Годишнината от опита за преврат в Турция - и в Разград

На тържеството присъства ген. консул на Р Турция в Бургас
15 юли 2017 13:14,
103
Годишнината от опита за преврат в Турция - и в Разград
Снимка: bTV

Консулството на Турция в Бургас организира възпоменателно тържество по повод Деня на демокрацията, който се отбелязва в южната ни съседка в годишнината от опита за преврат – 15 юли.

Още по темата

Мероприятието не е обявено официално, като на него присъстват областният управител Гюнай Хюсмен и представители на партия ДОСТ, съобщава bTV.

Първоначално то трябваше да се проведе в шуменския театър, но ръководството в последния момент отказа да предостави помещения. Това стана на фона на закани за протести от страна на местните структури на ВМРО и НФСБ.

Така тържеството се премести в разградски хотел.

Събитието беше съпроводено само от символичен протест на националисти, които прочетоха декларация, в която осъждат провеждането му.

"Това събитие трябваше да се проведе в Щумен, но след като научихме за провокациите, решихме да не нагнетяваме допълнително напрежение. Единствената ни цел е да споделим демократичните ценности и саможертвите, които бяха направени", заяви консулът Ниязи Акьол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
10
 
! Отговори
До 40 преди 6 години
Много си закъсал с историята, loser. Вземи се ограмоти малко. Виж какво са представлявали турските племена преди Осман. И с измислени нации като македонци не ни мешай, освен ако не са някакво тракийско племе.
39
5
 
9
 
! Отговори
Mda преди 6 години
Izbitite I zatvorenite sa tehni sanarodnici,kolegi,priqteli I komshii.I se radvat I praznuvat.Nqmam dumi,kakvo ovcho stado blee na iug ot Rezovo.
38
12
 
15
 
! Отговори
Shark преди 6 години
До 15072017. Напротив, много точно е описал вас, турците, и това че държавата ви е построена върху кръвта на милиони избити. Също и това, че ще си платите, и то много много жестоко, с много високи лихви, също е вярно, така е, нищо на този свят не остава незаплатено и ненаказано. Каквото и да си пишеш, че българите сме славяни, прабългари, че товабило, онова било, прекрасно знаеш, че Турция е старана с криминално досие, а не история. И ако имате капка достойнство да се извините. Но нямате!!
37
5
 
5
 
! Отговори
Mda преди 6 години
Kvadratoglavite praznuvat izbivaneto na 2-3 hilqdi I vkarvaneto v zandanite na Diarbekira 100 000.A prez tova vreme alash-verisha na Sultana s islqmistite ne spira.
36
14
 
18
 
! Отговори
vah преди 6 години
Ние сме български граждани, но не и българи. Това не ни прави по-малко отговорни да спазваме законите на Р.Б. Ние сме турци и турци ще си умрем, какво лошо има в това хора от една етническа общност да окажат подкрепа към своите братя, макар и разделени в две държави?? С какво е заплаха един молебен за България и българите не мога да разбера. Когато български свещеник отслужва литургия в Желязната църква в Истанбул не е проблем, така и молебен на мюфтията в България не трябва и не е проблем!
35
7
 
10
 
! Отговори
True преди 6 години
Electorata na Mestan I Erdogan praznuva 1 godina ot rqzaneto na glavi na neshtastni vojnicheta.Orientalshtina.
34
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция е по-развита държава от българия.
33
0
 
8
 
! Отговори
карина преди 6 години
Сбъркана работа от всякъде...
32
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Излезте от Истанбул и тръгнете към Иран и ще видите колко са развити. ....Излез от Сф да видиш какво е развитие и тогава ела да пишеш.
31
5
 
6
 
! Отговори
Р преди 6 години
Това се чества за да напомня на пучистите какво ги чака,ако пак посмеят.На мен лично ми е все тая,обаче да си го честват там,а не тук.
30
3
 
12
 
! Отговори
сурат преди 6 години
До СурайКво чесвате бе ? Изобщо знаете ли кво се чесва ?
29
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е все едно ние да честваме Деня на Ботев на различни места в Турция....Ако живееш в Турция какво ти пречи да го честваш? Или носиш Ботев в сърцето си или не независимо къде се намираш.
28
12
 
2
 
! Отговори
Сурай преди 6 години
И в пазарджек чесвами
27
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баси държавата е Турция. Където минали клали и избували. Развитие една тлъста Нула. Застой, поквара, фалшив морал, фалшив религия с която са им измити мозъците, че са велик народ. Излезте от Истанбул и тръгнете към Иран и ще видите колко са развити. Дрехи от шаек, жените - пингвини, стил 14 век. И джамии колкото искаш. Да, направили са хубави шосета. А останалото е пустиня, вековен застой, диви военни, нищо нормално. На тези които им харесва Ердоган, да си отидат там. Нали е хубаво.
26
2
 
13
 
! Отговори
криста преди 6 години
Аз ли нещо не вдявам - що за повод е да се чества годишнина от опита за преврат ? Някакъв празник ли е ? И какво се отбелязва - радваме се на потушаването му или скърбим за неуспеха ?
25
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гьокче излезе прав. В България има много последователи и бази на гюле истински. Факт.
24
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В чест на кво????!!!!На демокрацията ли????Заптиетата я изтръгнаха от корен , когато си избраха султана!Фанатизирани тарамбуки - ако не ги завиваха с чаршафи - да бяха понесли ковчега на демокрацията към гробищата!Турчеещите се по маци от Разград - показват колко им дреме за България!
23
7
 
14
 
! Отговори
Жибор преди 6 години
Това е все едно ние да честваме Деня на Ботев на различни места в Турция.
22
5
 
12
 
! Отговори
До 21 преди 6 години
Съгласен съм с написаното от Вас!! Много точно и правдиво. Истина 1 000%!
21
13
 
23
 
! Отговори
Турците преди 6 години
ще бъдат наказани от вскички богове за кръвта върху която е построена тази държава - бастион на злото. Турците са лоши хора, завистливи и крадливи. Злото е пропито във всеки слой на обществото. Подкрепа за всички кюрдски бойци за свобода, те знаят и помнят. Господ Бог е справедлив и няма да остави това зло да съществува. Кармата е много истинска. Който пише че са много велики, не знае нищо. Синове и дъщери на ***, убийци, изнасилвачи, лъжци и т.н. Кръвта на всички посечени ще ви залее.