ДПС бие тревога: Демокрацията е застрашена, мирът е на изпитание

Движението иска най-после защита на правата и свободите
80
ДПС бие тревога: Демокрацията е застрашена, мирът е на изпитание
Снимка: архив, БулФото

Демокрацията в нашата страна е застрашена, мирът е поставен на изпитание. Тази критика отправи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация от името на своите за годишнината от приемането на Конституцията от 7-ото Велико народно събрание на 12 юли 1991 г.

Според него макар че свободата, мирът, хуманизмът, равенството, справедливостта, търпимостта са основни положения в Конституцията, има отклоняване от нейните норми.

"В последните години сме свидетели на много тревожни процеси на трайно очертаващата се тенденция за все по-голямо отстъпление от постиженията на демокрацията в страната ни, а мнозинството в парламента не само не създава гаранции за заложените в Конституцията права, ами създава закони, които ги ограничават", отсече той.

Карадайъ посочи още, че Конституцията прокламира равенството като общочовешка ценност и този принцип е и един от фундаментите на гражданското общество.

"Въпреки това няма гаранции, че Конституцията няма да се окаже заложник на лица и формации, останали оковани в старите вериги на собствените си тежки предразсъдъци, особено когато са облечени във власт", индиректно разкритикува той Обединени патриоти.

Лидерът на ДПС смята, че е крайно време да се вземат мерки за защита на основните права и свободи, защото демокрацията не е даденост, както и правата и свободите.

"В името на демокрацията и на мира трябва да се борим, за да продължаваме да живеем заедно, за да търсим вдъхновение за общо бъдеще и нека да потърсим опора за това вдъхновение в Конституцията и българския етнически модел, получил международна признателност, нека заедно да оценим богатството на различията и да изградим онази България, която да е желан дом за децата ни", призова той депутатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ние сме готови за гражданска война !!!скапани *** .......като не ви харесва тук прав ви път към Анадола, никому няма да липсвате...Заредил ли си клавиатурата?*** дава ли ти до късно да стоиш на компУтАра?
37
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Алооооооо!!!Ние проблем с демокрацията по места-градове и села НЯМАМЕ!!!Всички изкарващи с честен труд прехраната си без значение са ми братя!!!Българи,турци,ц.....ни-без значение!!Уважаваме се,както и само единствено честният ни труд може да ни сплоти!!Проблема с демокрацията е горе при вас!!Търсете си начин да си го оправяте,но не ни намесвайте във вашите политически игри и шантажи!!Крадци,мошеници,далавераджий,и политически тарикати-НЕ УВАЖАВАМ!!!!
36
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕВРОДЕПУТАТИТЕ НА ДПС ПОВТАРЯТ ТОВА В БРЮКСЕЛ ПРИ ВСЕКИ УДОБЕН ПОВОД.ТАКА ВЛОШАВАТ ИМИДЖА НА ГЕРБУРАЦИТЕ И ДАВАТ ХЛЯБ НА ПРАВОЗАЩИТНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ И НПО-ТАТА НА СОРОС.
35
0
 
11
 
! Отговори
Чиновник преди 6 години
Политически празнословия като демокрация, права и свободи не са важни. Единствено нормативната база е важна, защото от там се изкарват парите.
34
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие и сътвореното от всички вас на това демокрация ли му викате???Шепа хора от кликата ви да гради сарай след сарай,а избирателите ви да се скитат немили-недраги по чужбина защото с нерегламентиран внос от ваша страна затрихте производството на вашите избиратели!!!И вместо да ви накъртят канчетата ги залъгвате още с възродителни процеси и демокрация,която само и единствено на вас е изгодна!!Няма тук българи,турци,***....!!Докарахте ни да се печем на един огън и да плащаме всички ваши грешки!!
33
1
 
24
 
! Отговори
КАрАДАЙЬ, преди 6 години
Не се ли страхувате от това ПОСТОЯННО БЕЗПРИЧИННО НАгнетяване НА АТМОСФЕРАТА без ПРИЧИНА?Ще ВИ накаже провидението- получавате заплата САМО за СЕЕНЕ и МНОЖЕНЕ на ОМРАЗА! Няма една положителна дума във всичките ВИ изказвания! Такава ли е ЛИНИЯТА, спусната от почетния д-р Доган?какви права какви свободи? Всички имаме равни права и свободи.САМО ЗАДЪЛЖЕНИЯТА на едни са истински повече.Срамно е ВСЕКИ ден да разпространявате ОТРИЦАТЕЛНА ЕНЕРГИЯ.ТОЧНО ВИЕ< ВАШИТЕ думи са източник на ЗЛО.Няма друг
32
0
 
5
 
! Отговори
Istinata преди 6 години
Bati tupotiite.na koi mu se chetat tia neshta
31
1
 
17
 
! Отговори
куката преди 6 години
КОЙ я застраши тази вашата демокрация бе *** ***? Да не би шиши да не се отчита пред вас вече? Май си е намерил друг покровител?
30
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малцинствата (турци и роми) станаха като онези с нетрадиционна сексуална ориентация .... все някой им пречи и им нарушава свободите!!! Зад тези кухи думи се крие агресия срещу етноса домакин, търси се повод за конфликт с цел дестабилизация и на държавата и нейното унищожаване! Според мен етническите партии трябва да се забранят и на който не му харесва, чупката от България!
29
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Учат ни, че сме равни. Пишат закони, приемат закони, с които ти казват, че има равенство. Равенството е утопия. Не съществува. Не сне равни, има по-равни, и по-равни и от равните. Няма как да е застрашено едно нещо, което го нямаш. Етническа нетърпимост, език на омразата е само в устата на дпс. Демокрация - законния начин да гласуваш и да издигаш диктаторите си. Дпс от години говорят едни и същи глупости насаждащи разделение и омраза. Права, но и задължения. Свободи, но не и свободия.
28
1
 
11
 
! Отговори
ЕТНИЧЕСКИ ТУРЧИН преди 6 години
дпс не е етническа партия както всички не са български партии.Те ако бяха наши формации щяха да защитят наши интереси.
27
1
 
20
 
! Отговори
нн преди 6 години
Кой бие тревога, ДПС ли, големите демократи? Партията им е етническа и противоконституциона. Заблуждават с някой и други българин-родоотстъпник жаден за власт в редиците и. Чисто етническа. Създадена с намеса и заплаха за България отвънка, а имено Англия. Нима не помним наглоста на англичаните, ако не я регистрирате, няма Европа за вас? ДПС е нужно сега и веднага да се забрани. Вредна за България.
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДПС бие тревога: Демокрацията е застрашена, мирът е на изпитание===Ooo, я млъквайте, ромби.
25
1
 
22
 
! Отговори
ЕТНИЧЕСКИ ТУРЧИН преди 6 години
Като крадяха като за световно демокрацията не беше застрашена,два мандата си извън играта и вече е застрашена.Ние нормалните граждани никога не сме усетили че в България има демокрация.Ние като нормални граждани усетихме само раздалението между крадци и хора които не могат да си позволят да си купят хляба.Ние като нормални граждани виждаме езика на омразата с която тези както от дпс така и от други политически парламентарни представени застрашават мира със цената на тяхното им оцеляване.......
24
1
 
23
 
! Отговори
ист преди 6 години
Демокрацията наистина е застрашена.Про турската партия чрез поставени лица е изкупила земите и хотелите по черноморието, а Пеевски е натрупал най голамо богатство. Как бе Дебелянчо забогатя. Защо застраши демокрацията .
23
1
 
17
 
! Отговори
помак преди 6 години
ДПС - проклятието на БГ! Мафиотска структора ограбваща предимно мюсулманите в БГ ! КАКВО СТАНА.КЪДЕ е кмета на Неделино откраднал общ. поръчки и поделил парите със Сараите ! Местане ти знаеш всичко - говори ....искаме догана в КАУША - доживот !
22
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тия щом реват горе долу сме хваналивярната посока.Тодоре,една година не ти стигна.. тцъ,тцъ.Сега щеше да си национален герой.
21
0
 
13
 
! Отговори
Сезона на тиквите преди 6 години
Аууу , боже, боже, каква трагедия, демоно-краДцията била застрашена...Аз не помня по нашите земи скоро да е имало демокрация - демоса е под всякаква критика, само краДцията винаги е била на ниво и никога не е спирала...особено в партиятя за Правата и Свободите на крадците.
20
3
 
12
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 6 години
''Голямата екскурзия'' трябваше да продължи по-дълго и сега този МустафЪ нямаше да се страхува от застрашената демокрация.
19
1
 
19
 
! Отговори
апо преди 6 години
ЩОМ ОТ дпс РЕВЪТ , ЗНАЧИ ЧЕ НЕ ИМ ДАВАТ ДА КРАДЪТ !