Ген.-лейтенант Боцев: Комисията за изтребителя е обективна

Не е имало външна намеса при разглеждане на офертите, убеден е той
16 юли 2017 15:54, Анисия Иванова
121
Ген.-лейтенант Боцев: Комисията за изтребителя е обективна
Архив: Булфото

Абсолютно съм убеден по доклади на моите подчинени командири, че не е имало никаква външна намеса при разглеждане на офертите за нов изтребител за ВВС. Това заяви началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев.

"Ние казваме какво искаме, оттам нататък е работа на комисията и въпрос на преговори какво ще се достави“, коментира той пред БНР.

На въпрос как ще коментира подмятания на политици и на външни наблюдатели, че е имало намеса в работата на комисията, Андрей Боцев посочи: "Не мога да коментирам разни политически изказвания, компетентността и некомпетентността на хората, които се изказват. Мога да говоря за военните специалисти“.

"Българската армия от постоянното недофинансиране е доведена до това състояние, но както се казва: „по-добре късно, отколкото никога“. Надяваме се в най-скоро време да стартират и трите проекта за модернизация, за което бе постигнат консенсус на Консултативния съвет при президента и се взе решение трите проекта да се движат едновременно“, обясни началникът на отбраната.

"Имаме уверението, че в най-скоро време и проекта на Сухопътни войски ще бъде приет от МС и ще влезе в НС. Има пътни карти, които са приети. Проектите на Военноморските и Военновъздушните сили засега следват тези пътни карти“, заяви той.

На въпрос колко дълго във времето може да се отлагат проектите, докато се намери финансиране, така че армията да изпълнява своите задачи ген. Боцев обясни: „Армията продължава да изпълнява своите задачи и ангажименти по трите мисии. Относно проектите се радвам, че най-после трите проекта ще стартират и успоредно ще се развиват“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
23
 
9
 
! Отговори
Влади преди 6 години
Не ща Дачия! Возих се на нея, сигнах до Стара Загора и даже се върнах, но хванах морска болест, дето по корабите не ме е хващала. Такова нещо е и Грипена. F16 e прекрасен изтребител, питайте най-вече Садам и Милошевич( Къде са те сега?). Техните самальоти Миг-ове и други руски измишльотини падаха като круши. Грипен не е участвал в нито един въздушен бой, както МиГ-29 не е спечелил нито един. За какво ни е Дачия, щом ще се дават пари? ***, не спорете, по-умен съм и по- информиран от вас.
80
8
 
4
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
До хъмНапример тези грозни зелени трамваи----------- Грозните зелени трамваи са желязна швейцарска техника, която ще изкара още толкова служба, колкото е изкарала досега. Това ти не е православен руски трамвай, а протестантски, от Швайц.
79
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие нормални ли сте ? Ф16 е тоооооолкова дърт.... Как може да има търсене за този летящ чайник изобщо? Че и трета ръка.... Само откачалник би разглеждал такъв вариант през 2017г.
78
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма сериозен специалист по авиация, който да каже, че трета ръка Ф-16 са по-добър вариант от нови Грипен. Грипен превъзхожда Ф-16 по всички показатели. Колкото проучвания, комисии и заседания да правят, едно и също нещо ще установят.
77
3
 
3
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
До hypocritical bastardФ 15 ( с RCS = 15 m^2)------------- Сигурно си искал да напишеш 1.5 кв. м. 15 кв.м. е ЕОП на пътнически боинг.
76
4
 
5
 
! Отговори
cazzo duro преди 6 години
До бесенИ да добавя: Аз пиша с факти и познания. Ти..........с "опорни точки". Е, как да имаш шанс??? Ай започвай да псуваш, че нещо се бавиш -по това време вече си накъркан здраво с препарат за вана:))))))))))))
75
1
 
4
 
! Отговори
cazzo duro преди 6 години
До бесенИстината боли, а??? Мууууууухахах!
74
3
 
6
 
! Отговори
hypocritical bastard преди 6 години
цената на самите самолети е половината от сделката , купуваме обучение , въоръжение и логистика за десетилетия напред . Никой не ни е предлагал нови Ф16 , останалите варианти бяха Ф 18 и Мираж 2000 ( не лош самолет , гърците го експлоатират успешно) . Колкото до cazzo duro , филмчето си го има и на руски и на сръбски , пилотите са реални и казват че МиГ 29 не е можел да прехване Ф 15 ( с RCS = 15 m^2) на повече от 40 км . . Представете си какво е положението при Грипен с RCS = 0,1 M^2
73
10
 
9
 
! Отговори
До Mr STARBUCKS преди 6 години
Мистърчо с воня на калпаво кафе, през корейската война МиГ-15 наритаха задниците на "Сейбърите". През виетнамската МиГ-21 попиляха "Фантомите", 2:1 и то с виетнамски пилоти! А? Това, че някой самотен сръбски самолет е бил свален от 6-кратно количествено превъзходство на натовци, водени от AWAKS, нищо не значи! На конвейра поставиха Т-50, "Черната чума" е в напреднал стадий на изпитания.Янките ще произведат 2000 недоразумения F-35. Всичко това няма смисъл - при една война СЕГАхиперзвукът решава!
72
13
 
10
 
! Отговори
помак преди 6 години
Решетников иска ГРИПЕН - Решетников мрази Ф16....защото израелската армия е с Ф16 и разпердушини МИГи СУ-тата на арабите ! Турция прави Ф16 - купуваме оттам !
71
1
 
5
 
! Отговори
бесен преди 6 години
До cazzo duroТи нещо като очевидец се бараш. Тук с какъв авторитет обясняваш кое как било. А може ли да ходиш на майната си и да не правиш на по-умен от колкото може да бъдеш!
70
4
 
14
 
! Отговори
хъм преди 6 години
Ако купят Ф16 не само е имало натиск, ами направо чуждо поръчение изпълняват. Твърдо против стара техника! Станахме държавата на втората употреба, но си я плащаме прескъпо. Например тези грозни зелени трамваи, вместо да дадат пари да ги унищожат, е било по-лесно да ни ги продадат! И щото има глупави да се вържат, номера минава. Същото с Ф16 искат да стане. Индия как купува техника от където им е изгодно? Турция също. Но ние трябва да питаме САЩ. Барем като бяхме към СССР ни подаряваха техниката.
69
1
 
3
 
! Отговори
cazzo duro преди 6 години
до 77"Никто не сказал, не буду". тубатаПревода е на руски, нямаш проблемГледай
68
1
 
5
 
! Отговори
раздразнен преди 6 години
До u4enНеграмотнико, научи се да пишеш! Такива като теб - неграмотни, не трябва да имат право да дават мнения как да се развива България!
67
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ф-16 ще ни подарят, когато ги пенсионират отвсякъде след няколко години. Ние трябва да купим нови шведски. Българската армия никога не е придобивала техника втора употреба.
66
11
 
11
 
! Отговори
u4en преди 6 години
Решетников иска ГРИПЕН - родоотстъпниците също ! Решетников мрази Ф16 - израелската армия е с Ф16 и разпердушини МИГ и СУ -тата на арабите ! Турция прави Ф16 - копуваме ги от тях !
65
10
 
12
 
! Отговори
cazzo duro преди 6 години
До КазахИма едно много хубаво документално филмче в тубата. Сръбско. документален разказ в първо лице от малцината оцелели сръбски пилоти на Миг-29. Даже ми станаха симпатични. Милите те! Пълна безпомощност. Излетели.....за да бъдат свалени. Даже и не са видели Ф-ките на допотопните си радари. Само "бум" и който е успял да катапултира днес се радва на живота.
64
11
 
9
 
! Отговори
u4en преди 6 години
Решетников иска ГРИПЕН - нашите родоотстъпници също ! Решетников мрази Ф16 - защото израелската армия е с Ф16 и разнищи МИГ-овете и СУ-тата на арабите ! Затова искаме Ф16 - Турция ги произвежда - купуваме от тях !
63
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шведските изтребители ще палят през зимата и няма да им замръзва горивната помпа.
62
9
 
8
 
! Отговори
cazzo duro преди 6 години
До КазахПо време на обучение руски пилот на су-27 задал въпрос директно: "Какви са ни шансовете срещу Ф-22 и Ф 35?"След неловко мълчание офицера казал: "Бог ще е с нас, надяваме се да му се повреди радара.Ако не, поне катапулта да работи"