Ген.-лейтенант Боцев: Комисията за изтребителя е обективна

Не е имало външна намеса при разглеждане на офертите, убеден е той
16 юли 2017 15:54, Анисия Иванова
121
Ген.-лейтенант Боцев: Комисията за изтребителя е обективна
Архив: Булфото

Абсолютно съм убеден по доклади на моите подчинени командири, че не е имало никаква външна намеса при разглеждане на офертите за нов изтребител за ВВС. Това заяви началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев.

"Ние казваме какво искаме, оттам нататък е работа на комисията и въпрос на преговори какво ще се достави“, коментира той пред БНР.

На въпрос как ще коментира подмятания на политици и на външни наблюдатели, че е имало намеса в работата на комисията, Андрей Боцев посочи: "Не мога да коментирам разни политически изказвания, компетентността и некомпетентността на хората, които се изказват. Мога да говоря за военните специалисти“.

"Българската армия от постоянното недофинансиране е доведена до това състояние, но както се казва: „по-добре късно, отколкото никога“. Надяваме се в най-скоро време да стартират и трите проекта за модернизация, за което бе постигнат консенсус на Консултативния съвет при президента и се взе решение трите проекта да се движат едновременно“, обясни началникът на отбраната.

"Имаме уверението, че в най-скоро време и проекта на Сухопътни войски ще бъде приет от МС и ще влезе в НС. Има пътни карти, които са приети. Проектите на Военноморските и Военновъздушните сили засега следват тези пътни карти“, заяви той.

На въпрос колко дълго във времето може да се отлагат проектите, докато се намери финансиране, така че армията да изпълнява своите задачи ген. Боцев обясни: „Армията продължава да изпълнява своите задачи и ангажименти по трите мисии. Относно проектите се радвам, че най-после трите проекта ще стартират и успоредно ще се развиват“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Су-35 е Най-доброто за нас като съотношение цена-качество, но Господарите на Еднокнижната Тиква няма да ни позволят да го купим.
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А на Грипен е 4 300 $ и може да ги ползваме 40 години а не под 20 като Ф-16
19
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полуграмотната Тиква и Цветанов Грозника с IQ колкото на фикус разбирали повече от самолети отколкото Генерал Радев, на когото целият живот е минал в авиацията и е в Топ-10 на най-добрите летци-изтребители в света. Няма такъв цирк. Няма такава държава.
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 22На ф-16 струва 12 000 $
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе шматко аз съм съгласен че МиГ е много по-добре, но не ни позволяват "господарите". За 1.5 млрд може да се сдобиеме с поне 2 ескадрили от най-новия МиГ-35 който е вече готов и ще го представят на публиката . Истината е че в момента нямаме много опции и трябва да избереме най-доброто западно за 1,5 млрд и това е Грипен
16
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Су-35 и Ф-22 могат да се засекат един друг горе долу едновременно, но като прибавим последното поколение система за електронна борба на руската машина везните се накланят в полза на Су-35 въпреки че не е 5то поколение
15
4
 
13
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До ВъххНе съм казал че съм специалист но се съмнявам че ти си.тавана на МиГ29 е 18 км а на Грипен е 15МиГ-а е и по бърз.Ако решат да нахлуят в нашето небе не виждам как ще го спреш с тези показатели.Отделно МиГ29 е известен и със своята маневреност.Колкото до ракетите не вярвам МиГ -овете да са въоръжени с пръчки и камъни.
14
0
 
18
 
! Отговори
гого преди 6 години
Журналистите от немското издание Stern нарекоха Су-35 най-опасният изтребител в света. Ако в това има доза преувеличение, то не е силно. По своите бойни възможности Су-35 има малко съперници в света най-сериозен е американският изтребител за завоюване на превъзходство във въздуха и недостижимия по висока цена F-22 Raptor.l
13
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само да спомена един простичък факт за Су-35 и той е че има най-мощния в света радар и може да засича самолети от над 400 км. За разлика от него останалите натовски *** с изключение на Ф-22 могат да засичат вражески самолети от 150-200 най-много. За далекобойните руски ракети дори няма смисъл да се пише
12
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ми е известно да има свален до сега Су-35 за разлика от едно 3-4 броя ф-22.
11
4
 
12
 
! Отговори
Въххх преди 6 години
Личи си че си шматкa и нищо не разбираш от самолети и финансиране. Искаш да кажеш че Грипен се бори на тепиха с другите самолети или какво ? Грипен е нов модерен самолет с последно поколение електроника и радар. Има възможност да носи всички видове въоръжение включително противокорабни ракети. При въздушен бой Грипен няма да се удря като камикадзе в другия самолет за да го свали а ще изстреля по него ракета. Тази ракета е една и съща с тези на Ф-16 , Юрофайтър и тн.
10
1
 
15
 
! Отговори
ивчо преди 6 години
алоо жигулито и майбаха, мн ги чуващ петлите. Ама все от агенция ЕЖК са ти данните, ЕЖК една жена каза....
9
4
 
14
 
! Отговори
до cazzo duro преди 6 години
Ти от луната ли падаш та дрънкаш глупости за руските самолети,бе? Или от по-високо? Нещо за невидимия "Стелт" в Югославия? И ти въобще наясно ли си с техн.данни на самолетите ?
8
10
 
5
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Прегледах характеристиките на 4 потенциални за купуване изтребителяМиГ29,Грипен,Ф16 и ЮрофайтърГрипените издишат отвсякъде.По всички показатели.Не могат да бъдат опонент на нито един от останалите.Единствено по скорост биват.
7
22
 
8
 
! Отговори
cazzo duro преди 6 години
До Анонимен 8Да сравняваш ф-22 със Су 35 е все едно Майбах с Жигули.
6
2
 
3
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Само да не е американски!Предлагам китайски J 10 ....xaxxaxxa....
5
18
 
10
 
! Отговори
cazzo duro преди 6 години
до анонимен 5Та викаш..американските самолети няма да издържат атака на Су и Миг:)) Харно ама до сега все руските железа падат изпържени на земята а не американските:)
4
5
 
16
 
! Отговори
PST преди 6 години
А с откраднатите пари от КТБ може 3 ескадрили да се купят ! Да проследят парите чрез следене на харчовете и ги върнат - на серГея...Сарайте...шефове и ус на БНБ..сидера .Ореха ..Чобана..Писана от данса . За такава кражба - СВ.РЕКОРД...близо 5% от БВП прошка няма !
3
38
 
7
 
! Отговори
PST преди 6 години
В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ТРЯБВА ДА Е ШВЕДСКИЯ !!! Външната граница на НАТО граничеща с азиатски агресори се пази от америк.самолети- Румъния.Гърция.Турция ! Ф 16 се правят и в Турция и са по-евт. от америк.. А вс. коли РЕНО в БГ са правени в Турция - защо не и Ф16 !
2
4
 
22
 
! Отговори
Petkan преди 6 години
Gledaite parada na BA ot 1981 godina. Kolko samoleta minavat na parada. Tuk za 8 iztrebitelq govorqt ve4e 3-ta godina i nishto !