Борисов узаконил разрухата на чинията на Бузлуджа

Нинова обаче не се отказва, ще иска чинията дори и чрез съда
Обновена: 12 юли 2017 20:14 | 12 юли 2017 20:00, Камелия Цветанова
45
Борисов узаконил разрухата на чинията на Бузлуджа
Снимка: БСП

Червената шефка Корнелия Нинова реагира остро на решението на правителство да откаже да даде за 10 години паметника на Бузлуджа на БСП.

Още по темата

Според нея по този начин кабинетът е узаконил разрухата на чинията.

"Бузлуджа и още стотици други войнишки паметници, паметници на революционери и герои на България са изоставени и се рушат. Така се заличава историята и паметта ни. И днес това беше направено уж от Патриотите - точно онези, за които националната история е знаме. Казвам уж, защото активирането на момчето за поръчки, Валери Симеонов, става по заръка на премиера Бойко Борисов, който няма смелост или доблест да застане с лицето си и да каже защо се отрича от предложението си преди няколко години или дори от предложението преди месец, което потвърди пред нас и нареди на министъра на регионалното развитие веднага да подготви документите", написа тя в социалната мрежа Facebook.

Тя уточни, че  даването право на ползване не е незаконно.

"Самият регионален министър ни го предложи, по силата на сега действащия закон. То не е и държавна помощ, защото подписахме декларация, че не желаем пари от държавния бюджет. Решението на МС е израз на безхаберие към рушаща се България, защото Бузлуджа и връх Хаджи Димитър не са на БСП. Те са на България", продължава коментара си Нинова.

Тя определя решението като  страх от една партия, която може да даде пример за истински, а не лъжепатриотизъм.

"Но ние няма да се откажем. Започваме консултации с юристи за търсене на друг начин, при възможност по съдебен ред , след като държавата не иска, ние от БСП да спасим паметника", завършва позицията си Корнелия Нинова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другарко, държавата и партията отдавна се разделиха. Ако имаш пари прибирай си я и си организирай конгреси и сбирки. Ако нямаш, забрави я. Стига с тия спомени, когато са ви удобни. Ако държавата ще плаща, освен музей, друго какво предлагаш? И Бай Тошо ви го каза: "Като нямаш пари, какво определяш ти?"
15
8
 
7
 
! Отговори
Българийооо преди 6 години
БСП умишлено сее разкол! Целта е провал на европолитиката и ориентиране към СССР, пардон Русия! Същото правят в ДПС и ДОСТ, само че насоката е към Турция, Близкия и Средния Изток... ..както и соросо идите, които пък ни влачат към нов хибриден, бананов щат на USA-я....
14
9
 
11
 
! Отговори
Острилков преди 6 години
Борисков ли е на власт-Борисков.Какво прави по всеки един въпрос-нищо.Шикалкави и прави пируети.Същинска балерина.Лебедово езеро и лебедова песен.
13
11
 
22
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
Стрино Ниновице, не бъркай войнишките паметници с чинията на Бузлуджа. Войнишките паметници на I и VI пехотен полк бяха разрушени от БКП. Какво направи БСП, за да не се руши чинията на Бузлуджа. Комунистите винаги "правят помен с чужда пита". Когато го строиха не питаха народа съгласен ли е да плаща за този красив архитектурно, но с безумно разположение. БКП няма нищо общо с Бузлуджа. Там е основана Българската социалдемкратическа партия. БКП няма нищо общо с нея, тя е 100% отроче на Москва.
12
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смешно е, че Борисов е обещал, а сега не може да изпълни обещаното. Показва политическото му безхаберие...А чинията - някой да я взема и да я стопанисва. Ако не държавата, най-смислено ще е да се даде на БСП. Да я реставрират, част от историята е. А ако искат каузата да е смислена, приходите от билетчета да ги даряват за болни деца, например... Само пример, как "проблема" може да се реши елегантно. Стига да искат, а не само да се плюят.
11
5
 
11
 
! Отговори
сибан преди 6 години
Простакът е непобедим,казваше незабравимият Е.Димитров.
10
11
 
24
 
! Отговори
sistem error БСП преди 6 години
Няма по-нахални същества от, комунистите-капиталисти. Мадам Лъжа да раздаде на бедните 47%-те процента, които гушна от Техноимпекс и тогава да върти политика.
9
9
 
4
 
! Отговори
платен цирк преди 6 години
Тази разиграва цирк с Борисов играят в комбина ,в най бедната и корумпирана държава!Всичко е жмел за пред раята!
8
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да я сабарят най-после, че ми писна вече!
7
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дон Карлеоне Кръстникът ББ е тумор на родината ни.
6
2
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Малкото Хрусчовче е по - убедително...
5
15
 
10
 
! Отговори
Шефа преди 6 години
Премиера , който действа като заличител!Явно е убеден антикомунист , въпреки че е бил и комунист !Но най-вече ще бъде запомнен , като премиера "развали къща и спи на поляната"!Така спят само тиквите на полето!Задачата на Борисов е да станем народ от тикви!
4
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Последният българин да постави кръста и да пише, че тук почива държавата на Аспарух, погребана от Бойко.
3
7
 
18
 
! Отговори
Манафов преди 6 години
Другарко Нинова, ако съм сигурен, че можете да отремонтирате чинията и да хвръкнете, ще ви я купя и ще ви я подаря!
2
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая па ми е по противна даже и от Цецо апартаменто
1
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кое, обещано от борисов е изпълнено, че и това. Преди имаше сайт за неизпълнените обещания от борисов. И когато станаха над 300 , закриха сайта. Явно сървърите са изпушили от толкова лъжи.