Борисов обеща: Догодина 4 ленти до Слънчев бряг, ако няма жалби

Пускат ул. "Крайезерна", трафикът за Южното Черноморие - извън Бургас
Обновена: 9 юли 2017 17:06 | 9 юли 2017 17:01, Анисия Иванова
110
Борисов обеща: Догодина 4 ленти до Слънчев бряг, ако няма жалби
Снимка: БТА

Догодина по това време ви обещавам четирилентов път до Слънчев бряг, ако отпадне жалбата за разширението на пътя Сарафово – Слънчев бряг,  каза премиерът Бойко Борисов, който провери финалната част на ремонта  на ул. "Крайезерна“ в Бургас.

"Жалбите бавят около година и половина-две всеки един проект. Това е факт. Има професионални жалбоподатели, които дебнат и в момента, в който всичко е готово и финансирано - отиват, подават жалба, 10 лв. струва, и оттам приключва години наред устремът и ентусиазмът", каза още министър-председателят.

"Слънчев бряг-Бургас може да бъде готов в частта от Поморие до Равда. Обходът на Поморие има много тежка археология, обжалвания, има тепърва процедури. Дал съм срок от 1 март 2018 г. да сме готови и да почнем да го строим. За западния обход на Бургас - ако сега всичко стане нормално и се оттеглят жалбите, догодина за следващия сезон ще има път", уточни председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов, който също присъства на проверката.

Премиерът Борисов бе и на улица "Крайезерна", която е част от Южния обход на Бургас, който ще извежда директно трафика от посока София към Южното Черноморие. Улицата вече е четирилентова и отсечката ще бъде пусната във вторник, посочи Борисов.

Той добави, че очаква общината бързо да прехвърли пътя на държавата, за да могат да бъдат изградени по-добри съоръжения за връзка с главния път.

Кметът Николов обясни, че в момента се подготвя пускането на кръговото движение на входа на Бургас от посока София. Последният етап от Южния обход на Бургас е цялостната реконструкция на надлеза "Владимир Павлов", добави той. След това усилията ще бъдат насочени към Северния обход, но там също има съдебни проблеми с обжалване на подробния устройствен план, обясни Николов.

По думите на кмета на Община Бургас Димитър Николов 50% от трасето е изградено върху блато.

"Действително е сложно инженерно съоръжение - мрежи, дренажи, отводнявания. Първият проект беше да минем с мост през "Меден рудник“, но спряхме заради еколозите, които казаха, че пеликаните ще бъдат смущавани и направихме този“, коментира премиерът Борисов.

Кметът на Бургас заяви, че министър-председателят е възложил изпълнението на ремонта да приключи 1 месец по-рано от предвиденото - в средата на юли, за да се облекчи пътуването в разгара на летния туристически сезон.

По време на инспекцията на улица "Крайезерна" председателят на УС на Агенцията "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов каза, че покрай магистралата около Карнобат ще бъде направена растителна защита от кипариси. Тяхната функция ще е да пазят от снегонавявания. Те ща са високи около 3-4 метра и ще са разположени в продължение на около 400 метра. След тази зима, ако проектът се окаже успешен, това ще бъде повторено и на други места в страната, където се образуват преспи през зимата, поясни министър Нанков.

Премиерът, кметът на Бургас, председателят на АПИ и министърът на МРРБ - Николай Нанков, откриха официално и обновеният "Приморски парк” в Морската градина на Бургас, съобщиха от МРРБ

Честито на бургазлии и техните гости. Ангажиментът, който бяхме поели преди време го изпълнихме по най-добрия начин, аяви при откриването Борисов. „Действително проблем ни беше палмата, защото тя трябваше да бъде точно като на снимката от преди 100 години и много снимахме и мерихме, но се справихме”, коментира още той.

Кметът Николов отбеляза, че паркът е основно реконструиран. Обновени са фонтанът, чешмите и подпорните стени.  Вече има нови перголи, пейки и кошчета за отпадъци. Изградени са два подземни резервоара за събиране на повърхностни дъждовни води, които ще се използват за поливане на зелените площи, чиято обща площ е над 120 декара.

Кметът на Бургас допълни, че при реконструкцията на парка са спазени над 60 изисквания на Министерството на културата, защото е паметник на парковото изкуство. Част от него е реконструиран по снимки от преди 100, 80 и 70 години, за да бъде възстановена морската градина в най-автентичен вид.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, бе! Много прилича на Ким Чен.ун.И пред него така разперват разни чертежи, той гледа, все едно, че разбира.А Боко не ги гледа, знае човекът, че и да гледа и да не гледа нищо няма да разбере.Така де! Един разбира от самолети, друг от апартаменти, трети от кофпомпи и маркучи.
65
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Орешарски превъзхожда Борисов по всички параграфи.
64
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички усилия на Tиквoслав са насочени към безпроблемното ocиpaне на Морето от нaглитe шoпи.
63
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 71Абе този въпрос що не го зададе на Орешарски ??? А?
62
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а Хемус коя петилетка ще го позакърпиш или от северна Българя да се присъединяваме към Румъния ?
61
7
 
15
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Боже,избави България от тази червена напаст!
60
5
 
6
 
! Отговори
трътко преди 6 години
Верно.Преди Борисоф тук имаше само магарешки тръни и магарета.
59
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ех из.роде , изро.де ! Добре беше без теб !!!!!!!!!!!
58
34
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До анонименЯд те е, че Борисов построи държавата от нулата, а Орешарски я разсипа до нулата, признай си, така е нали?
57
5
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Г-н Борисов, два пъти гласувам за вас и вече съжалих. Сластолюбието, с което прерязвате лента след лента на магистрали и площадки е гротескно. Браво, трябва да се строи. Но на фона на подпалена държава с толкова социално напрежение ,беззаконие и ненаказонаст, е смешно това, че и днес сте си правили екскурзия до град Х. Вече всички дейности са много смешни. На всеки 5ти час вхрониките се съобщава за убииство и насилие, за освободен убиец .ОПОМНЕТЕ И СЪВЗЕМЕТЕ СЕ, ЗАСПАЛИ БЪЛГАРИНО.Респект!
56
3
 
11
 
! Отговори
Само така преди 6 години
Горския като чуе референдум за северна България и почва да го мъчи простата .
55
29
 
7
 
! Отговори
плачете преди 6 години
браво на Бойко..за да има бизнес и работа трябват пътища!!!
54
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Таз година 4 ленти, догодина - 8.
53
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГОЛЕМ КОРЕМ, Бе братиа, много му понася властта.
52
2
 
14
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Аладине,Аладине ...
51
29
 
10
 
! Отговори
шеф преди 6 години
Имам един работник със заплата ~1700лв и все реве че не му стигат, а вика "Комшията е голям човек, цял ден яде пие и пуши, живее много добре", ако ме разбирате какво искам да кажа и защо българина все не му стигат парите и като цяло защо е беден. Беден е акъла им, не джобовете.
50
4
 
33
 
! Отговори
1234 преди 6 години
хахахаххахах снимката също като в Северна Корея!В центъра мазен тулум който през живота си един външен кенефф не е построил, но гледа все едно аха да разбере за какво става дума.Покрай него една даля с чертежи и тефтери ....
49
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
каков се е изтупал
48
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗА СЕВЕРОЗАПАДА КОГА ЩЕ ИМА ПЪТИЩА.
47
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имаше един вожд който на откриване на завод в г.Ботевград каза.Другари ,днес откриваме завод за полупроводници а догодина ще открием завод за цели проводници.Борисов не му отстъпва.