Колкото повече ни следи МВР, толкова по-добре! Законно, разбира се!

Вътрешният министър отново обясни, че всичко е в името на сигурността
12 юли 2017 15:09,
65
Колкото повече ни следи МВР, толкова по-добре! Законно, разбира се!
Снимка: архив БТА

Колкото повече ни следят законно, толкова по-добре за сигурността на гражданите. Това обяви отново вътрешният министър Валентин Радев и така затвърди изказването си в същия дух, направено преди дни в Брюксел.

И днес, и тогава, МВР-шефът каза това в коментар на информацията, че за ГДБОП е закупен софтуер за извличане на данни от мобилни устройства. Новината бе интерпретирана от медиите като доказателство, че дирекцията ще "подслушва" популярните чатове и социални мрежи. От ГДБОП и МВР обаче светкавично отрекоха това.

Още по темата
"Софтуерът, който закупихме в ГДБОП за 18 хиляди лева възбуди доста общественото мнение. Става въпрос за софтуер, с който ще можем да вземаме информация от вече иззети мобилни устройства на хора, за които е повдигнато досъдебно производство", обясни и днес Радев след заседанието на Министерски съвет.

Според него в софтуера няма нищо излишно, което да засяга интересите на хората.

"Аз си позволих да кажа още, че колкото повече такава информация можем да добиваме по този начин – законен, толкова по-добре за сигурността на гражданите. На МВР това му е работата - да се грижи за общата сигурност в държавата. Надявам се вече да работят с този софтуер колегите и да го владеят добре. Това е добре за всички граждани", коментира още вътрешният министър.

По-рано днес от БСП се чу призив към премиера Бойко Борисов да поиска оставката на Валентин Радев заради изказването му. Социалистите обвиниха МВР-шефа в полицейщина и заради друга идея на ведомството му – катаджиите да проверяват и документите на пътниците в колата в опит да съберат неплатените глоби към КАТ.

"Как БСП се сетиха сега да искат оставката на вътрешния министър за нещо, прието през февруари", отвърна Радев. Той призна, че е изненадан, защото тези промени са приети от парламента февруари месец и тогава са били обсъждани с всички, включително и с БСП.

"Не става въпрос за БСП, а става въпрос за едно лице. Аз оттук отивам на блиц контрол – заседание на вътрешната комисия, на което ще могат да ми зададат всякакви въпроси, включително и той", добави Валентин Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
19
 
! Отговори
СЕИРИ И ПАНАИРИ преди 6 години
Докато са на власт , всичко е "законно" ..............като паднат става за тях ..........незаконно !!!!!!!!!!?????????? Е затова .../и не само/ трябва да прекръстим държавата на ........ЪПСУРДИСТАН !!!!!!!!
7
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Май скоро ще спуснем завесата на спектакъла ББ-3! Позорът е голям и дори палежът на крана не може да го засенчи! И кой има интерес да го подпали? 9.9....- уроците се преподават само на верните послушници ....
6
1
 
29
 
! Отговори
Прочети пак и пак преди 6 години
"По-добре да сме сигурни,дори някъде да минем границата - да го използваме не както трябва."Валентин Радев МВР - по Гьобелс и ЦветановТози е за прокурор не е само за оставка!Разбира те ли как се управлява Евро България-с нарушаване на законите!
5
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сваляне на това престъпно управление!ИЗВЪНРЕДЕН ТРИБУНАЛ за Борисов, Пеевски, Цецо, Доган и техните КУКЛОВОДИ от ДС
4
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Т.е със сигурност ще бъдат записани и проследени всички погроми и издевателства над цивилното население, както и със сигурност ще бъдат записани и укрити всички такива, които извършват властимащите. Изобщо, ще пращим от сигурност!
3
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквата и ГРОБ заГРОБиха България.*** народ с прости управници."И аз съм *** и вие сте прости та затова се разбираме."
2
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"София няма да е център на българското председателство"РАЗБИРАЙ, отнеха председателството от ГРОБ и Тиквата.СПРЯХА им кранчето.
1
2
 
32
 
! Отговори
Boko bo преди 6 години
Кво да говорим. Подобни безумства могат да бъдат изречени само в България и може би само от компетентните кадри на Герб. Докато ЕС върви в обратната посока с определени изключения касаещ националната сигурност. Тук едни полу-*** измислят възможно най-смотаните оправдания за некакърността си. С тази политика от тези хора определено до 10г. България е приключена. То май и в момента е така, но ние не го знаем още. Каква карма ли плащаме, че подобни индивиди с 0.5гр. мозък са министри и премиер