ДПС бие тревога: Демокрацията е застрашена, мирът е на изпитание

Движението иска най-после защита на правата и свободите
80
ДПС бие тревога: Демокрацията е застрашена, мирът е на изпитание
Снимка: архив, БулФото

Демокрацията в нашата страна е застрашена, мирът е поставен на изпитание. Тази критика отправи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация от името на своите за годишнината от приемането на Конституцията от 7-ото Велико народно събрание на 12 юли 1991 г.

Според него макар че свободата, мирът, хуманизмът, равенството, справедливостта, търпимостта са основни положения в Конституцията, има отклоняване от нейните норми.

"В последните години сме свидетели на много тревожни процеси на трайно очертаващата се тенденция за все по-голямо отстъпление от постиженията на демокрацията в страната ни, а мнозинството в парламента не само не създава гаранции за заложените в Конституцията права, ами създава закони, които ги ограничават", отсече той.

Карадайъ посочи още, че Конституцията прокламира равенството като общочовешка ценност и този принцип е и един от фундаментите на гражданското общество.

"Въпреки това няма гаранции, че Конституцията няма да се окаже заложник на лица и формации, останали оковани в старите вериги на собствените си тежки предразсъдъци, особено когато са облечени във власт", индиректно разкритикува той Обединени патриоти.

Лидерът на ДПС смята, че е крайно време да се вземат мерки за защита на основните права и свободи, защото демокрацията не е даденост, както и правата и свободите.

"В името на демокрацията и на мира трябва да се борим, за да продължаваме да живеем заедно, за да търсим вдъхновение за общо бъдеще и нека да потърсим опора за това вдъхновение в Конституцията и българския етнически модел, получил международна признателност, нека заедно да оценим богатството на различията и да изградим онази България, която да е желан дом за децата ни", призова той депутатите.


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
2
 
! Отговори
Milen преди 1 година
Това е просто нов ход на Доган . За сега не мога да го разбера ! Но в следващите дни ще го видиме ! По едно време го искараха едва ли не български националист ! =D
58
0
 
1
 
! Отговори
ANYS SHEPTI преди 1 година
До Анонимен

kakto krana pred ndk izgore>>>taka ke izgorat i tia diavoli.zavinagi.
57
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никъде не прочетох от какво е застрашена демокрацията.Само за права и свободи говорят,а за задължения-нито дума.Като не му харесва,да си върви в Турция.Там спазват конституциятаи правата и свободите на хората.
56
4
 
3
 
! Отговори
EU преди 1 година
Карадайъ да обясни на всички Избиратели от ДПС защо Дело Възродителен Процес не се преразгледа от Европейския Съд и защо продължава да се крие в Архивите докато се унищожи напълно и няма никакви Доказателства накрая
55
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
говоренето на политиците е някакво извращение на българския език,вие разбрахте ли какво иска да каже този горе, не се ли научат да говорят като нас няма да са наши представители и не са част от нас, да си живеят в парламента и да не излизат от там.Един мъж като говори казва конкретни неща и ги прави,един политик като говори все едно вятъра ***-празни думи в нищото
54
1
 
32
 
! Отговори
КЪДЕ Е преди 1 година
КЪДЕ Е РАВЕНСТВОТО КАРАДАЙЪ ?

БЪЛГАРИТЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ И НЕ ПОЛУЧАВАТ ДЕТСКИ,

А РОМЕИТЕ ХЕМ НЕ ПЛАЩАТ, ХЕМ ПОЛУЧАВАТ ДЕТСКИ ?!
53
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
така е откакто хванахте съдебната влсат за топките ... самоубийте се за демокрация!
52
1
 
27
 
! Отговори
extremist преди 1 година
българския етнически модел, получил международна признателност - КВА ПРИЗНАТЕЛНОСТ ТЕ ГОНИ БЕ ? НАПРЕЖЕНИЕТО В ТОЗИ ЕТНИЧЕСКИ "МОДЕЛ" Е ВИДНО ЗА ВСИЧКИ !
51
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тепка си я тревогата Дупесето,и си свир-ка викаш?
50
6
 
8
 
! Отговори
до дпс преди 1 година
дпс да не се прави че защитава правата на малцинствата 25 години бяха на власт чак сега ли се сетиха за права за 25години не можаха да защитят турските имена на избирателите си в ситемата на първи ред ни излиза първо името което ние сменено на сила по гафурски това говори ли им нещо на тия диктатори
49
2
 
13
 
! Отговори
Жиб. преди 1 година
И ние искаме същото,но не можем да го постигнем заради тия Дупесета,Маанета и Достета.
48
0
 
39
 
! Отговори
хасан преди 1 година
Господин Карадайъ, турските села в Родопите и Делиормана обезлюдяха, кой в Канада, кой в Германия, внуците ни вече не говорят нито турски, нито български...Идват си за седмица две лятото, но като видят, че на село няма нито вода, нито канализация не искат да останат и ден. Иначе как е в Бояна, *** ли прохладен ветрец от Витоша, да не слънчасате пред барбекюто?
47
5
 
26
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Време е ДПС да благодари публично на Желю *** и на САЩ за своето съществуване изобщо.Пък после нека плямпа за измислената демокрация.
46
24
 
9
 
! Отговори
BG Grajdanin преди 1 година
Мустафа Карадайъ е много точен , честен и интелигентен човек.Лютфи Местан говореше на език който никой не го разбира.Празни, високопарни приказки говореше машата на Ердоган Лютфи Местан.Продължавай в същият дух Мустафа, кучетата си лаят но керванът си върви..
45
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Движение за права и свободи,което се грижи за всичко друго,но не и за ПРАВОТО НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ ДА ВОДЯТ НОРМАЛЕН ЖИВОТ!!!Какво стана с традиционните производители на картофи,тютюн,боб,животновъдство,мляко и млечни продукти ,които даваха на тази държава с труда си като ваши избиратели??Пръснахте ги по света като пилци,оставихте ги на волята на Аллах да съществуват и им пълните главите с възродителен процес и тревоги за демокрацията,заплахи невидими разни!!Коя демокрация защитавате??
44
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ко речииииии, тази манерка се опита да каже нещо,но и сам не се разбра. Ще ходи скоро и този при Местаня.
43
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Женщината на Джеймс Уорлик е дошла да набива канчето на външната Захариева,да не допусне и капка руски газ през България.
42
2
 
17
 
! Отговори
помак преди 1 година
ДПС - антимюсулманска мафиотска структора ограбваща предимно мюсулманите ! КАКВО СТАВА с кмета на Неделино откр. общ. поръчки и разделил парите с Сараите ! А хидроинжинера от Сараите похарчи ли милиона за консулт. у-ги ! Прокуратурата не трябва ли да се самосезира - дават се 1.5 милиарда за язовир и ВЕЦ . които ще се изплати 3000 година ! Още ли не ни е ясно защо сме наи-бедни .а богати в БГ.НЯМА - ПАРИТЕ са изнесени в офшорни зони !
41
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе кой ги събуди тези от зимен сън?
40
2
 
22
 
! Отговори
МАЙНА преди 1 година
Като чета за безчинствата на тия ДЖИНОВЕ все повече ми липсва ТОДОР ЖИВКОВ . По негово време тия бяха НЕВИДИМИ.