Кабинетът потвърди: Минималната заплата – 460 лева

Министрите смятат, че има икономически условия за това
41
Кабинетът потвърди: Минималната заплата – 460 лева
Снимка: Reuters

Правителството прие постановление, с което потвърди, че месечната минимална работна заплата е 460 лева от 1 януари 2017 година.

Министрите предприеха необходимите действия и за консултиране на проекта в Националният съвет за тристранно сътрудничество.

В мотивите на кабинета се казва, че повишаването на минималната работна заплата на 460 лева се предприема заради икономическият растеж, устойчивите темпове на БВП през последните години, увеличаване броя на заетите и ръстът на средната работна заплата в страната.

От 1 януари минималната работна часова ставка остава 2,78 лв.

Размерът от 460 лева на минималната заплата бе отменен от Върховния административен съд през май след жалба на работодателските съюзи. Те атакуваха процедурата, по която е видгнато възнаграждението и факта, че то не е било обсъдено на заседание на тристранката.


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
d преди 1 година
"от 1 януари 2017 година."???!?!
31
0
 
0
 
! Отговори
Благоев преди 1 година
Основните работодатели:-Държавата и предприемачите си подават топката и си осигуриха отново минимално заплащане под издръжката на един човек ! При повишение на минималната заплата автоматично по формула и по трите предложени варианта се получава по висока сума достигаща до сто лева над сегашната !
30
0
 
15
 
! Отговори
Стига сте ревали преди 1 година
Защо не излезете пред Парламента или пред МС да ревете? Когато някой протестира за по-високи заплати,вие го коментирате пред компютрите? Защо тоя народ няма,ама никакво чувство за солидарност? Всеки си търси правата сам и никой не го подкрепя. Я,погледнете гърците.Един да се вдигне,се вдига солидарно цял народ.У нас,петима излизат,пет милиона ги одумват.Размърдайте се и всички заедно да воюваме за правото си на по-добър живот . Хленчещи ленивци.
29
4
 
5
 
! Отговори
Коко преди 1 година
Да живее държавната администрация, да живее *** ***. Те са облагодетелстваните от мин заплата, аз искам браншова, който учил и работи - получава, който го мързи - на кофите
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви са тия 230 евро, пари за семки и петленки! А тока водата храната кой ще плаща?
27
0
 
11
 
! Отговори
Джъстиса преди 1 година
Работодателите в България като трябва да дават заплати и плачат плачат

хахаххахааа
26
1
 
14
 
! Отговори
Охранителят-София преди 1 година
Поредната подигравка с народа-230евра! Ако трябва да работя за тази сума,то ще се замисля дали да не кривна от правия път! Поредното управление на държавата ни принуждаващо хората да стават престъпници!
25
3
 
16
 
! Отговори
$22 преди 1 година
На мен ми е добре, вземам $22/ч и $35/ч ако работя над 40ч на седмица. Еми не мога да се оплача като се пребера и ям на корем и ми кажат 20лв сметка падам от смях. Чужденците гледат на БГ като държава застинала в 70-те години в която бедния народ се мисли за нещо супер щом се е качил на 12г БМВ и е сложил фълшиви Рейбан очила.
Време е народа да навдигне глава и да разбере че може да сме много добре ако се прекрати този робски манталитет.
24
3
 
9
 
! Отговори
труд и работна запла преди 1 година
ТАЗИ ЧАСОВА СТАВКА ОТ 2.78лв.за каква категория работа е. И за какво КОЙ РАБОТОДАТЕЛ е?
За държавен за общински за частен? Много въпроси около 2.78лв за един час
ТАЗИ ТАРИФА ЗА КЛАТЕНЕ НА КРАКА ПАК Е МАЛКА?
НЕЩО ИМА В ТАЯ ТАРИФА.
23
0
 
9
 
! Отговори
Locust преди 1 година
До анонимен: Защо си наредил тия следвоенни държави за да го сравняваш с заплатите в България. С FYROM, Сърбия и Албания ли ще се сравняваме? Поогледай се малко по-надалеч. Изсвири ме предварително ако, ако си незрящ . Уникална е организацията в държавата ни. Станахме Олимпийски рекордьори по бягане назад с препятствия. Което си е за адмирации.
22
14
 
7
 
! Отговори
Джендо преди 1 година
Едно време при бай ви Тошя една заплата беше 200 лв а един телевизор 1000. Сега за една минимална заплата два телевизора може да вземеш.
21
3
 
16
 
! Отговори
Бай Х преди 1 година
Жалка картинка сме,къде на балканите а пък да не говорим за ЕС взимат такива жалки пари??? Благодаря ви че ни превърнахте в бананова държава!!!!
20
1
 
0
 
! Отговори
БКП преди 1 година
До Анонимен 23

Разбирам ги,за разлика от теб.
19
2
 
4
 
! Отговори
Лидия преди 1 година
Трябва контрол и парите да не са в плик според сметка от като ми спряха сметката в банката парите ми паднаха 100 лв надолу.това е положението.толкова си изкарал дали седял 8 или 10 часа никой от политиците негов на чорапите една събота дане идеш ити режат бонуса.
18
1
 
6
 
! Отговори
Свинско със зеле преди 1 година
До Анонимен 11
Заплатата ми казва друго...
Цените казват друго.
17
1
 
10
 
! Отговори
Люси преди 1 година
Тези пари ги дават заедно със съботите.По селата не се празнува 1 май,Великден 24 май почиваме само в неделя и ако сме болни за да вземем тия пари.требва да направят тридневната болнични и отпуските дасеплащат по банков път.отпуска 10 лв това било на изкарано
16
0
 
13
 
! Отговори
Locust преди 1 година
От края на опашката , напред към края на опашката по минимална работна заплата в Европекския съюз. А пък цените скочили били напоследък
15
2
 
5
 
! Отговори
Тиг. от Банкиа преди 1 година
До Анонимен 10
Цецо, ти ли си?
14
0
 
13
 
! Отговори
Васо преди 1 година
Как се изчислява тая средна заплата де. Колко работещи я взимат. Щото, ако министър взима 5500, а чистачка 500 средната е 3000лв. И ще бъде такава за страната, ама добре ще е министрите да са поне 100000 всеки с по една чистачка. Не с две щото ще си направят шведска тройка и отиде класацията по доходи на кино. Такива стъкмистики ги помним още от Тато, ами нали татовци управляват вече почти 30г.
13
2
 
18
 
! Отговори
БКП преди 1 година
До ТЪПИ ТРОЛИ....

Чуй сега,като ГЕРБ вдигне минималната заплата на 800 лева/примерно/,забрани на ЧОРБАДЖИЯТА да води на работа хора на по 2 и 4 работни часа,тогава ЧОРБАДЖИЯТА ще не ще ще дава 800 лева.