Кабинетът потвърди: Минималната заплата – 460 лева

Министрите смятат, че има икономически условия за това
12 юли 2017 16:21,
41
Кабинетът потвърди: Минималната заплата – 460 лева
Снимка: Reuters

Правителството прие постановление, с което потвърди, че месечната минимална работна заплата е 460 лева от 1 януари 2017 година.

Министрите предприеха необходимите действия и за консултиране на проекта в Националният съвет за тристранно сътрудничество.

В мотивите на кабинета се казва, че повишаването на минималната работна заплата на 460 лева се предприема заради икономическият растеж, устойчивите темпове на БВП през последните години, увеличаване броя на заетите и ръстът на средната работна заплата в страната.

От 1 януари минималната работна часова ставка остава 2,78 лв.

Размерът от 460 лева на минималната заплата бе отменен от Върховния административен съд през май след жалба на работодателските съюзи. Те атакуваха процедурата, по която е видгнато възнаграждението и факта, че то не е било обсъдено на заседание на тристранката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
d преди 6 години
"от 1 януари 2017 година."???!?!
29
0
 
0
 
! Отговори
Благоев преди 6 години
Основните работодатели:-Държавата и предприемачите си подават топката и си осигуриха отново минимално заплащане под издръжката на един човек ! При повишение на минималната заплата автоматично по формула и по трите предложени варианта се получава по висока сума достигаща до сто лева над сегашната !
28
4
 
5
 
! Отговори
Коко преди 6 години
Да живее държавната администрация, да живее *** ***. Те са облагодетелстваните от мин заплата, аз искам браншова, който учил и работи - получава, който го мързи - на кофите
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви са тия 230 евро, пари за семки и петленки! А тока водата храната кой ще плаща?
26
0
 
11
 
! Отговори
Джъстиса преди 6 години
Работодателите в България като трябва да дават заплати и плачат плачатхахаххахааа
25
3
 
16
 
! Отговори
$22 преди 6 години
На мен ми е добре, вземам $22/ч и $35/ч ако работя над 40ч на седмица. Еми не мога да се оплача като се пребера и ям на корем и ми кажат 20лв сметка падам от смях. Чужденците гледат на БГ като държава застинала в 70-те години в която бедния народ се мисли за нещо супер щом се е качил на 12г БМВ и е сложил фълшиви Рейбан очила.Време е народа да навдигне глава и да разбере че може да сме много добре ако се прекрати този робски манталитет.
24
3
 
9
 
! Отговори
труд и работна запла преди 6 години
ТАЗИ ЧАСОВА СТАВКА ОТ 2.78лв.за каква категория работа е. И за какво КОЙ РАБОТОДАТЕЛ е?За държавен за общински за частен? Много въпроси около 2.78лв за един часТАЗИ ТАРИФА ЗА КЛАТЕНЕ НА КРАКА ПАК Е МАЛКА?НЕЩО ИМА В ТАЯ ТАРИФА.
23
0
 
9
 
! Отговори
Locust преди 6 години
До анонимен: Защо си наредил тия следвоенни държави за да го сравняваш с заплатите в България. С FYROM, Сърбия и Албания ли ще се сравняваме? Поогледай се малко по-надалеч. Изсвири ме предварително ако, ако си незрящ . Уникална е организацията в държавата ни. Станахме Олимпийски рекордьори по бягане назад с препятствия. Което си е за адмирации.
22
14
 
7
 
! Отговори
Джендо преди 6 години
Едно време при бай ви Тошя една заплата беше 200 лв а един телевизор 1000. Сега за една минимална заплата два телевизора може да вземеш.
21
3
 
16
 
! Отговори
Бай Х преди 6 години
Жалка картинка сме,къде на балканите а пък да не говорим за ЕС взимат такива жалки пари??? Благодаря ви че ни превърнахте в бананова държава!!!!
20
1
 
0
 
! Отговори
БКП преди 6 години
До Анонимен 23Разбирам ги,за разлика от теб.
19
2
 
4
 
! Отговори
Лидия преди 6 години
Трябва контрол и парите да не са в плик според сметка от като ми спряха сметката в банката парите ми паднаха 100 лв надолу.това е положението.толкова си изкарал дали седял 8 или 10 часа никой от политиците негов на чорапите една събота дане идеш ити режат бонуса.
18
1
 
6
 
! Отговори
Свинско със зеле преди 6 години
До Анонимен 11Заплатата ми казва друго... Цените казват друго.
17
1
 
10
 
! Отговори
Люси преди 6 години
Тези пари ги дават заедно със съботите.По селата не се празнува 1 май,Великден 24 май почиваме само в неделя и ако сме болни за да вземем тия пари.требва да направят тридневната болнични и отпуските дасеплащат по банков път.отпуска 10 лв това било на изкарано
16
0
 
13
 
! Отговори
Locust преди 6 години
От края на опашката , напред към края на опашката по минимална работна заплата в Европекския съюз. А пък цените скочили били напоследък
15
2
 
5
 
! Отговори
Тиг. от Банкиа преди 6 години
До Анонимен 10Цецо, ти ли си?
14
0
 
13
 
! Отговори
Васо преди 6 години
Как се изчислява тая средна заплата де. Колко работещи я взимат. Щото, ако министър взима 5500, а чистачка 500 средната е 3000лв. И ще бъде такава за страната, ама добре ще е министрите да са поне 100000 всеки с по една чистачка. Не с две щото ще си направят шведска тройка и отиде класацията по доходи на кино. Такива стъкмистики ги помним още от Тато, ами нали татовци управляват вече почти 30г.
13
2
 
18
 
! Отговори
БКП преди 6 години
До *** ***....Чуй сега,като ГЕРБ вдигне минималната заплата на 800 лева/примерно/,забрани на ЧОРБАДЖИЯТА да води на работа хора на по 2 и 4 работни часа,тогава ЧОРБАДЖИЯТА ще не ще ще дава 800 лева.
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Веднъгъ съ вращам дъ бачкъм у БГ ....
11
3
 
17
 
! Отговори
ТЪПИ ТРОЛИ.... преди 6 години
ГЕРБ --ПАРИ НЕ ДАВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!САМО И ЕДИНСТВЕНО ЗАКОНА ---ОПРЕДЕЛЯ И ПРЕПОРЪЧВА "МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА".ПАРИТЕ ДАВА -----ЕДИНСТВЕНО ЧОРБАДЖИЯТА , НА КОГОТО РАБОТИТЕ!!!!!!!!!!!!!!Я , КАК ДАВАТ ПО 14-ХИЛКИ , НА ГОВОРИТЕЛИТЕ ОТ ТВ!!!!