Кабинетът потвърди: Минималната заплата – 460 лева

Министрите смятат, че има икономически условия за това
12 юли 2017 16:21,
41
Кабинетът потвърди: Минималната заплата – 460 лева
Снимка: Reuters

Правителството прие постановление, с което потвърди, че месечната минимална работна заплата е 460 лева от 1 януари 2017 година.

Министрите предприеха необходимите действия и за консултиране на проекта в Националният съвет за тристранно сътрудничество.

В мотивите на кабинета се казва, че повишаването на минималната работна заплата на 460 лева се предприема заради икономическият растеж, устойчивите темпове на БВП през последните години, увеличаване броя на заетите и ръстът на средната работна заплата в страната.

От 1 януари минималната работна часова ставка остава 2,78 лв.

Размерът от 460 лева на минималната заплата бе отменен от Върховния административен съд през май след жалба на работодателските съюзи. Те атакуваха процедурата, по която е видгнато възнаграждението и факта, че то не е било обсъдено на заседание на тристранката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
12
 
! Отговори
Васо преди 6 години
"От 1 януари минималната работна часова ставка остава 2,78 лв." Еееееей, бравос. Като прибавим и бъдещото Председателство да пращаме всичкото журналист по границата да снимат и интервюират завръщащите се от гурбет българе с бастунчета с шип отдолу. Зер потекоха меда и маслото, като в оня стар виц. Да се вардим от румънци, сърби, чехи, поляци, унгарци, словенци, словаци и най-паче русняци, дирещи препитание в нашата процъфтяваща икономика. Пък на анонимен 11 по-долу питане що е средна по нашенски
9
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво че е станала толкова. Много хора и тази не им дават, уж минимална. Всичко е да замажат очите на хората, виж, мнималната им заплата е 460, какво ли остава за другите заплати. Ние сме си виновни. Като излязоха полицаите, учителите и т.н. се оляхме да ги плюем. А трябваше всички да излезем да искаме нормална заплата. Статистиците ни проглушиха, че на човек му трябвали5-600 лв да живее нормално в момента. А къде са те?
8
3
 
15
 
! Отговори
коли преди 6 години
Ми аз ги правя за ден и половина 230 евро .. *** смешници хора дигайте се и правете това което трябва иначе колкото се кланятя толкова ще ви мушкат !!
7
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде другаде в ЕС хората живеят с доход от 230 евро? Абсолютна подигравка е това. Когато на депутати започнат да дават заплати по 460 лв., тогава ще е добра новина. Защото за тяхното работно време това е реалната заплата.
6
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ близо 10 години не увеличиха заплатите и пенсиите, обаче за сметка на това увеличиха всичко почти двойно. Само на тока направиха 12 увеличения - сумарно 218% от 2009 година. За какво въобще говорим.
5
2
 
14
 
! Отговори
БКП преди 6 години
До Анонимен 4Колкото са я вдигнали толкова,другарю ГРОБар.
4
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре бре пле.ме, комун.детата колко ви я вдигнаха и кога че не се сещам, кажете неуважутел.но дол.но племе, кога?
3
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е, тази цифра е смешна. Но как иначе олигарси те от ГРОБ ще правят гуши.
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДОГОДИНА - 520ПОВЕЧЕ ОТЧИСЛЕНИЯ ЗА ДАНЪК ОБЩ ДОХОД, ОСИГУРОВКИ И ПР. ЗА ХАЗНАТА.
1
1
 
51
 
! Отговори
бааа го преди 6 години
Страшна заплата,230 ойро!