Борисов да уволни шефа на МВР, призоваха от БСП

Социалистите обвиниха Валентин Радев в полицейщина
18
Борисов да уволни шефа на МВР, призоваха от БСП
Снимка: архив Булфото

БСП се ядоса не на шега на МВР шефа Валентин Радев и призова премиера Бойко Борисов да му вземе главата.

Според социалистите е явно, че Радев е напълно непригоден за поста, който заема и заради това премиерът трябва да поиска оставката му преди това да се случи, както смята червеният Красимир Янков, под обществен натиск и в резултат на основателни искания на служителите на вътрешните работи.

"Отстраняваното му вече не е нужно само заради системата за сигурност, ами и защото позициите му не съответстват със заемания от него пост като гарант за сигурността и правата на гражданите", отсече Яков.

Една от причините Радев да си навлече гнева на левицата е решението КАТ вече да проверява не само шофьора, ами и пътниците, които са с него.

Според Янков това е полицейщина, която ще установява кой с кого и кога пътува и данните от проверката ще се регистрират в системата.

Другият повод социалистите да искат главата на МВР шефа стана позицията му за софтуера, който си купи ГДБОП, за да прослуша мобилни устройства, които са иззети по време на разследване.

Радев обясни, че съмненията, че със софтуера ще бъде злоупотребявано, са заради ниското доверие в органите на реда, но защити засиления контрол.

"Колкото повече ни следят и слушат законно, толкова по-добре, защото ще хванат лошите, тези които ни силят лошото", коментира тогава той, но според червените представите на Валентин Радев за законност и ред не кореспондират с конкретни закови правомощия, а фриволно се интерпретират.

"Не за първи път ГЕРБ се опитва със свои кадри да придобие инструмент за натиск и контрол върху граждани и юридически лица", коментира Янков и добави, че "след напълно неадекватното отношение на Радев към проблемите на полициите, проверките на пътна полиция и позицията му относно подслушванията става видима пълната му непригодност за министър".


18
Още от
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Колкото повече ни подслушва МВР толкова по добре някоя овца да не се разблее и отиде в друго стадо. А мутрите , нац. предатели, политици, и пр. пак нема да се слушкат нали.
17
1
 
18
 
! Отговори
Чисто и просто! преди 9 месеца
Ще уволнят един, ще назначат друг - от прост, по- прост!
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Vse po nekadarni ministri. Ot gerb. I tona na vatr. Ministr. Zezko ja im se skarai i boiko da te napravi pak minister. Ta oschte 6 apartm da vseme6 sa vnuzite da ima taka pravat. Bogatite mutri
15
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Е как ще връчат фиша на пътуващия в колата? Срещу подпис ли? И ако откаже да се подпише тогава какво? Със свидетели? И ако откажат и те? Разстрел направо на пътя?? КАТ и половината МВР трябва да се закрие.
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Радев, че и овенен на всичкото отгоре! Какво очаквате?
13
3
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 9 месеца
от кьде на кьде ще проверяват и пьтуващите в колата и ще им врьчват фишове
за неплатени глоби не сьм сьгласна
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Между другото какво стана с проекта на дългия?
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Ханко Брат

Не на МВР академията ,а военно училище е завършил Радев!
10
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И като го уволни пак същото. Борисов да уволни себе си най-добре.
9
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Този военен шапкар не е мръднал и на сантиметър като развитие от времето кога е носил зелени чорапи типичен фатмак с фатмашко мислене -лакейско и сервилно поведение спрямо началника.....
8
9
 
13
 
! Отговори
PD преди 9 месеца
И като го уволни и к'во?
Искат човек на БСП на поста, И к'во?
Няма значение, с какви политически възгледи и пристрастия ще е. В системата всички са от един дол дренки. Просто на други изедници ще пази гърбовете.
Това е целия политически живот, на елита ни. Стани за да седна.
7
6
 
8
 
! Отговори
Ханко Брат преди 9 месеца
И този е полагал изпит в "академията" на МВР по история на БКП. Просто болшевизмът се опитва да се дигитализира, защото са мързеливи, нахални, неграмотни, без трудови навици.
Уволнявай, съкращавай, закривай.
6
2
 
25
 
! Отговори
МРАВКА преди 9 месеца
ВСИЧКИ ДЕИСТВИЯ НА ТОЯ МИНИСТЪР СА СЪС ЗНАНИЕТО И ОДОБРЕНИЕТО НА БОРИСОВ.ОВОЛНЕНИЯТА ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНАТ ОТ БОРИСОВ .
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Толкова ли няма в България един читав управник?
Ако трябва да си внесем чужди.
4
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Абе казва ли се Радев, не става.
3
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Колкото повече ни следят и слушат законно, толкова по-добре, защото ще хванат лошите, тези които ни мислят лошото"
...
Опппааа, контрол и върху мисленето ли се опитват да ни наложат?
Оставка веднага!!!
2
21
 
10
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 9 месеца
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
1
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ТИКВАТА НЯМА ДА ГО УВОЛНИ ЗАЩОТО НАЛИ ТОЙ ГИ СЛАГА ТЕЗ ПЪЛЗЯЩИ ОХЛЮВИ ЧЕ ДА МУ СЕ КЛАНЯТ И ИЗПЪЛНЯВАТ!БЪЧВАТА И ТЯ БЕШЕ ТАКАВА НЕАДЕКВАТНА!