Анализатори: Марешки плаши властта, но има интерес от нея

Бизнесменът станал неудобен, използвали го като жертва
Обновена: 14 юли 2017 10:00 | 14 юли 2017 09:33,
7
Анализатори: Марешки плаши властта, но има интерес от нея
Снимка: кадър, Bulgaria ON AIR

Марешки стана неудобен и отново се упражнява политически натиск. Той беше допуснат да влезе в парламента, за да бъде използван като жертва. За да не се занимаваме с основните проблеми в държавата.

Това коментира социологът проф. Михаил Мирчев пред Bulgaria ON AIR, след като стана ясно, че лидерът на "Воля" се сдоби с ново обвинение от прокуратурата - за рекет на аптекари.

Вчера бизнесменът се закани, че може да свали правителството от власт, ако не се стигне до справедливост и натискът срещу него продължи. Според проф. Мирчев усещането за криминалност на върха в политиката се разстила по етажите на гражданската структура, а напрежението в обществото става взривоопасно. Въпреки това, по думите му Марешки е последният заинтеросаван да няма парламент, защото следващ за него няма да има.

"Проблемът на Марешки е, че идва от корпоративна среда и априори внушава недоверие. Той е човек, който много се изхвърля и затова започваш в по-голяма степен да не му вярваш", каза от своя страна политическият психолог проф. Антоанета Христова.

Тя бе категорична, че Веселин Марешки няма никакъв шанс да свали правителството от власт и го определи като "онова допълнителното, което се появи на последните избори и леко разбърква системата".

"Критично е как ще се разрешат няколко скандални случая в България. Има тотално недоверие в съдебната система. Агресията е резултат на дълго време стоене в нива на неопределеност", каза още проф. Христова.

Проф. Михаил Мирчев завърши с думите, че президентът Румен Радев се стреми да се утвърди на политическата сцена като самостоятелен властови център и до есента той ще може да бъде респектиращ такъв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
партия "ВОЛЯ" е партия на руския мафиотски капитал.С негова помощ Марешки изгради фарма-империята си, а сега и бензиностанциите, да да пере парите на руската мафия.Жена му, рускинята, играе важна роля в пъзела.
4
0
 
3
 
! Отговори
1. Срещу Марешки са преди 6 години
картелите. Те ще се борят с всякакви средства срещу всеки, който заплашва да намали печалбите им.2. Не "изхвърлянето" на Марешки дразни хората. Постиженията на Марешки вбесяват определени среди, защото този човек наистина е тръгнал от нулата. Това дава вяра и надежда на мнозина. И да е успял да вземе големи кредити от руски банки, какво? Десетки хиляди българи са женени за рускини, но всекиму такъв кредит не дават, преценили са го!3. Пишман-професорите поръчково обожествяват Румен Радев.
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на магарешки в момента му е поставена задача да го играе "онеправданият", изглеждайки в очите на офцете като "спасител", но "лошите" не му дават да "спасява".магарешки го лъскат в момента, готвейки го за понататък ... сидер "вайвода" имаше такъв "онеправдан период" в началото, и по този начин - 4 пъти прилъга да се гласува за него..
2
4
 
6
 
! Отговори
Н. преди 6 години
Марешки - муха-еднодневка в българската политика. На следващите избори, ако изобщо оцелее дотогава и не се разпадне, няма да мине и 0,5 процента. Б. Б. знаеше много преди самият той да разбере, че ще го погнат и ще има опити да му свият сърмите. Затова и след изборите не се коалира с фирмената му партийка.
1
2
 
8
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Всеки с това се оправдава, дори когато получи осъдителна присъда.