Боршош vs Павлова: Експерти са решавали за ремонта на НДК

Търсила си оправдание за опита да смени ръководство с политическо
2
Боршош vs Павлова: Експерти са решавали за ремонта на НДК
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Бившият шеф на НДК Мирослав Боршош отрече обвиненията на министъра за европредседателството ни Лиляна Павлова за водената политика за ремонта на двореца.

Още по темата

"Изнесената информация от министър Лиляна Павлова пред Временната комисия за установяване на факти и обстоятелства за разходването на средства, предоставени целево на НДК за подготовка на българското председателство на ЕС, е невярна и непълна", отсече той в съобщение до медиите.

Павлова го обвини, че и изискала от ръководството актуалния бизнес план, инвестиционния план, оздравителния план на дружеството и правилата на работата на Съвета на директорите, но докато е била принципал на дружеството не е получила документите.

Тя отсече още, че за първите 5 месеца на тази година натрупаната загуба на НДК е била над 3 млн. лв., а освен това имало проблеми с обществените поръчки за ремонта на НДК, който трябва да бъде основната сграда за събития на председателството ни на ЕС.

Според Боршош обаче нейните твърдения целят да отклонят вниманието от сериозното забавяне в логистичната и техническа подготовка на председателството по причини, които не са от компетентността на ръководството на НДК.

"Министър Павлова търси да оправдае неуспешния си опит за отстраняване на професионалното ръководство на НДК и подмяната му с политическо такова. Всички решения, свързани с ремонта на НДК за Председателството, са колективни и с тях са ангажирани експерти от множество институции и ведомства, които са давали своите становища в целия процес“, настоява той.

Боршош, който беше уволнен от Павлова, но още на следващия ден върнат на поста от премиера Бойко Борисов, а след това сам подаде оставка, е категоричен, че не споделя силовия опит покрай председателството на ЕС НДК да се преформулира от успешно работещ културен институт в мъртва инфраструктура за отдаване под наем, защото "това би било връщане към най-мрачните времена от историята на НДК".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
ДЕЛЯТ ПЛЯЧКАТА преди 6 години
НА ЕКСПЕРТИТЕ СЕ ПЛАЩА, ЩОМ ЩЕ СЕ ДЕЛИ ПЛЯЧКАТА, ТЕХНИТЕ ЕКСПЕРТИЗИ ЩЕ БЪДАТ УДОБНИ ЗА ЦЕЛТА.
1
6
 
11
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 6 години
Ако се провери ще се окаже , че всички "експерти" са гербаджии корумпирани от главата до краката!