Ген.-лейтенант Боцев: Комисията за изтребителя е обективна

Не е имало външна намеса при разглеждане на офертите, убеден е той
16 юли 2017 15:54, Анисия Иванова
121
Ген.-лейтенант Боцев: Комисията за изтребителя е обективна
Архив: Булфото

Абсолютно съм убеден по доклади на моите подчинени командири, че не е имало никаква външна намеса при разглеждане на офертите за нов изтребител за ВВС. Това заяви началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев.

"Ние казваме какво искаме, оттам нататък е работа на комисията и въпрос на преговори какво ще се достави“, коментира той пред БНР.

На въпрос как ще коментира подмятания на политици и на външни наблюдатели, че е имало намеса в работата на комисията, Андрей Боцев посочи: "Не мога да коментирам разни политически изказвания, компетентността и некомпетентността на хората, които се изказват. Мога да говоря за военните специалисти“.

"Българската армия от постоянното недофинансиране е доведена до това състояние, но както се казва: „по-добре късно, отколкото никога“. Надяваме се в най-скоро време да стартират и трите проекта за модернизация, за което бе постигнат консенсус на Консултативния съвет при президента и се взе решение трите проекта да се движат едновременно“, обясни началникът на отбраната.

"Имаме уверението, че в най-скоро време и проекта на Сухопътни войски ще бъде приет от МС и ще влезе в НС. Има пътни карти, които са приети. Проектите на Военноморските и Военновъздушните сили засега следват тези пътни карти“, заяви той.

На въпрос колко дълго във времето може да се отлагат проектите, докато се намери финансиране, така че армията да изпълнява своите задачи ген. Боцев обясни: „Армията продължава да изпълнява своите задачи и ангажименти по трите мисии. Относно проектите се радвам, че най-после трите проекта ще стартират и успоредно ще се развиват“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
4
 
10
 
! Отговори
Казах преди 6 години
До cazzo duroНали знаеш че ф22 се открива с ракети против градушка ... :) това е като онези които мислили и вложили милиони за да измислят химикал който да се използва в космуса, поради липсата на притегляне мастилото не работи както на земята, а някои си използват молив за това и не са изхарчили нищо освен за производството му!
60
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
F18 Unit cost US$98.3million (2016 flyaway cost)
59
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До чекистФ-18 не струва 300 милиона. Струва 30 /тридесет/ милиона. И на нас ф-18 не ни трябва. Наземни цели нямаме/ а Ф-18 е за това/. И нещо да те попитам: толкова ли са *** израелците , че са с Ф-16 а не грипен?? Не говоря, че преминават на ф-35.
58
1
 
16
 
! Отговори
чекист преди 6 години
До cazzo duroХей, ***...Ами прочети малко. Нов ф16 няма как да има . Има ф18 и струва около 300млн парчето. След 10ина години страни като България/ не е акционер/ ще могат да си поръчват и ф35-някъде около 2 млрд. Че работата смърди съм съгласен. Смърди от момента в който апартамунтаджията Цветанов обвини в корупция шведите. За сведение това е страната със един от най високите санитарни минимуми по отношение на корупцията-първа или втора държава беше в класацията
57
17
 
7
 
! Отговори
cazzo duro преди 6 години
Работата смърди до небесата.НОВ Ф-16 C/D е по-евтин от Грипен!! Да оставим настрана, че е с по-добри характеристики, изцяло съвместим с НАТО и доказал се боец!! Та каква е логиката да купуваме Грипен??? Не сещате ли??? айде бе!! Сещате се и още как! Логиката е в случай на конфликт руснаците да имат насреща си хвърчило за еърполисинг а не машина за въздушно превъзходство. За това е тази бясна кампания.
56
0
 
3
 
! Отговори
Крум преди 6 години
sofiawars/r/168318/
55
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А като няма намеса, защо офертите са неравностойни като състояние? Две оферти за стари машини, само третата за нови?? Като ще е нов самолет, трябваше да изискат само оферти за нови машини.В противен случай е доволно съмнително, защото при подобна оферта всеки би избрал новите Грипен, но ако имаше оферти зза нов Ф16 или 18, или за нов Юрфайтър щеше да бъде честно!
54
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На нас самолети не ни трябват. Напъните за купуване са резултат от политиката на Тръмп който обяви че съюзниците от НАТО трябва да отделят определен процент от брутния си вътрешен продукт за отбрана. Ето Полша купи ракетни системи, ще ги купи и Румъния. Самолетите са само един от елементите на системата за ПВО и само самолети освен за показване по паради за друго не стават. Май наистина най добре ще е да се купят Ф-16 не за друго ами за да миряса големия брат
53
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Относно на какво са били монтирани ядрените глави, това са наши родни ракети с обсег близо 1400 километра.
52
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не става дума за съветските ядрени глави, а за 45 тактически ядрени заряда дадени ни от Москва като част от военна сделка. Те бяха причината турската армия да се откаже от нахлуване по-време на възродителния процес.
51
7
 
7
 
! Отговори
cazzo duro преди 6 години
До Mr.STARBUCKSЕ как така бре, руските самальоти е ядат лабут?!?!? Я влез бърджи в тубата!! Руската пропаганда е направила поне 300 клипчета как Су-тата свалят ф-ки!! Ама ха!! Е, "битките" са винаги "виртуални" ама нейсе:)
50
3
 
8
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 55Никога не сме имали ядрени глави.Те си бяха съветски.Но дори и да ги имаме няма с какво да ги "метнем".Ракетите които можеха това са в Металекс а и да не бяхме ги нарязали тогава щяхме да го направим сега.Просто нямаме технологиите за да ги подържаме.
49
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 55.Единственият враг на България е българският политик!
48
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Mr.STARBUCKSЗабрави и Ф-15. Той даже води с няколко бройки пред ф-16 за свалени руски таралясници. Ф-15/Ф16 103:89 :))
47
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма как. Единствения враг на България е Турция. Трябва да се вземат адекватни мерки. Преди 20 години турците дори не смееха да си помислят да ни атакуват. Все пак имахме 45 собствени ядрени глави, и дори не е изключено още да ги имаме.
46
0
 
10
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 47За противодействие на тур. армия не говори.Ние нямаме даже човешки ресурс да го направим.Там спасението е едно:Дано Бог скъси годините на Ердоган:)
45
0
 
8
 
! Отговори
Р преди 6 години
Влезе в артелната и веднага излезе.Попита с висок глас.-'Кой е дежурния".Само като го видя и се насочи към него и...всички онемяхме.Голям командир ,който знае какво е справедливост.
44
25
 
5
 
! Отговори
PST преди 6 години
В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ ШВЕДСКИЯТ ! Четохме как в Ливия производителя не позволявал техният самолет да стреля по наземни цели заради чов. жертви. А ако утре забрани на наще Грипени да стрелят с-у руски сам. защото Швеция е неутрална и не иска неприатности с Раша! ПРЕДУПРЕДЕНИ сте отговорните - да не кажете вие не разбирате - вие разбирате от апартаменти и тролене !!!
43
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещо не ти харесаха фактите за падащите като круши ф-22 ?
42
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак компютри и компоти. Не ми бил американски F 22, свален руснаците , най ми бил сирийски Су 22, свален от американски F18. Стига се цепи непотготвен, ***!