Борят изчезването ни: Държавата плаща издръжка за трето дете?

Предложението е на Валери Симеонов, но ще реши ли проблема...
Обновена: 9 юли 2017 12:15 | 9 юли 2017 12:06, Петя Славова
74
Борят изчезването ни: Държавата плаща издръжка за трето дете?
Снимка: архив, Булфото

Държавата да плаща издръжката за трето дете. Предложението е на вицепремиера Валери Симеонов. Той планира да се създадат и условия българите от чужбина да се върнат да живеят и работят у нас. За да стане по-лесно, специално назначеният да надвие демографската криза вицепремиер го измисли: държавата ще поеме разходите за трето дете.

"Това наистина е само идея. Не е влязло в управленската програма на кабинета”, коментира пред Нова тв Христина Христова, съветник на Валери Симеонов по социалната политика.

Още по темата

"Хубаво е да се пристъпи към конкретни действия. И да се направят определени стъпки за това", коментира Милена Златкова.

А Христина Христова отвърна: "През годината в семействата се раждат около 5000 трети деца. Около 34 000 са родените като първо дете във фамилията. Според мен всякакви мерки в тази посока трябва да бъдат поощрявани. Трябва да се стимулира отговорното родителство".

Парите за насърчаването обаче още нито са ясни, нито са сигурни - щели да се обсъждат във властта. Заедно с още мерки: българите от чужбина да бъдат изкушени да се върнат у нас. Резерв ще се търси и в Северозапада. Да се задържат младите там, но да работят.

Социалното министерство започва срещи с младите хора и кметовете на Видин, Монтана и Лом. До септември щели да разберат какви са им проблемите и как да ги решат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
23
 
! Отговори
8888 преди 6 години
Това, което говори Валери Симеонов е див популизъм!Ако искат нещо да направят, да са го направили и да го обяват като нещо направено и влязло в сила! Всичко останало е лъжа!
9
0
 
30
 
! Отговори
Взимайте пример, преди 6 години
но от Сингапур! Не от мечтите на 11-годишните кандидат-булки!В Сингапур се дават солидни детски надбавки, но само при условие, че поне единият от родителите е завършил университет!Така стимулират увеличаването на раждаемостта при определена социална категория хора!А у нас какво се прави през последните 72 години? Ухажват се и се отрупват с блага най-некадърните, мързеливите и при+митив+ните! Имам предвид не само онзи етнос, но и цялата марда от нацията - негоден за нищо, пишат го пролетарий!
8
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как се стига до трето дете за нормалния българин с ниските доходи , ами 1то и 2то с какво ще се гледат?Труди се , спазва закони , дава своя дял за развитие на общество - не се гледа с 1 ,с 2 , с 3 , а му се помага ! Другите , ако ще и 5 да имат , независимо от етноса , не спазва закони ,не се труди ,не зачита правата на другите - вземат се "непопулярни" мерки , докато осъзнае ,че е част от обществото .Проблемът е , че тук няма работа ,достойно заплатена
7
0
 
30
 
! Отговори
чичо Гошо преди 6 години
Ще ви кажа как беше в бивша Югославия при Тито.На всяко младо семейство се даваше апартамент и кола.Това започваш да го изплащаш цял живот и никой не може да те изгони от жилището.Още тогава са знаели за албанската инвазия и са взели превантивни мерки.Колкото и да не ги харесвам сърбите,трябва да им призная,че са мислили за народа си.
6
0
 
36
 
! Отговори
Ядец, хитрецо! преди 6 години
Преди да правиш такова предложение, ще изготвиш таблица, която да показва:1. Какво образование имат онези, които създават трето дете в България днес? Колко от тях нямат образование?2. Колко от майките, родили трето дете през последните 18 години имат някакъв трудов стаж, осигурявани ли са? А бащите?3. Защо да не попитаме и за етноса им?Шмекере неден, ти като комунистите флиртуваш с неградивните индивиди!Не стига, че ги хрантутим на соц.помощи, ами да им поемем изръжката на третото им дете!
5
2
 
20
 
! Отговори
бг преди 6 години
Не държавата , а църквата трябва да плаща издръжката на всяко трето дете , за да е сигурно че ще споделя християнските и европейски ценности ,а джавата ако иска -да подпомага църквата . Иначе отново плащаме за размножаването на гангстери и ***. Дали ченгетата от църквата най-после ще проумеят ,че дължат на този народ нещо ,а не той е длъжен да им осигурява комфортен живот.
4
2
 
23
 
! Отговори
До цент преди 6 години
След век тая държава няма са съществува. Гаранция
3
1
 
37
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Докато заплатата у нас в размер на 500? се смята за "добра"...докато детските са недостижими 17?...докато за лекар специалист трябва да плащаме от собствения си джоб...докато акушерки пребиват бебета с бутилки....докато ромските отрочета са с предимство.....докато за животоспасяващи операции на дечица трябва да разчитаме на смси с народна милостиня ...смятам да си остана в Германия! Важното е, че България прати 3 000 000$ на бедна Сирия!
2
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са заличителни мерки.
1
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И тогава при ромите няма да има спиране.Поредната глупост на Симеонов.