Борисов обеща: Догодина 4 ленти до Слънчев бряг, ако няма жалби

Пускат ул. "Крайезерна", трафикът за Южното Черноморие - извън Бургас
Обновена: 9 юли 2017 17:06 | 9 юли 2017 17:01, Анисия Иванова
110
Борисов обеща: Догодина 4 ленти до Слънчев бряг, ако няма жалби
Снимка: БТА

Догодина по това време ви обещавам четирилентов път до Слънчев бряг, ако отпадне жалбата за разширението на пътя Сарафово – Слънчев бряг,  каза премиерът Бойко Борисов, който провери финалната част на ремонта  на ул. "Крайезерна“ в Бургас.

"Жалбите бавят около година и половина-две всеки един проект. Това е факт. Има професионални жалбоподатели, които дебнат и в момента, в който всичко е готово и финансирано - отиват, подават жалба, 10 лв. струва, и оттам приключва години наред устремът и ентусиазмът", каза още министър-председателят.

"Слънчев бряг-Бургас може да бъде готов в частта от Поморие до Равда. Обходът на Поморие има много тежка археология, обжалвания, има тепърва процедури. Дал съм срок от 1 март 2018 г. да сме готови и да почнем да го строим. За западния обход на Бургас - ако сега всичко стане нормално и се оттеглят жалбите, догодина за следващия сезон ще има път", уточни председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов, който също присъства на проверката.

Премиерът Борисов бе и на улица "Крайезерна", която е част от Южния обход на Бургас, който ще извежда директно трафика от посока София към Южното Черноморие. Улицата вече е четирилентова и отсечката ще бъде пусната във вторник, посочи Борисов.

Той добави, че очаква общината бързо да прехвърли пътя на държавата, за да могат да бъдат изградени по-добри съоръжения за връзка с главния път.

Кметът Николов обясни, че в момента се подготвя пускането на кръговото движение на входа на Бургас от посока София. Последният етап от Южния обход на Бургас е цялостната реконструкция на надлеза "Владимир Павлов", добави той. След това усилията ще бъдат насочени към Северния обход, но там също има съдебни проблеми с обжалване на подробния устройствен план, обясни Николов.

По думите на кмета на Община Бургас Димитър Николов 50% от трасето е изградено върху блато.

"Действително е сложно инженерно съоръжение - мрежи, дренажи, отводнявания. Първият проект беше да минем с мост през "Меден рудник“, но спряхме заради еколозите, които казаха, че пеликаните ще бъдат смущавани и направихме този“, коментира премиерът Борисов.

Кметът на Бургас заяви, че министър-председателят е възложил изпълнението на ремонта да приключи 1 месец по-рано от предвиденото - в средата на юли, за да се облекчи пътуването в разгара на летния туристически сезон.

По време на инспекцията на улица "Крайезерна" председателят на УС на Агенцията "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов каза, че покрай магистралата около Карнобат ще бъде направена растителна защита от кипариси. Тяхната функция ще е да пазят от снегонавявания. Те ща са високи около 3-4 метра и ще са разположени в продължение на около 400 метра. След тази зима, ако проектът се окаже успешен, това ще бъде повторено и на други места в страната, където се образуват преспи през зимата, поясни министър Нанков.

Премиерът, кметът на Бургас, председателят на АПИ и министърът на МРРБ - Николай Нанков, откриха официално и обновеният "Приморски парк” в Морската градина на Бургас, съобщиха от МРРБ

Честито на бургазлии и техните гости. Ангажиментът, който бяхме поели преди време го изпълнихме по най-добрия начин, аяви при откриването Борисов. „Действително проблем ни беше палмата, защото тя трябваше да бъде точно като на снимката от преди 100 години и много снимахме и мерихме, но се справихме”, коментира още той.

Кметът Николов отбеляза, че паркът е основно реконструиран. Обновени са фонтанът, чешмите и подпорните стени.  Вече има нови перголи, пейки и кошчета за отпадъци. Изградени са два подземни резервоара за събиране на повърхностни дъждовни води, които ще се използват за поливане на зелените площи, чиято обща площ е над 120 декара.

Кметът на Бургас допълни, че при реконструкцията на парка са спазени над 60 изисквания на Министерството на културата, защото е паметник на парковото изкуство. Част от него е реконструиран по снимки от преди 100, 80 и 70 години, за да бъде възстановена морската градина в най-автентичен вид.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
До КьорсуфраКак да чуе, като центъра на вселената банкя е в южна българия ? Той нема път към пропадналите провинции. Тунелите от източна румелия към истинската българия няма да бъдат довършени поне още 10 години. За това време в нормална държава се прокопава нов тунел с поне 3 ленти в посока... Да живеят ромите - те са новите избиратели на ББ. българите тръгват към чужбина, българките раждат в чужбина на спокойствие и дори не се замислят дали да регистрират децата си там...
85
0
 
1
 
! Отговори
Кьорсуфра преди 6 години
А за севернаБГ не ще да чува др ББ.
84
1
 
12
 
! Отговори
СССР преди 6 години
БИБИ ще изкара най много до нова година.
83
1
 
10
 
! Отговори
Паметлив преди 6 години
Тая година - завод за полупроводници, догодина - за цели. Хахахахаха.
82
1
 
9
 
! Отговори
проктолог преди 6 години
Другаря Борисов обеща, че следващия път ще обещае 40 лентов път Бургас-Слънчев бряг.
81
2
 
9
 
! Отговори
nina преди 6 години
До 90:Не са фантазии, уважаеми!-все пак следващите месеци за какво са, нали трябва да се осигури работа на работниците за последващият ремонт на "четирите ленти"!А СЕВЕРА, г-н Борисов, нас-кучета ни яли, така ли?Г-да управляващи, спомнете си войната между севера и юга в Америка. Искате да предизвикате такова напрежение и у нас ли?
80
2
 
5
 
! Отговори
Truman преди 6 години
Защо вестника не каже че тези обещания за 4-лентов път са от 3-4 години ,а не от вчера.И как така ще го почнат на 1.март 2018 и ще е готов за сезона на същата година. Дали ще стане за 3-4 месеца. Що за фантазии?
79
1
 
8
 
! Отговори
9 преди 6 години
Че как без обжалване?Значи да прикриваме далаверите ви!От лошото минало се обърна сега към светлото бъдеще!
78
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
........тази година завод за полупроводници , догодина за цели проводници.......
77
3
 
28
 
! Отговори
Случаен минувач преди 6 години
Добре, че румънците (въпреки бойко) успяха да построят Дунав мост 2 , после бойко с ножица в ръка и да се хили като рапонСега - 2 мандата по-късно ГЕРБ още не са направили дори и километър от инфраструктурата от БГ страна..."Международния" път Е-79 към Европа в участъка между Враца и Видин до моста е като слалом на двулентова каруцарска пътека в джунглите на Нова Гвинея. Със елементи на сървайвър.Дотук с митовете за великия строител БокоСмешник !
76
0
 
17
 
! Отговори
Nostradamus преди 6 години
Догодина ако има изобщо нов път, друг премиер ще му реже лентата, от мен да знаете! Въпросът е какво толкова кара Борисов да прави ускорено път само от Бургас до Сл.бряг? Отговорете си сами! Икономическа логика няма, но ще се похарчат мнооого пари!
75
1
 
17
 
! Отговори
ЕХ, МУТРАГЕНЬО преди 6 години
КАКЪВ Е ЛИЧНИЯТ ИНТЕРЕС НА БОКО В СЛЪНЧЕВ БРЯГ, ЧЕ ТАКАВА ЗАГРИЖЕНОСТ ЗА 4 - ЛЕНТОВ ПЪТ, КОЙТО ЩЕ ОСИГУРЯВА ПО-ЛЕСЕН ДОСТЪП? СЛЪНЧАКА Е НАЙ-ГОЛЯМАТА БОРСА НА НАРКОТИЦИ И ДАЛИ НЕ Е ТОВА. КАКТО ЗНАЕМ ПРЕМИЕРЪТ МУТРА,КОЙТО СЕ Е ВЖИВЯЛ НАПОСЛЕДЪК В РОЛЯТА СИ НА МЕЖДУНАРОДЕН ФАКТОР НЯКАКЪВ, ЛИЧНО ОБГРИЖВА ТОЯ БИЗНЕС. ПРОСТОТИЯТА И НАГЛОСТТА НА ТОЯ ТИП И НАТРАПВАНЕТО МУ И В МЕЖДУНАРОДНИТЕ ОТНОШЕНИЯ, КЪДЕТО НЕ ГО БРЪСНАТ ЗА НИЩО, ОЩЕ ПОВЕЧЕ ПРАВИ БЪЛГАРИЯ ОБЕКТ НА ПОДИГРАВКИ, А НАС БЪЛГАРИТЕ -ЗА ***
74
3
 
8
 
! Отговори
Реалофил преди 6 години
Вдигайте ги тия заплати на държавните служители съкратете от администрациите ли квото там .Щефа ми вика три полицейски заплати ви давам кво искате още?Наистина 680лв на ченге на месец е нереално в ЕС.Лекар в спешното 850 лв !?Една сервитьорка от прованса и то дълбокия прованс взема 900лв....
73
1
 
10
 
! Отговори
Брокер преди 6 години
Северна България на Румънците я оставят май, една магистрала няма.Само нещо като магистрала от Шумен до Варна.А между севера и юга зимата е филм.2016г в големия сняг 3 дена никъква връзка...Те Софиянци 60% отиват без това в Гърция.Иначе Бургас е хубав град ,ако не биваше редовно обгазаяван ,процента на деца астматици е най голям...Комонистите с тези огрони заводи в Бургас и Варна( Девня) обезобразиха двата морски града ,Смратта в двата града при определени условия на времето е непоносима...
72
2
 
21
 
! Отговори
senator_Beriya преди 6 години
По всичко изглежда, че България може да се превърне в първа индийска на Балканите, а Тиквата пак за лентички говори?! Ми да беше станал гимнастик бе, ле.шпер!
71
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
супербойко
70
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нема ли по-евтино да излезе всеки турист да бъде посрещнат с бутилка водка в Бургас и после откаран под пълна упойка на кво да е шосе? Само питам, иначе си плащам данъците редовно и по много
69
4
 
31
 
! Отговори
Филипинец google tra преди 6 години
Говори се че под управлението на Бойко Борисов хората масово се самоубиват а останалите емигрират!
68
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога ще построите в централна България един свестен път и тунел между Северна и Южна България?
67
7
 
7
 
! Отговори
Какво... преди 6 години
...е т'ва Слънчев Бряг? Нещо дето е горещо, има мноо слънце и е на Балканите ли? Не мерси. Аз ходя само в Европа ;) .