Симеонов след среща с бизнеса: Класовете да отпаднат!

Те стимулират мързел, а не трудолюбие, смятат работодатели
125
Симеонов след среща с бизнеса: Класовете да отпаднат!
Снимка: БТА, архив

Класовете за прослужено време трябва да отпаднат, каза вицепремиерът Валери Симеонов след среща с представители на работодателски организации в Министерския съвет.

По думите му на срещата са били обсъдени възможностите за създаване на механизъм, с който да се определя минималната работна заплата.

"Срещата беше работна, решения не са вземани, готов съм и за разговори със синдикатите по темата", каза още Симеонов, цитиран от БТА.

Работодателите отново са поставили темата за отпадане на класовете за стаж от работните заплати.

Васил Велев, председател на УС на АИКБ посочи, че целта не e намаление на възнагражденията на работници и служители, а включването на класовете в заплатите.

По думите му тези класове са отживели и подобен механизъм няма в страните в ЕС. Те стимулират мързел, а не трудолюбие, подчерта Велев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
1
 
40
 
! Отговори
предателят Валери преди 6 години
Ето вижте го! Това е класически случай на предател. Едно говори, а върши точно обратното. Пише се патриот, българин, а ще дава пари за трето дете, т.е. на онези многодетните, защото българина няма повече от 2 деца. Говори че са ниски заплатите, а прави всичко да ги намали: вкарва работници отвън, сега иска да реже пари на тези, които са си оставили здравето, подигра се с пенсионерите с 20 лв, а обещаваше 300. Също ще видите, че няма да бутне и една ц.ганска къща в Асеновград.
95
0
 
29
 
! Отговори
extremist преди 6 години
Те стимулират мързел, а не трудолюбие, смятат работодатели - ТОВА МОЖЕ ДА ГО "СМЯТА" САМО ПАРАШУТИСТ("РАБОТОДАТЕЛ") БЕЗ НИТО ЕДИН ИСТИНСКИ РАБОТЕН ДЕН
94
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Тези, които са гласували от Турция (САМО) макар, че има много в чужбина...са им определяли бъдещето...Ето хора доволни ли сте...точно тези сега ви определят бъдещето...Честито...:-)"И ТО МНОГО ГОЛЯМА ЧЕСТИТО! СЪЩИТЕ ТЕЗИ, КОИТО ВИКАХА ЧОВЕК ОТ ТУРЦИЯ НЯМА ПРАВО ДА НИ ОПРЕДЕЛЯ БЪДЕЩЕТО...ТЕ СА ИЗКАТ ТЕ ДА ГО ОПРЕДЕЛЯТ...ЕМИ МНОГО ДОБРЕ ГО ОПРЕДЕЛЯТ...ПАК ИМ СЕ ВЪРЖЕТЕ НА АКЪЛИТЕ НА ТЕЗИ, ВЗЕМЕТЕ ПАК 20 ЛВ И СЛЕД НЯКОЛКО ГОДИНИ ПАК ИЗЛЕЗТЕ НА ГРАНИЦАТА!
93
1
 
29
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Предлагам всички мързеливи да отидем да се срещнем с този и да видиме нас може ли да ни избута!
92
0
 
11
 
! Отговори
До демирждията преди 6 години
А железуту, до кога ще пада ве кратунино?
91
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"ТИКВОЧЕВ НЕ САМО ДА МИ СЕ СНИМА БАБА МЕРКЕЛИНА АМИ ДА И КАЖЕ ДА ПОМАГА НЕ САМО НА ЕРДОГАН И НА БОКО ,"Само, че в Турция тези добавки не се плащат от Меркел...нито пък и обещетенията, които взимаме като ни съкратят от работа, които са и много по високи от България...Защото в нормалните държави стажа, заплатата, пенсията се плащат от самата нея!Ти изкаш да кажеш па и добавките за стажа да ти плати Меркел...ами твоята държава за какво съществува въобще тогава?
90
0
 
34
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
С най ниските заплати сме в европа!Защо просто не вземем да ометем този нагъл ром и да си поискаме реално заплащане за труда си!
89
0
 
38
 
! Отговори
робите са по-евтини преди 6 години
Работодателските организации в България са фактически робовладелчески организации. Защото само робите са по-евтини от българските наемни работници!
88
0
 
27
 
! Отговори
socialen преди 6 години
Поредната грешна, неолиберална мярка. Надявам се да не бъде приета.
87
0
 
35
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Отпадъци без трудов стаж наричат дългогогодишни работници мързеливи?Монголоиден ром така ще говориш в Козият рог!
86
0
 
16
 
! Отговори
правилно преди 6 години
махнете всичко и само на записване,в тетрадките.то и с третото дете така раждайте нище ви плащаме,тик там някои лекар да пострада но те са много не е проблем.ееи нема друга държава кат таз българия вервайте ми.
85
2
 
9
 
! Отговори
Кажи и другите де преди 6 години
НЕ ИМ ТРЯБВА ДА ОТКРИВАТ "' ТОПЛАТА ВОДА "' ДА ВЗИМАТ СИСТЕМАТА НА ПЕСИОННО ОСИГУРЯВАНЕ ОТ ГЕРМАНИЯ И ВСИЧКО ЩЕ Е 6( шест)ТИКВОЧЕВ НЕ САМО ДА МИ СЕ СНИМА БАБА МЕРКЕЛИНА АМИ ДА И КАЖЕ ДА ПОМАГА НЕ САМО НА ЕРДОГАН И НА БОКО ,
84
1
 
21
 
! Отговори
цен зу ра преди 6 години
виждам само опасни биологични отпадъци на фотото.има един с особен застоял аромат на крибса отзаде.
83
0
 
35
 
! Отговори
ЕНДЖИ БЕЛГИЕ преди 6 години
Симка, ела отнеми нещо на работниците в Белгия и утре нито един завод няма да почне работа. Защото синдикатите ще блокират входовете така, че пиле неможе да прехръкне. А такива неладурни дърдорковци се оказахте патриотите , че от сега да знаете парламента ще е мечта за следващите избори.
82
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
vsicki izdanki izdanki na toia *** se lepiat na boiko
81
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя се справи с демографската криза и с гетата, със фалшивите инвалидни пенсии, сега реши да се погрижи и за работниците като оня от вица дето седнал да мисли, че не може да намали повече заплатите, ама щял да ги разреди. Не знам дали ще ви изтраем до есента
80
0
 
33
 
! Отговори
88 преди 6 години
Познай ти от къде ще отпаднеш, фурнаджийска лопата. Гледай да гепиш повече пари сега, че повече парламент няма да помиришеш.
79
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са бизнесмени от 18-19 век. Вредни и некадърни. Сега не искат да плащат такса смет, класове, данък 10 процента.
78
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Май Симеонов ще предложи и заплатите да отпаднат, а после ще предложи и да плащаме, че работим на мутрите. В масовият случай по-възрастните и по-младите имат горе-долу еднакви заплати - мизерни, но опитът на по-възрастния го прави много по-полезен и това трябва да се заплаща. Някой има ли си илюзиите, че като махнат класа, мутрите ше повишат заплатите?!
77
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди Москов и Ненчев лудуваха из кабинета на Дядо Бойко, сега Симеончов велики се е разиграл. Обикновено лобистче със поръчение.