Като ни следели и слушали законно - ще хванат лошите!

МВР шефът видят проблем в доверието в ГДБОП, а не Big brother
Обновена: 10 юли 2017 19:26 | 10 юли 2017 19:03, Камелия Цветанова
43
Като ни следели и слушали законно - ще хванат лошите!
Снимка: Булфото, архив

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев изрази днес очакването МВР да противодейства по-добре срещу тероризма с новопридобития софтуер за работа с електронни устройства.

Министърът коментира, че противоречивите медийни информации за софтуера за разкодиране на електронни устройства от МВР са заради това, че доверието в институциите не е на необходимото ниво.

Още по темата

Никой нямаше да се съмнява в БОП - там, където е този софтуер, ако имаше по-голямо доверие, и за това сме виновни всички по веригата. По-добре е повече софтуер да купим, ако имаме средства, и да се наблюдава всичко. Някой, ако има опасения от това, да знае, че това е цената за сигурността, заяви Радев в Брюксел, цитиран от БТА.
 
Колкото повече ни следят, слушат - законно, толкова по-добре, защото ще хванат лошите - тези, които ни мислят лошото. Може би някакви радикални елементи или бъдещи терористи. Надявам се и вярвам, че използването на този софтуер ще бъде по закон. Всички би трябвало така да гледат на него, а не да се притесняват, че се използва за други нужди. Било е в миналото, надявам се в бъдеще да не се случва. По-добре да сме по-сигурни, дори някъде да минем границата - да го използваме не както трябва. По-добре това, отколкото да пропуснем някакви терористи, поясни министърът.

Радев отбеляза, че отпуснатите днес от ЕК на България допълнителни 1.2 милиона евро по въпросите с бежанците са част от одобрените 160 милиона евро за нашата страна. България сама вече даде 100 милиона евро за построяването на цялата ограда(по границата с Турция). Направили сме тази инвестиция и чакаме солидарност, посочи той.

Министърът допълни, че ЕК е удължила с 12 месеца срока за усвояването на цялата сума. По неговите думи МВР се опитва да направи така, че усвояването да бъде бързо и да не се наложи ново искане за удължаване на срока. Тези пари са за настройване на инженерното съоръжение, искаме да добавим допълнителни камери, датчици - голяма част от тези пари ще отидат за това, уточни министърът.

Стоим пред голяма потенциална опасност с мигрантите. Получавам всеки ден информация колко минават на вход и на изход - те са близко до нулата. Спираме 20-30 на денонощие и ги връщаме обратно в Турция, но потенциалната опасност остава, затова се пазим и го казваме на нашите европейски приятели, които дават тези пари и това е солидарност. Ако не правим това, не се знае какво може да се случи, особено при промяна на политическата ситуация в Турция, заяви Радев.

По повод днешното си посещение в ЕП за изслушването на естонския вътрешен министър пред съответните парламентарни комисии Радев посочи, че е искал да добие представа какво очаква България като председател на Съвета на ЕС. Много внимание се отдели на информационните системи, проблема с Либия и Италия - проблем, който се съмнявам, че ще бъде решен бързо и може би ще остане за нашето председателство, отбеляза министър Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
СЛОНА–БУМБЕТО преди 6 години
БРАВО КРАИНО ВРЕМЕ ДА НЕ ЖИВЕЕМ В ДИВИЯ ЗАПАД И ВСЕКИ ДА СИ ЗЕМЕ ЗАСЛУЖЕНОТО А ДОЛНОТО Е ПРОСТО МАИТАП ЗА НАИВНИЦИ!
34
0
 
1
 
! Отговори
СЛОНА–БУМБЕТО преди 6 години
КАТО ЕДИН СТАР ТЕЛЕФОНИСТ АЗ КОИТО БЯХ В СИСТЕМИТЕ ЗА ПОДСЛУШВАНЕ ПРЕЗ 19901991 МОГА ДА ХВЪРЛА МАЛКО ПРАХ В НОВИЯ ВИ СОФТУЕР И ДА СТАНЕ КАКТО СИ Е БИЛО БЕЗ НЕГО ПРОСТА РАБОТА НО НЕ И ЗА ПРОСТИ ХОРА!!!КОИТО ИСКА МОЖЕ ДА ИЗВЛЕЧЕ ПОЛЗА ОТ ТОВА
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аха щели като ни подслушват да хващат лошите. Кой са лошите обаче, на кого са и с кого са никой не ще да каже. А това си е истинска демокрация вече.
32
1
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Всички служби за сигурност използват подслушване, но при строги законови ограничения. Ако се остави на гербаджиите да решават кой трябва да бъде подслушван, ясно е, че ще се подслушват и политици от опозицията и неудобни журналисти. По времето, когато Цецо беше министър на вътрешните работи, дори депутати от ГЕРБ са започвали телефонните си разговори със "Здравей Цецо", защото са знаели, че ги подслушва. За каква демокрация говорим?
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичките ало измамници са на свобода. Не знам кого ще хванат, но не и престъпниците.
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мравке,пише се манипУЛация,не манипОЛация!
29
0
 
3
 
! Отговори
Пепо преди 6 години
Дрън-дрън, излизат много нови крадци в страната, и полицаи и прокуратура не могат да знаят кои са. Така ще ги разкриват по-бързо, привикват ги, казват че ще им пазят гърба, в замяна на това всеки месец да се отчитат с няколко хилядарки...и едните, и другите доволни
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха,ха,Марешки,добре,че слушаха друг престъпник на който поръчвал саморазправа с некоректен наемател,че разбраха че рекетира и за други неща..да слушат нека ги хващат!само ,че е куриоз заместник председател на Народното събрание да е разследван за това!
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали и при г-н Цветанов имаше едни коли които подслушваха. Кво стана с тех? Колко терористи разкриха. Сега пок още подслушване уж да ни гарантират сигурноста. Ами да сложат по един полицай във всека къща тогава или по един партиен секретар от ГЕРБ ли от БСП ли какъвто и да е - всичко у дома ще знае - кого пцуваме от какво негодуваме, стига да има файда.
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези няма да хванат и един терорист, но ще ловят противниците на Тиквата.
25
0
 
4
 
! Отговори
насилници преди 6 години
и под чаршафите следят и слушат пазят лошите
24
0
 
5
 
! Отговори
един отбор преди 6 години
те и ,,лошите,, са от вашите
23
0
 
3
 
! Отговори
ОТ ГЕРБ МНОГО КРАДАТ преди 6 години
КОЛКО ЛИ ЩЕ ЗАБЪРШАТ И ОТ ТАЗИ ПРОГРАМА?
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЛАГОЛЪТ В ПОДЗАГЛАВИЕТО МАЛКО МЕ СМУЩАВА.
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега като кажа на някой приятел по телефона" паля колата и идвам", за подпалвач на коли ли ще ме имат?
20
0
 
6
 
! Отговори
Нина Георгиева преди 6 години
Мечтата на Цв.Цв- се сбъдна!
19
0
 
17
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Е тука е на Цецо силата!Къде се меси в самолетите,дето си няма хал-хабер!
18
1
 
21
 
! Отговори
Ала-Бала преди 6 години
Няма да гонят престъпници, ще следят дали си полит-коректен т.е. дали уважаваш ЦЦ!
17
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Таман да си правят сметката честно казано казвам истини когато пиша и се държа коректно тъи че слабо се вълновам казал съм истини а дано се сбъднат поздрави
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това вече придава друго значение на вица в който на пациента му останали функциониращи само гз и ушите:...- И как е той сега, какво прави?- Ами п'рди и се услушва!