ДПС бие тревога: Демокрацията е застрашена, мирът е на изпитание

Движението иска най-после защита на правата и свободите
80
ДПС бие тревога: Демокрацията е застрашена, мирът е на изпитание
Снимка: архив, БулФото

Демокрацията в нашата страна е застрашена, мирът е поставен на изпитание. Тази критика отправи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация от името на своите за годишнината от приемането на Конституцията от 7-ото Велико народно събрание на 12 юли 1991 г.

Според него макар че свободата, мирът, хуманизмът, равенството, справедливостта, търпимостта са основни положения в Конституцията, има отклоняване от нейните норми.

"В последните години сме свидетели на много тревожни процеси на трайно очертаващата се тенденция за все по-голямо отстъпление от постиженията на демокрацията в страната ни, а мнозинството в парламента не само не създава гаранции за заложените в Конституцията права, ами създава закони, които ги ограничават", отсече той.

Карадайъ посочи още, че Конституцията прокламира равенството като общочовешка ценност и този принцип е и един от фундаментите на гражданското общество.

"Въпреки това няма гаранции, че Конституцията няма да се окаже заложник на лица и формации, останали оковани в старите вериги на собствените си тежки предразсъдъци, особено когато са облечени във власт", индиректно разкритикува той Обединени патриоти.

Лидерът на ДПС смята, че е крайно време да се вземат мерки за защита на основните права и свободи, защото демокрацията не е даденост, както и правата и свободите.

"В името на демокрацията и на мира трябва да се борим, за да продължаваме да живеем заедно, за да търсим вдъхновение за общо бъдеще и нека да потърсим опора за това вдъхновение в Конституцията и българския етнически модел, получил международна признателност, нека заедно да оценим богатството на различията и да изградим онази България, която да е желан дом за децата ни", призова той депутатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На ДъПСе не му върви на лидери- ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ИСТОРИЯТА НА НОВИЯТ ЛИДЕР- АГЕНЦИЯ ПО ПРИВАТИЗАЦИЯ И СЛЕДПРИВАТИЗАЦИОНЕН КОНТРОЛ, ПРЕПОДАВАТЕЛ В УНИВЕРСИТЕТ И НАКРАЯ СРИЧА И ЗАМЪРСЯВА МЕДИЙНАТА СРЕДА- АЗ ЛИЧНО СМЕНЯМ КАНАЛА ЩОМ ЧУЯ ИЗЦЕПКИТЕ МУ ЩОТО ТЕ СА РЕДОВНИ. БИХ ГО СРАВНИЛА С МАРЕШКИ- ЗАВЪРШИЛИ СА ЕДИН И СЪЩ УНИВЕРСИТЕТ КАТО ЧЕ ЛИ.
17
0
 
5
 
! Отговори
Даола преди 6 години
Хвърлям едно око на втория филм " Великолепния век" - това е бледо копие не предишния. Но отново налице е отвратителният османизъм и ретроградност на религията им. мъчат се да излязат от Анадола / във филма за пред света/ но тя от тях няма да излезе.
16
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напрежение създават точно тези - като примитива от снимката - които постоянно ни надуват главите как мирът и демокрацията били застрашени и как нямали права и свободи. Искат вой от джамии, ненаказана цигансkа престъпност, обръчи от фирми, салафисти по селата и в гетата, посланици да ни се месят и да обикалят страната както си искат, Боки да слушка Ердоган, патриотите да са в затвора, българският дух да е смачкан и унищожен, държавата да е разградена...т.е. всичко да си е като досега.
15
1
 
14
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
НИ сЪ притИснявЪй гУсин Карадайъ... - щом вие сте извън властта - значи всичко е наред...
14
0
 
4
 
! Отговори
123 преди 6 години
Кадей Доганя бре, де го скрихти, шо се не показува а
13
1
 
17
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Тия мижитурки отново плашат с нарушаване на ,,етническият мир,, ! Ами да се почваме ,бе потуранковци! Това нашето живот ли е ! Ама ако изметем ВАС и *** ,белким па се оправим...
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Несправедливата демокрация е по-лоша от войната.
11
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига с тия различия, с тоя "етнически модел", с тоя "възродителен процес" и прочее читашки мантри. Отдавна имате много повече "права и свободи", отколкото е редно (т.е. повече от останалото население). Цял месец (Рамазан) ми надувате в 23 часа от минарето на джамията с високоговорители воя на мюезина. Колите и бесите в много региони, даже там, дето ви няма. И не се казва "международна признателност", Карадайъ, а ПРИЗНАНИЕ. Научете го тоя български най-сетне.
10
1
 
12
 
! Отговори
бря преди 6 години
тоя откога научи български бе?
9
1
 
15
 
! Отговори
Бобчо преди 6 години
Кучеподобен вой на м*а*с*т*и*и, подобни на онова горе на снимката означава, че нещата потръгват в правилната посока и това и други като него трябва да им бъдат запушени устите по подобаващ начин - с винкел, тръба, дърво и каквото друго се сетите и голям шут в ауспуха за полетят и кацнат там, за където неистово са задърпали страната ни - на изток при потурлаците да ходят да им обясняват за демокрация, права и т.н. словоблудста.
8
3
 
19
 
! Отговори
Мразя рязани преди 6 години
Бай Тодор беше прав. Жалко,че не му стигна времето да ви прати в Анадола,дето ви е мястото,домуси ***.
7
0
 
23
 
! Отговори
Москов преди 6 години
ЧЕРНОТО ВЛЕЧУГО ПАК ПРЪДНА.
6
0
 
12
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Някой ще плаща ли за опазването на демокрацията и ако,колко?За ДПС това винаги е била скъпо и прескъпо заплатена услуга.
5
1
 
17
 
! Отговори
Шопа преди 6 години
Къв а тоа таласъм на снимката?
4
1
 
26
 
! Отговори
откровен преди 6 години
Ха сега ,след толкоз приказки кажи какво искаш да кажеш !!!
3
3
 
27
 
! Отговори
аре бе преди 6 години
Да, застрашен е вече, щото ни писна от ***! Повече няма да ви търпим кражбите и диващината! Досега не се интегрирахте-та сега ли? Тодор Живков не можа да ви интегрира, щото ако ви бе интегрирал-сега щяхте да сте европейци, но пак си останахте крадливи и лъжливи ***! И като не ви отърва-мира бил застрашен! Аре бе-ще крадете, ще лъжете, ще обирате бабите по село , ще биете и убивате -и ще искате никой да не ви застрашава ли? Като не ви изнася-айде към Турция-там ви чакат с радост!
2
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"" ДПС бие тревога: Демокрацията е застрашена, мирът е на изпитание ""..................Ние от ДПС искаме власт сега и веднага в противен случай - демокрацията е в опасност !
1
1
 
38
 
! Отговори
Сандокан преди 6 години
Карадайъ в превод от турски - Черното Влечуго (кара=черен, дайъ=влечуго)