Корнелия Нинова в Ню Йорк за заседанието на Социнтерна

Шефката на БСП ще говори за предизвикателствата пред лидерите
11 юли 2017 10:30,
33
Корнелия Нинова в Ню Йорк за заседанието на Социнтерна
Снимка: Пресцентър БСП

Лидерката на БСП Корнелия Нинова е в Ню Йорк за заседанието на Социалистическия интернационал там. Червената шефка е един от вицепрезидентите на световната организация.

Заседанието започна със среща на президиума, по време на която бяха обсъдени борбата с бедността, защитата на човешките права, мястото на жените и равенството на половете, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Утрешното заседание на форума, който се провежда в централата на ООН, ще бъде открито от Антонио Гутериш, генерален секретар на ООН. На него ще бъдат обсъдени конфликтите в Близкия изток, проблемите с миграцията и бежанците.

Нинова ще има изказване пред форума, в което ще се концентрира върху предизвикателствата пред съвременните лидери и за политилите за промяна.

В заседанието участват държавни и партийни лидери от цял свят - Австрия, Белгия, Финландия, Чили, Израел, Мексико, Бразилия, Турция, Молдова, Венецуела, Русия, Палестина и др., с които Нинова ще проведе двустранни срещи.

Социалистическият интернационал е световна организация, състояща се от социалдемократически, социалистически и работнически партии. Понастоящем тя обхваща 153 политически партии и организации от над 100 държави от всички континенти.

В момента 53 партии от Интернационала оглавяват правителства.

Социалистическият интернационал има специален статут към ООН, като сферите й на компетентност включват борбата с бедността, развитието на демокрацията, защитата на човешките права.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Срещата е в централата на ООН в Ню Йорк, която е с международен статут, а не в САЩ
6
3
 
21
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Едрата българска капиталистка....в Ню Йорк....сигурно е яко ...хем да си народен милионер....хем друг да ти плаща сметките!СърГей-Стана-шеф се уреди даже и без ден трудов стаж...та *** ли няма?
5
11
 
5
 
! Отговори
Винету преди 6 години
Мачкай Корни!
4
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименАко синчето и беше в Москва щеше да заседава в Москва, Синчето е в Америка Комуниктическата партия хранилница плаща за сметка на българския народ.Как им вярвате на българските политици......!
3
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Екскурзийки за сметка на народа. Ако може да гостуваме на синчето в Америка за сметка на българския народ, защо Не ???
2
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цоциалистите заседават в тила на врага?! Що така?Дето се вика - не ги слушай какво говорят, а какви ги вършат. Чиста проба гьонсурaтлък.
1
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оти социнтерна не заседава в масква? А?