Симеонов след среща с бизнеса: Класовете да отпаднат!

Те стимулират мързел, а не трудолюбие, смятат работодатели
125
Симеонов след среща с бизнеса: Класовете да отпаднат!
Снимка: БТА, архив

Класовете за прослужено време трябва да отпаднат, каза вицепремиерът Валери Симеонов след среща с представители на работодателски организации в Министерския съвет.

По думите му на срещата са били обсъдени възможностите за създаване на механизъм, с който да се определя минималната работна заплата.

"Срещата беше работна, решения не са вземани, готов съм и за разговори със синдикатите по темата", каза още Симеонов, цитиран от БТА.

Работодателите отново са поставили темата за отпадане на класовете за стаж от работните заплати.

Васил Велев, председател на УС на АИКБ посочи, че целта не e намаление на възнагражденията на работници и служители, а включването на класовете в заплатите.

По думите му тези класове са отживели и подобен механизъм няма в страните в ЕС. Те стимулират мързел, а не трудолюбие, подчерта Велев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
16
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
Козият рог какъв политик е? Дай му кози да пасе. Как може в една професия един,който е работил 20 и повече години да получава заплата равна,с този който едва сега започва тази професия? Ето за това хората вместо да се връщат ще бягат от България,защото имаме глупави политици и алчни "бизнесмени"...Внасяйте евтина работна ръка от вън,но след време ще ревете,както сега ревете от ***.
115
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вклчючване на класа за прослужено време към заплатата и после замразяване на последната за поне 10 години, българските работодатели са абсолютни мародери
114
0
 
9
 
! Отговори
made in BG преди 6 години
Този крадец да ходи гол, дал си зад... на някой холдинг. Мякощо чучало е този да му вземат хотела на границата купен от далавери
113
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Навремето беше емиграция,после разбрсх,че съм се спасил,А сега,накарай ме да се върна,Порнография,това правят нашите политици
112
0
 
14
 
! Отговори
1234 преди 6 години
До Анонимен Правилно "депутат" и "министър" не са професии, но защо тогава получават клас прослужено време или за професионален опит?
111
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този ВС е доста нагъл, но ясно е, че чрез него говори ББ и пробва общественото настроение, а т.нар работодатели са едни големи мошеници и робовладелци, накъде по-ниски от тези заплати
110
2
 
2
 
! Отговори
неве преди 6 години
А трябват пари за огради,все пак
109
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работодателите стимулират емиграция, а не трудолюбие
108
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
84 - Така е. Блокирането ще е символично, защото хората има достойнство и не се оставят да ги дъвчат и плюят.
107
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Асен 101 - Прекалено спокоен народ не е на добре. Има летаргия и я забелязах още на 8 години, когато пътувах с родителите си в чужбина. Тук всичко се приема и не се търси начин за решаване на проблемите. Хората стават все по-малко активни. Та ние сме от най-дебелите нации в ЕС, а заплатите ни са подигравателно ниски.Малко гняв, ще подейства много отрезвяващо.
106
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 106 - Забравяш инфлацията. До 30 години, тези 900 лева, ще са като 150 сегашни.
105
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вместо да отпада този клас за прослужено време, трябва да вдигнат процентите за всяка година стаж, например да са минимум 2%, а не 0,6%, както е сега. Работил си 30 години нещо си, знаеш всичко за работата си, но идва някакъв младок дето нищо не знае и на практика получавате еднакво мизерна заплата. Ако заплатата ти е 500 лева, 30 години ти дават още само 90 лева. Ако стане 2%, ще са 300 лева и опитът ще бъде оценен. Никой работодател няма да вдигне заплатите, ако отпадне класа.
104
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Откога "депутат" и "министър" са професии?
103
0
 
11
 
! Отговори
1234 преди 6 години
Да не забравяме, че и депутатите и министрите взимат клас прослужено време, въпреки, че много от тях въобще или много малко са работили преди това като такива!
102
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези на снимката да си припомнят какво е казал оня чичко с мустаците и лулата:"Кадрите решават всичко"
101
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако този си изпълни заканата ще умираме от глад, то е ясно.След като и сега с класовете има гладуващи и работещи българи!Робите са ги хранели за да имат сили да работят, значи са били по-добре от нас...
100
6
 
7
 
! Отговори
АСЕН преди 6 години
След 1989 г., България затъва, СССР не дава вече милиарди .България започва "флирт" с Америка .Исканията са им събаряне на всички заводи, минаване към капиталистически строй .Защо американците поставят Бойко Борисов за премиер, защо се опитаха Цецка за президент да сложат, защо се води тази политика към мачкане на работниците.Мислих дълго и разумния отговор е :ГНЯВ.Да, това е идеята, народа да се промени, от добър и спокоен, да е гладен, изнервен.Да из.бие отр.епки като, БОКО,ЦЕЦО, ЦЕЦА.
99
0
 
37
 
! Отговори
USA преди 6 години
Продаваме си здравето и труда, без пари, а сега и опита натрупан през годините. Предлагам да плащаме на работодателят си, за това, че ни е осигурил работа. Тия май няма да изкарат дълго.
98
1
 
31
 
! Отговори
Минаващ преди 6 години
Симеонов да не би да не е вземал клас прослужено време?!
97
0
 
35
 
! Отговори
extremist преди 6 години
Класовете за прослужено време трябва да отпаднат, каза вицепремиерът Валери Симеонов - С КАКВИ КАЧЕСТВА(УМЕНИЯ, СПОСОБНОСТИ, ТАЛАНТИ, ДАРБИ...), СУБЕКТЪТ ВАЛЕРИ "ХОТЕЛА" Е КАЦНАЛ НА ВИЦЕПРЕМИЕРСКИ ПОСТ ????? (ЧАКАЙ ДА ПОЗНАЯ: ВРЪЗКИ С НОМЕНКЛАТУРАТА, СЕРВИЛНИЧЕСТВО, КОРУПЦИЯ, КРАДЕНЕ, ЛЪГАНЕ, ФАЛШИВИ ДИПЛОМИ И ВСИЧКИ ПРИСЪЩИ НА ТУКАШНИТЕ 240 УПРАВЛЯВАЩИ КРАДЕЦА "ТАЛАНТИ")