Facebook война Нинова-Симеонов: Клета ми Козета, бедни ми Валери...

Социалистката вини вицето, че има няколко съвести, а той - че БСП е ударила дъното
14 юли 2017 10:48,
145
Facebook война Нинова-Симеонов: Клета ми Козета, бедни ми Валери...
Снимки: БТА и Facebook, колаж Dnes.bg

Ожесточени военни действия проведоха късно снощи вицепремиерът Валери Симеонов и лидерът на БСП Корнелия Нинова от профилите си във Facebook.

Патриотът нарече социалистката "Клета ми Козета на прехода", а Нинова го обвини, че е "момче за поръчки".

Първият залп дойде от профила на Симеонов. Привечер той публикува пост, посветен на  паметника на връх Бузлуджа, в който обясни, че идеята монументът да не бъде връщан на социалистите е негова и не е поръчка на премиера Бойко Борисов. Тази седмица кабинетът реши, че държавата няма да уважи искането на социалистите да им върне паметника на заветния за тях връх.

Още по темата

"В живота си винаги съм служил на собствената си съвест и не съм позволявал на никой да диктува моето поведение. Определянето ми като "момче за поръчка" е обидно и подло. Драга ми Корнелия, клета ми Козета на прехода, аз няма да те нарека "момиче за поръчка"", пише Симеонов и продължава с обръщението си към Нинова:

"С такива епитети можеш да се обръщаш към обкръжението си от млади червени депутати, които ежедневно демонстрират какво означава "момчета за поръчка". Благодарение на тях и на повърхностната ви популистка опозиционна линия, парламентарната дейност удари дъното. Съчувствам на колегите, които са принудени да търпят това ежедневно унижение в Народното събрание".

"Драги ми Валери, бедни ми Симеонов, прочетох прочувственото Ви обръщение към мен. Ако бяхте спрели до "бедна ми Козета", т.е. до мен, щях да го подмина без внимание", отвърна два часа по-късно Корнелия Нинова от своя профил във Facebook.

Тя дава да се разбере, че е обидена от обидите към младите й депутати.

"Казвате "в живота си винаги съм служил на собствената си съвест". Колко съвести имате? Аз познавам няколко.

Сегашната, с която ругаете БСП. Друга, с която веднага след изборите дотърчахте в кабинета ми в парламента, за да ме убеждавате да направим тройна коалиция с ГЕРБ и вас", продължава соцлидерката.

После подробно обяснява, как е отказала сътрудничество на Симеонов, а той след известно време пак дошъл в кабинета й, притеснен, че БСП и ГЕРБ могат да направят коалиция и той да изпадне от властта.

"Много съвести имате, драги ми Валери. И в различен момент вадите различната. Казвате, че с "обкръжението ми от млади депутати сме ударили дъното". Чета някакви изследвания тези дни. Даже от агенции, на които не сме любимци. Казват, че БСП има 20% - 21% подкрепа в момента. Ако това е дъното, дали има нещо под него, клети ми Симеонов? Сигурно има, защото същите агенции определят подкрепата за вас на 6-7%. Копайте - нагоре. И когато се засечем, ще поговорим пак.", пише още Нинова.

След това допълва, че е чула, че Симеонов иска да сложи на Бузлуджа предаватели на телевизията си и затова не иска паметникът д асе връща на БСП.

"Само че това е великият връх Хаджи Димитър, а не "великата стена" на българо - турската граница", пише още тя.

"Казвате, че не правите това, което Ви нареди премиерът. Очевидно обаче, той прави това, което му наредите Вие. Накрая ми остава една горчилка от тъжната политическа действителност у нас.

Гласуваш за едно, а идва друго. Гласуваш за Борисов, управлява те Валери Симеонов. Гласуваш за 300 лв. минимална пенсия, получаваш 180 лв. Но вярвам, че това ще се промени", завършва Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
6
 
16
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До хх Едно се чудя, и не мога да се начудя. Колко ле се окраде от КТБ, че Борисов, Симеонов и сие управляващи, в момента и преди, само за това говорят, а сума ти наши и чужди експерти правят всичко възможно,да върнат по най-бърз начин парите?Счупиха си краката от бързане напоследък!Пък после говори затова, какво е "крала" Корнелия.Впрочем, след години необмислени приказки, когато поизтрезня и народът и експертите, а най-вече -политиците, какво загубихме, докато Борисов си чеше егото?
6
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Клетият Валери и на спътник да си качи антената на кабеларката, рейтингът му все по-дълбоко ще се забива. Особено ако патриотично премахне и класа за прослужено време! Има хора прости, има хора вредни, но тоздветуродливо съчетание и на двете!
5
9
 
24
 
! Отговори
До 2 преди 6 години
Той винаги си е бил такъв. Слуга на Мутро-олигархията.
4
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
най-лошото, че все по надолу - по надолу пада нивото в парламента и никой не стига дъно, колко ли дълбоко трябва да затънем?
3
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така става, когато господин никой получи власт. От някаква кабеларка да станеш вицепремиер - това може да се случи само в Бг. Не, че и Кокито е цвете, ама този чупи *** отвсякъде.
2
7
 
31
 
! Отговори
ЛОША ОРГАНИЗАЦИЯ преди 6 години
Валери започва да става Гнусен .
1
22
 
12
 
! Отговори
хх преди 6 години
другарката клептоманка открадна техноимпекс, булгартабак и пловдивския панаир - има няма 2 милиарда.честито,да ви е жива и здрава.