Цацаров за ромите: Толерирани са! Защото са търсени като електорат

Според него е удобно напрежението в Асеновград да се представя като етническо
10 юли 2017 17:45,
94
Цацаров за ромите: Толерирани са! Защото са търсени като електорат
Снимка: БТА

Населението в ромските махали се толерира, защото е нужно като електорат. Това каза в Бургас главният прокурор Сотир Цацаров и призова да се спре с политическия маркетинг.

Още по темата
По думите му напрежението в Асеновград между българи и роми не е етническо, а е удобно да бъде представено като такова. Според него то е в резултат на дълго толерирано чувство за безнаказаност.

"Това съзнание за безнаказаност не е само в резултат на извършени криминални прояви, а то продължава в тези български градове и села, където в ромските махали се толерира незаконното строителство и ред административни нарушения, на които се гледа по-снизходително", каза Цацаров, цитиран от БТА.

Главният прокурор добави, че именно това население е търсено по време на избори.

"Решението на целия проблем е такова, че нещата трябва да минат в равна мяра за всеки и всяко нарушение да се наказва. Както и да се спре политическият маркетинг в ромските махали", допълни Цацаров.

Главният прокурор припомни и че тази седмица предстои да бъдат повдигнати обвинения на народния представител Манол Генов. А част от неговата дейност е именно купуване на ромски гласове.

Цацаров коментира още, че предстои до 20 юли да бъде поставен своеобразен рекорд за българския наказателен процес. До тази дата трябва да бъде внесен обвинителният акт за КТБ в специализирания наказателен съд, който се състои от 15 хиляди страници. Актът е срещу 19 обвиняеми лица.

Главният прокурор е на посещение в Бургас по повод Конференция на ВСС, която се провежда в морския град.Цацаров

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога ще започнем да действаме, с приказки се видя че няма да стане.В Асеновград вече няколко дена се събират хората, ако и в останалите градове излязат на протест, няма да стигне жандармерията, и все някъде ромите ще го отнесът.Това е решението всички градове на улицата, пример трябва да дадат София, Пловдив, Пазарджик там където са конценрирани най мнаго от ромите.Да покажем че не сме заспали и на улицата.
27
1
 
28
 
! Отговори
КАЖИ си ДЕ... преди 6 години
Цацаров за ромите: Толерирани са! Защото са търсени като електорат от ГЕРБ.
26
1
 
24
 
! Отговори
Ванката преди 6 години
До ПРАЗНИ ПРИКАЗКИПравилно! А без пролята кръв никога е нямало реформи Браво на управляващите българите сме емигранти в собствената си страна
25
0
 
32
 
! Отговори
Цецо Враждебеца преди 6 години
Браво *** ояден откри топлата вода. Ай сега вземи осъди някой министър. Ще осъдииш когато си видиш ушите без огледало.
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И те са слуги като другите цацаров затова няма управия в цялата ни държава и ко е било само при теб ела погледни колко такива има де скачат и като им кажеш убедил съм се не вижда или не иска да вижда това което трябва а това което му изнася затова ни икономика ни нищо развитие няма има за някои в изобилие
23
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цацараторе, ти добре констатираш, ама какво правиш по въпроса? Нищо, че е най-лесно. Пък и Боци и Кой не те туриха там да правиш нещо по въпроса, а да имитираш Главен прокурор.
22
1
 
16
 
! Отговори
ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ преди 6 години
АКО БЪЛГАРИТЕ РЕАЛНО ИСКАХА ДА НАПРАВЯТ НЕЩО НЯМАШЕ ДА ОБЯВЯВАТ 4АС НА ПРОТЕСТИ А СПОКОЙНО МОЖЕХА ДА ВЛЕЗНАТ В МАХАЛАТА А НЕ ТАКА ДА СЕ ЗНАЕ И ПОЛИЦИЯТА ДА СИ ПРАВИ КОРДОНИ
21
1
 
21
 
! Отговори
PD преди 6 години
Ей този консултант на поста главен обвинител в държавата. Що ланкаш, а не обвиняваваш там дето ти е местоработата. И що истина, ама не цялата истина. А контрабандните стоки, измами, джепчийство, нискобюджетни прости утки и дрога. Кой ги покрива. А данъчните измами, с ниши роми с пет фирми. Ех Цаца, цаца... И ти си до шия в л.., абе в трушия,за да мине цензурата.
20
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ромите им купуват гласовете не само с пари, вече с помощи, безнаказаност, няма да събаряме къщата и т.н. Този модел на управление идва от запада, където всякакъв б****ук от цял свят се събира, дава му се помощи, и след това се гласува за партията, която ги защитава. Пример МерKEL.Пример е и Хамбург и какво се случва, като народът му писне от политически игри.
19
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колосално откритие - да го предложат за Нобелова награда!
18
14
 
8
 
! Отговори
до 19 преди 6 години
БСП все едно не флиртува(ше) с ромите.
17
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А когато агитаторите на герп плашат ромите, че ще им спрат '' социала'' ако не гласуват правилно, това какво е, а бе цаца, контролиран вот.Кой управлява последните вече осем години, кой контролира вота, сигурно депутът от опозицията, когот си посочил.Знаем теб, кой те избра и чии интереси защитаваш, к...орумпиран м..афиот, и как докладваха със СМСи на бб от заседанията на ВСС
16
1
 
32
 
! Отговори
Антон Георгиев преди 6 години
Ха ама тоя откри топлата вода ... жива да не бях
15
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ей!!!!! Най-после някой да каже нещо умно и смислено! А този някой е, не кой да е!Сега да видм какво ще последва?!
14
3
 
45
 
! Отговори
На раздумка преди 6 години
Да се чуди Цацата главен прокурор ли е или овчар. Господин Цацаров, от Вас се изисква да си вършите работата, за която сте избран, а не само да говорите като овчар в някоя селска кръчма.Място за приказки има на Женския пазар или в селската кръчма.
13
1
 
37
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Да си спомним при последните избори как се обърна резултата в края на деня-дадоха се едни пари и хоп поведоха.Гнусни хор в гнусна държава!
12
20
 
15
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 6 години
Търсени са , защото не ги мързи и в деня на изборите ходят и гласуват, а българите все си намират работа и си викат "Е ,аз ще ида да сваря ракията , пък той нали комшията ще гласува, достатъчно е." и всеки чака на другия и другия са от маалата.
11
3
 
47
 
! Отговори
Фактите преди 6 години
На последните избори най-много "роми" са гласували за Тиквата и ГЕРБ. Това са фактите, мили герберливи ***. ФАКТИТЕ!Всеки може да провери и да разбере как се опитвате да лъжете.
10
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато не се излезе от ЕС и забранят ГЕРБ, СДС и ДПС страната загива.
9
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те бяха електорат на БСП, после на ДПС, сега борбата за техните гласове е между ГЕРБ и ДОСТ.