Колкото повече ни следи МВР, толкова по-добре! Законно, разбира се!

Вътрешният министър отново обясни, че всичко е в името на сигурността
12 юли 2017 15:09,
65
Колкото повече ни следи МВР, толкова по-добре! Законно, разбира се!
Снимка: архив БТА

Колкото повече ни следят законно, толкова по-добре за сигурността на гражданите. Това обяви отново вътрешният министър Валентин Радев и така затвърди изказването си в същия дух, направено преди дни в Брюксел.

И днес, и тогава, МВР-шефът каза това в коментар на информацията, че за ГДБОП е закупен софтуер за извличане на данни от мобилни устройства. Новината бе интерпретирана от медиите като доказателство, че дирекцията ще "подслушва" популярните чатове и социални мрежи. От ГДБОП и МВР обаче светкавично отрекоха това.

Още по темата
"Софтуерът, който закупихме в ГДБОП за 18 хиляди лева възбуди доста общественото мнение. Става въпрос за софтуер, с който ще можем да вземаме информация от вече иззети мобилни устройства на хора, за които е повдигнато досъдебно производство", обясни и днес Радев след заседанието на Министерски съвет.

Според него в софтуера няма нищо излишно, което да засяга интересите на хората.

"Аз си позволих да кажа още, че колкото повече такава информация можем да добиваме по този начин – законен, толкова по-добре за сигурността на гражданите. На МВР това му е работата - да се грижи за общата сигурност в държавата. Надявам се вече да работят с този софтуер колегите и да го владеят добре. Това е добре за всички граждани", коментира още вътрешният министър.

По-рано днес от БСП се чу призив към премиера Бойко Борисов да поиска оставката на Валентин Радев заради изказването му. Социалистите обвиниха МВР-шефа в полицейщина и заради друга идея на ведомството му – катаджиите да проверяват и документите на пътниците в колата в опит да съберат неплатените глоби към КАТ.

"Как БСП се сетиха сега да искат оставката на вътрешния министър за нещо, прието през февруари", отвърна Радев. Той призна, че е изненадан, защото тези промени са приети от парламента февруари месец и тогава са били обсъждани с всички, включително и с БСП.

"Не става въпрос за БСП, а става въпрос за едно лице. Аз оттук отивам на блиц контрол – заседание на вътрешната комисия, на което ще могат да ми зададат всякакви въпроси, включително и той", добави Валентин Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, сега остава и открито да си го признавате. Ако някой му изкара снимките от телефона, как го *** 20 годишне момченца тоя, дали ще е на същото мнение ...
27
0
 
29
 
! Отговори
кой преди 6 години
Важния въпрос е кой ще ни пази от МВР и полицията!?
26
4
 
0
 
! Отговори
Кебапчета преди 6 години
Значи милиционерите подслушвали законно ромите в България м да добре свършена работа личи си по резултатите хайде сега едно Б А С Т А , и да кажете на президента че е един гяурин като прецедателя н на дето ви дава заплатите за новите хапартаменти Циркаджии мамини .....
25
1
 
20
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
Де ги намират все таквиз ***? След на Цвъ. Цвъ. безконтролното подслушване с цел уреждане на партийни сметки с неудобни елементи, ми е някак трудно да повярвам колко законно щели да ни контролират.
24
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Министъра може ли народа да го прати в девета глуха, неставате за нищо, гълтате милиони а престъпността цъфти.
23
0
 
23
 
! Отговори
1 преди 6 години
Нека да наградят другаря министер радев,с орден ''ДЖЕРЗИНСКИ''първа степен за това изсказване,за законното следене
22
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХА-ХА-ХА !Следяха ни внедрените от тях доносчици!
21
1
 
13
 
! Отговори
1 преди 6 години
дургарю министер,защо тогава ривете срещу сътрудниците,и агентите на ДС,сега с това подслушване,и следене,да не ставата,членове на КГБ,а началника ти нека,да пита приятелката си Меркел,дали в Германия,Щази следи и подслушва.
20
0
 
21
 
! Отговори
Свибанкя преди 6 години
Демек,ако ме вози любовницата и я проверят,ще проверят и мен и ще докладват на жена ми.Добре,че Цветелина и Бокич сега не са гаджета,а само партньори.
19
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А АЛО МАФИЯТА ЗАЩО НЕ Я ПОДСЛУШВАТЕ?ЗАЩОТО ВИ СЕ ОТЧИТА ЛИ?ХАХА!ФАШИСТИ!
18
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има си поговорка за това - "Който дава своята свобода в замяна на сигурност, не заслужава нито едното"
17
2
 
36
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Такава милиционерщина и по времето на Живков не е имало !Тогава бяхме по-свободни от днес.Всеки, който твърди обратното или не е живял в онова време, или е обикновен лъжец !
16
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова гадно, че и на герберския електорат ще му се догади! На печелившите - Честито!
15
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Tия са по-зле и от партийните номенклатурчици. Видяхте ли се каква я свършихте с оградата на границата, като все всичко знаете. Всичко е наред и половината държава е пълна с всякакви форми на живот от гз на географията.
14
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото повече ни следи МВР, толкова по-добре! Ами тогава що демократите преди 27 години ревяха, че МВР можело да подслушва, че и на палатки по жълтите повето ходеха. Сега къде са? Значи преди не можеше сега може. Много демократично!?А дали въобще ще се повиши разриваемаста от ползването на подслушването? Колко ли неудобни на тази и на следващата власт ще се подслушват?
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винаги се успокоявам с това,когато чакам с още 200 човека на бюрократска опашка.Даже хората по малко псуват.Те законно псуват с любовни намерения широка част държавни администрации.Сега чувам пари за заплати няма,защо така?
12
0
 
25
 
! Отговори
lol преди 6 години
абе тази тиква от къде ги вади тези сталински ДС/БКП реликви да се изживяват все едно е 1965???не измрехти ли вече бе мазни дабили. явно не. ама си ги гласувате на власт. радвайте те им се.честито следене. и така, до другите изборо когато отново ще си ги сложите.
11
1
 
9
 
! Отговори
Цецо Ушецо преди 6 години
Да бе да,така е.
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От овенен акъл. Айде моля ти се...
9
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези съвсем изперкаха? Да не са се обучавали при Берия?