Предложение: "Бузлуджа" да остане държавна собственост

Предложението до кабинета е на губернатора на Стара Загора
11 юли 2017 18:21, Анисия Иванова
47
Предложение: "Бузлуджа" да остане държавна собственост
Снимка: архив Булфото

Паметникът "Бузлуджа" трябва да остане държавна собственост. Това предлага на правителството областният управител на Стара Загора Гергана Микова.

На пресконферениця Микова обясни, че днес от МРРБ е поискано становището й за това дали паметникът да бъде отдаден за ползване на БСП. Тя не изключва възможността казусът да бъде дискутиран и на заседанието на правителството утре.

Паметникът е строен със средствата на всички граждани на България във време, когато БКП е била единствената партия в държавата. Решението трябва да бъде в обществена полза, а не в частнопартиен интерес, подчерта областният управител на Стара Загора, пише БТА. По думите й това е архитектурна забележителност от световен мащаб.

Гергана Микова припомни, че набезите към паметника на любители на силните усещания продължават ежедневно. Заварените врати затрудняват проникването в него, но фирми и частни лица не спират да се възползват и да печелят пари, превръщайки полуразрушената и опасна сграда в атракция за туристи от цял свят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато се строеше тоя паметник ОФ минаваха по домове, заводи и предприятия и ни продаваха доброзорно марки- в ония години нямаше как да откажеш да си купиш марка- тая летяща чиния е построена с парите на целия народ. Обаче една партия е свикнала да прибира труда на народа- до скоро ненавиждащи капитализма, днес нейните членове се оказаха най ЯРОСТНИТЕ ЕДРИ КАПИТАЛИСТИ БОРЕЩИ СЕ ЗА СОЦИАЛНА СПРАВЕДЛИВОСТ, РАВЕНСТВО И БРАТСТВО- КАКВО ЛИЦЕМЕРИЕ.
32
3
 
3
 
! Отговори
Факт преди 6 години
От тая постройка може да се печелят пари!И няма значение какво символизира-сега е друго време,всичко е въпрос на икономическа ефективност!
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тогава да се осъдят държавните лица, отговорни за унищожаването на държавната собственост на Бузлуджа. Областни управители, министри, премиери. Всички. Тогава ще бързат да го дадат на БСП и ще го обявят за партиен паметник на БСП. Да започва процес за умишлена безстопанственост.
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някои надушиха далавера с тоя паметник и сега ще се изтрепят да го искат.А толкова години го оставиха да се руши,без да го поддържат.
29
4
 
3
 
! Отговори
Jurgen преди 6 години
Всички резиденции за почивка на номенклатурата начело с Тодор Живков са строени с пари на хората. Защо са в ръцете на Мултигруп,Дарина Павлова и други бизнесмени. Не ни трябва Бузлуджа. КОРнелия да си го поддържа.
28
9
 
7
 
! Отговори
АФУЗ АЛИ преди 6 години
НИКОГА! Демократичната държава е лош стопанин и ,за да се убедите,идете и вижте в какво състояние е постройката на Бузлуджа. Сградата да се върне на БСП заедно с обезщетение от 10 милиона лева пари за отстраняване на нанесените щети от тази държава, а виновниците на съд и изпращане там за полагане на безвъзмезден труд във възстановителните работи като затворници!
27
2
 
1
 
! Отговори
Кротко преди 6 години
Най добре д а с е оставят така .Терористи ще ги натъпчат с камери лед скенери уай фи увреждащи системи и язък за балкана.И така уврежда балкана но по малко..Тов ае паметник на виден началник загинал с боен космически кораб на това място..
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
к'ъв губернатор ?!!?!? Абе това за България ли става въпрос??
25
3
 
8
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Интересна...логика на т.н.губернатор.Комплекса бил строен с пари на...целия народ и сега не е...редно да се дава на една партия.Алооо,ами то всички държавни предприятия бяха строени с пари на...целия народ,а ги прилапаха шепа нашенски незнаино как...излюпени капиталисти.И най...жалкото е че са сринати и не работят в голямата си част.Файда само за...прилапалите;за народа...йок.
24
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако ще става държавна собственост, да почистят бетонните *** оттам и да построят една хубава планинска хижа!
23
3
 
6
 
! Отговори
Ал Бо преди 6 години
До Активист на БКПА щото БСП е много добър стопанин :)))) Ама само на личната собственост
22
4
 
7
 
! Отговори
Ха, ха. ха... преди 6 години
Даже и новото Народно събрание пак СОЦ-а ви го направи
21
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 26Губернатор може също така да се ползва и за висше длъжностно лице, отговорно за администрацията на теритриална единици. Не е популярна употреба на думата, но не е и грешна.
20
3
 
8
 
! Отговори
до 24 преди 6 години
Къде видя да съм възхвалявал нещо???Ама наистина или сте зомбирани или по рождение сте си к.ухи кратун.и.Няма значение за какво си говори вие повтаряте папапалгаски едно и също "соца", соца за който нямате никаква представа.А Албена и сега си е пълен курорт, и сега се строи в него, и сега се развива.Я ПОСОЧИ ЕДНИ КУРОРТ У НАС КОЙТО ДА НЕ Е СЪЗДАДЕН ОТ СОЦА... САМО ЕДИН
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Предложението до кабинета е на губернатора на Стара Загора"Oткога Стара Зара стана губерния, че си има губернатор?
18
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ???комунистите са убивали мои роднини по политически причинине можеш да искаш да ме кефи възхваляването на този режимпо скоро вие сте зомбирани че е било суууперпочивка на Албена с карта (за някой)Лада (за някой)на работа не се работи здраво а се крадедано не останат хора които мислят така
17
0
 
1
 
! Отговори
до 21 преди 6 години
...я твоята си е вродена...та затова не търсиш оправдания!
16
1
 
2
 
! Отговори
смехурко:)))))) преди 6 години
До Анонимен С бе само сред овцете на село анонимко добре е малко да почетеш и се образоваш .Но нали си им фен на тез партии и все сте анонимни провери за дядото
15
3
 
10
 
! Отговори
??? преди 6 години
Ами тя си е държавна. Какво направи с нея държавата до сега???Чета тук талибаните и ИД искат да я взривяват.Ами давайте, то акъл за рушене не трябва. нали сте зомбирани, казват ви за нещо "соц" и хуквате обезумели.И чинията ще чакате да се разкапе като паметника 1300 за да се оправдавате за идиотщината си.
14
0
 
1
 
! Отговори
cxbfffd преди 6 години
Абсолютно правилно.