Конкурс за "чинията" на Бузлуджа! Това искат в ГЕРБ

Според Цветанов няма как паметникът да се върне на БСП
12 юли 2017 13:52,
31
Конкурс за "чинията" на Бузлуджа! Това искат в ГЕРБ
Снимка: архив Булфото

Не малка част от депутатите от ГЕРБ искат да се проведе конкурс за нов собственк на паметника на "Бузлуджа".

Това обяви заместникът на Бойко Борисов Цветан Цветанов. Самият той бил на същото мнение. Подобна позиция застъпи и вицепремиерът Валери Симеонов, който се обяви против връщането на паметника под каквато и да е форма на БСП.

Още по темата
Преди месец БСП поискаха държавата да им върне паметника безвъзмедно, но след като разбраха, че това няма как да стане, те поискаха да получат право на ползване за срок от 10 години.

"Предоставянето на паметника "Бузлуджа” на БСП по начина, по който те го искат, ще е в нарушение на закона", коментира днес Цветанов, цитиран от "Фокус".

Според него дебатът за паметника „Бузлуджа" трябва да се проведе в парламента, защото знаел, че има несъгласие при съгласувателните процедури за предоставянето на монумента на БСП.

Според него законовата форма е конкурс, при който да има равнопоставеност на всички желаещи да стопанисват и да инвестират в обекта. "ГЕРБ винаги са се придържали към законността и винаги са искали да са част от правовия ред на развитата демокрация", каза още Цветан Цветанов. 

По-рано днес от Обединените патриоти поискаха паметникът да стане държавен музей, чийто ремонт да бъде поет от държавата. От БСП пък дадоха да се разбере, че са съгласни, стига държавата да поеме разходите по монумента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
8
 
! Отговори
ЦЕЦО ЛЕТЕЦО преди 6 години
разбира от апартаменти, самолети, чинии и небостъргачи. Как не го е видяла принцесата на ТАТО - Людмила, та да го даде за пример на истински КОМУНИСТ - всестранно развита личност. Пардон, П.РОСТ ЧВЕК, а не личност
7
2
 
7
 
! Отговори
ПОЗНАТИ НОМЕРА преди 6 години
хем да не се дава на КОМУНИСТИТЕ/социалистите, хем да не дава държавата пари. Докато падне сама. После пак ще викат психодесните, че държавата е лош стопанин. Не държавата, а ХОРАТА НА ВЛАСТ. те са стопаните. А ГЕРБ ....По "ремонтираната" магистрала на ТАТО- ТРАКИЯ, така друса като полигон за изпитания
6
1
 
5
 
! Отговори
шеф преди 6 години
Най-добре с чинията-по *** тикви.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предлагам извънземните да я купят. Ще си я ползват по предназначение :)
4
0
 
3
 
! Отговори
Борш преди 6 години
Най-добре обществена поръчка.
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Направо ГЕРБ да я взимат, така или иначе всички от БКП- то са там. Пък и приликата с първите и на двете партии е огромна, така че лесно ще я преправят да бъде използвана за възхвала на новият вожд.
2
0
 
10
 
! Отговори
Извънземен преди 6 години
Искам да си ходя у дома. Колко искате за нея? Има ли технически преглед и каско
1
0
 
17
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Добре де, в едни други години са вложени толкова труд и народна пара в тази сграда, толкова ли е трудно да се измисли как да не се разруши, ако ще да става музей, ако ще ресторант, все ми е тая.