Facebook война Нинова-Симеонов: Клета ми Козета, бедни ми Валери...

Социалистката вини вицето, че има няколко съвести, а той - че БСП е ударила дъното
14 юли 2017 10:48,
145
Facebook война Нинова-Симеонов: Клета ми Козета, бедни ми Валери...
Снимки: БТА и Facebook, колаж Dnes.bg

Ожесточени военни действия проведоха късно снощи вицепремиерът Валери Симеонов и лидерът на БСП Корнелия Нинова от профилите си във Facebook.

Патриотът нарече социалистката "Клета ми Козета на прехода", а Нинова го обвини, че е "момче за поръчки".

Първият залп дойде от профила на Симеонов. Привечер той публикува пост, посветен на  паметника на връх Бузлуджа, в който обясни, че идеята монументът да не бъде връщан на социалистите е негова и не е поръчка на премиера Бойко Борисов. Тази седмица кабинетът реши, че държавата няма да уважи искането на социалистите да им върне паметника на заветния за тях връх.

Още по темата

"В живота си винаги съм служил на собствената си съвест и не съм позволявал на никой да диктува моето поведение. Определянето ми като "момче за поръчка" е обидно и подло. Драга ми Корнелия, клета ми Козета на прехода, аз няма да те нарека "момиче за поръчка"", пише Симеонов и продължава с обръщението си към Нинова:

"С такива епитети можеш да се обръщаш към обкръжението си от млади червени депутати, които ежедневно демонстрират какво означава "момчета за поръчка". Благодарение на тях и на повърхностната ви популистка опозиционна линия, парламентарната дейност удари дъното. Съчувствам на колегите, които са принудени да търпят това ежедневно унижение в Народното събрание".

"Драги ми Валери, бедни ми Симеонов, прочетох прочувственото Ви обръщение към мен. Ако бяхте спрели до "бедна ми Козета", т.е. до мен, щях да го подмина без внимание", отвърна два часа по-късно Корнелия Нинова от своя профил във Facebook.

Тя дава да се разбере, че е обидена от обидите към младите й депутати.

"Казвате "в живота си винаги съм служил на собствената си съвест". Колко съвести имате? Аз познавам няколко.

Сегашната, с която ругаете БСП. Друга, с която веднага след изборите дотърчахте в кабинета ми в парламента, за да ме убеждавате да направим тройна коалиция с ГЕРБ и вас", продължава соцлидерката.

После подробно обяснява, как е отказала сътрудничество на Симеонов, а той след известно време пак дошъл в кабинета й, притеснен, че БСП и ГЕРБ могат да направят коалиция и той да изпадне от властта.

"Много съвести имате, драги ми Валери. И в различен момент вадите различната. Казвате, че с "обкръжението ми от млади депутати сме ударили дъното". Чета някакви изследвания тези дни. Даже от агенции, на които не сме любимци. Казват, че БСП има 20% - 21% подкрепа в момента. Ако това е дъното, дали има нещо под него, клети ми Симеонов? Сигурно има, защото същите агенции определят подкрепата за вас на 6-7%. Копайте - нагоре. И когато се засечем, ще поговорим пак.", пише още Нинова.

След това допълва, че е чула, че Симеонов иска да сложи на Бузлуджа предаватели на телевизията си и затова не иска паметникът д асе връща на БСП.

"Само че това е великият връх Хаджи Димитър, а не "великата стена" на българо - турската граница", пише още тя.

"Казвате, че не правите това, което Ви нареди премиерът. Очевидно обаче, той прави това, което му наредите Вие. Накрая ми остава една горчилка от тъжната политическа действителност у нас.

Гласуваш за едно, а идва друго. Гласуваш за Борисов, управлява те Валери Симеонов. Гласуваш за 300 лв. минимална пенсия, получаваш 180 лв. Но вярвам, че това ще се промени", завършва Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
10
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
***, сънувате ли Бойко?
106
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Селски хитрец.Бай *** е по-благороден.
105
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виж му само физиономията и не питай що за човек е.
104
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали се съгласи да отглеждаме чуждоземци.Понеже армия няма,предлага в хотелите му да се настанят бежанци срещу заплащане.Нали ни накараха да теглим 200млн,като основното перо е -за тях.
103
20
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не спорете с Куррррнелия,тя е добре школувана червена актриса от театъра на Червената армия
102
32
 
18
 
! Отговори
БЯЛ ВЪЛК преди 6 години
Браво Валери разкажи и играта на тая комунистка, национална предателка.....
101
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БРАКЯ КОМЕНТАТОРИ НЕ СЕ КАРАЙТЕ ТЕ ТАМ ГОРЕ СА СИ ЕДНО А ТЕАТРОТО Е ЗА НАЗЕ !
100
4
 
10
 
! Отговори
Другарката Нинова преди 6 години
Сетила се Мара да се побара.
99
4
 
7
 
! Отговори
кон грачи лейшън преди 6 години
Типично българско мъжле-каварели.
98
6
 
28
 
! Отговори
Демократ преди 6 години
За да си демократ в България след 1989-та година требе:1. - да си ПРОСТ2. - да лъжеш кат дърт Ц. без да мигаш3. - да казваш постоянно колко е велика демокрацията4. - да казваш, че за всичко са виновни предишните5. - да можеш да КРАДЕШ без свян6. - да имаш диплома за 6 клас7. - да си от мафията
97
1
 
13
 
! Отговори
До 100 преди 6 години
Всяка партия иска власт, а БКП едва ли ще се дореди до властта при наличието на БСП.
96
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е нивото на дискусията, а БКП просто иска власт.
95
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който се е хванал с ГЕРБ не е прокопсал. Май Волен Сидеров не успя да убеди в това, останалите от лъжепатриотската коалиция.
94
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като гледам какви ги върши Валери Симеонов, май става за член на ГЕРБ. Там ще може още повече да се развихри и всичко да остане безнаказано.
93
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен11 преди 6 години
До опа,ром с въглищарска лопата,такива ,като него,работеха на товарна гара ''ПИОНЕР'',сега седнал на политика да ни учи.
92
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Симеонов е патриот, колкото аз съм китайски император.
91
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Симеонов и останалите лъжепатриоти веднага да подават оставки, докато все още не са досъсипали България!
90
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вальо,Вальо!Като те знам какъв си политико-инженеро-пазван-жур.ана.лизец,как да отида на доктор?Що не се организирате тримката баш-патриоти в "Дружество за опазване на управляващите БГ ид.иоти" с офис около Малко Търново?Ти ще им пускаш да гледат и слушат порно,Сидеров ще черпи с "чай и пудра захар", а Каракачанов ще пази оградата на държавата -специалистите да не я отнесат на "Вторични суровини"! Все едно че сте в парламента, но в по-интимна обстановка!
89
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Симеонов не бил цвете, а кУрнелка каква е ..... А товарищи ?
88
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До *** от БСПДа, типичен гербераст. Винаги верни на девиза: "Крадецът вика, дръжте крадеца"