голям излишък на-знаете какви.Така че мерките трябва да са в посока стимулиране на белите.Обаче за да не е дискриминация може да се подходи иначе.Следва продължение.
12
0
 
15
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
ama bai Valeri na kogo treto dete ne mojax da razbera na balgarite ili na drugite etnosi 6toto te imat po 10
11
0
 
24
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Ако ще се стимулира производството на безполезни "хора",то по-добре да се премахнат изобщо детските!А освободените пари(които са страшно много*) да се насочат за създаване на работни места за хора,които имат истинско желание да се включат в живота на обществото,а не да пара.зитират!*Всъщност много са парите за измислените "самотни" майки,дето си имат мъже,ама по други закони.