Борисов: В последните дни не сме се спрели...

Той смята, че няма смисъл БСП само да провокира управляващите
33
Борисов: В последните дни не сме се спрели...
Снимка: архив, Булфото

Загуба на време и напразно философстване. Това е, според премиера Бойко Борисов, дебатът, поискан от БСП, за Бялата книга на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер за бъдещето на Европа след излизането на Великобритания от ЕС. Той дори се скара на опозицията за острия тон по време на дебата.

Персонално гнева му си навлече червеният Драгомир Стойнов, който обяви, че правителството е внесло проект на програмата за председателството ни на ЕС заради настояването на БСП.

"Когато излезеш и кажеш: Благодарение на нас правителството прие решение, все едно ние без вас нямаше да го приемем, тонът на дебата става друг, ще загубим час и половина и дебат няма да има", скочи Борисов.

"В последните дни не сме се спрели. Вие ще кажете: Благодарение на нас се съмва, ние ще твърдим, че не се съмва благодарение на вас", продължи той.
 
Премиерът смята, че няма смисъл БСП да провокира управляващите, защото само се губи време, а в същото време е видно, че кабинетът работи.

Освен това Бялата книга само давала теми за размисъл, но тя нямала никакъв реален ефект върху нас.

"А си хабим времето сега какво пише в Бялата книга и кой вариант, това не е важно нещо, няма да стане ни един от тези варианти и хората си пишат. Има бели книги много, и НДСВ имаше Бяла книга, не знам дали и ние в някои от опозиционните мандати не писахме Бяла книга. Но ако не искаме да се движим на първа скорост, другите не са ни длъжни, ние сега бихме ли спрели заради Македония, докато не стане като нас или Черна гора?", коментира Борисов.

Така че той не виждал смисъл в това да се философства, ами би било добре да се обединят по ключови теми за решаване.

"Щом държите по Бялата книга ще анализираме, ще предложим вектори, но те са такива противоречиви вариантите в тая Бяла книга.... Но важното е да не допускаме Европа на две скорости и да отпадне кохезията", отсече той.

А иначе за пътуването си до Триест и Солун с военния самолет "Спартан", който използва при първото си задгранично посещение президентът Румен Радев, Борисов призна: "Той пътува бавно и ми е топло, и бръмчи много, но за един път става".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
26
 
! Отговори
Калина до 5 преди 6 години
В нормална държава, това е рецептата. Но ние сме си малко по-специфични, та така не става. Защото думата "Родина" е изпразнена от съдържание за повечето, докопали се до кокала. И общ път няма как да намерят, защото всеки гледа в паницата на другия да не стане така, че оня да открадне повече от мен.
5
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сравнявам два периода в нашата история(А) 1944 - 1972- избити стотици хиляди във войните и от диктатурата на пролетариата- комунистически терор, концентрационни лагери- три фалита на държавата- две обмени на парите(Б) 1989 - 2017- терор на мутрите- един фалит на държавата- една обмяна на парите
4
9
 
17
 
! Отговори
morelini преди 6 години
Ето за това нещата у нас вече близо 30 год.не вървят.Защото двете големи партии у нас не могат да преглътнат егото си и да вървят заедно за благото на родината ни.Не мога да се съглася че не могат да намерят компромисно решение по кийто и да е въпрос.Но не...ние сме опозиция и ние трябва само да плюем.Отнася се за едните и за другите.Да погледнат другите страни които в името на държавата си правят компромиси и от двете илитрите страни.Защото ако намерят единен път без значение е ДПС,О.П. и други
3
4
 
36
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Той народа го е казал: Лyд умора няма, само се поти :)
2
3
 
21
 
! Отговори
МАЙНА преди 6 години
Ей момче, вземи озапти ДЖИНОВЕТЕ, БРЕНДИТАТА , СКОЧОВЕТЕ и т. н.
1
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами сопри се за малко-спри да мелиш.